rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Waitarere-Featherston

donderdag 3 maart

Vandaag was Waitarere Forest aan de beurt, oftewel Trollshaw forest and Osgiliath Wood! Zoals jullie lezen komen de Lord of the Rings sites nu goed aan bod! We hebben een beetje onze eigen wandelroute gemaakt in het bos want echt wandelroutes waren er niet. We hebben echt genoten van de dennenlucht, net zoals thuis in de bossen!

Daarna zijn we doorgereden naar Otaki en Otaki Gorge. We maken van onze auto gewoon een 4 wheel drive, hihihi. Een gravel weg van 19 kilometer lang door de bergen op Otaki Gorge Road, hihihi dat bracht ons op onze volgende site! Rivendell and the outer Shire! Ik kan echt heel goed begrijpen waarom ze deze prachtige heuvels gebruikt hebben als basis voor Rivendell, prachtig gewoon! Al hebben ze voor Rivendell wederom verschillende filmlocaties gebruikt en later samengevoegt. Op een Doc camping hebben we de tent opgezet en lekker in de middle of nowhere gaan slapen! We hebben nog bezoek gehad van een Opossum, gezellig hij wou ook nog wat rijst!

vrijdag  4maart

Lekker vroeg opstaan en gaan wandelen door Otaki Forks. Als je hier wandeld is het inderdaad net de outer Shire, zoals beschreven in de boeken door Tolkien. Echt prachtig! Wat ik wat minder vond waren alle spinnen die we tegen kwamen! Bah... I love the outback. Ik kan er gewoon niet in geloven dat het zuidereiland nog mooier is! Hier kan echt niks tegenop, behalve Tongariro National Park dan!

Daarna zijn we doorgereden naar Paraparaumu, daar is in Queen Elizabeth Park ook weer gefilmd. The Pellenor Fields, al is dit totaal onherkenbaar. Queen Elizabeth park is echt supermooi! Ik blijf het zeggen. Een park met het strand er gelijk achter! Dat zie je niet vaak! Jammergenoeg was het net iets te koud om een duik te geen nemen, maar een kleine strandwandeling is altijd lekker!

zaterdag de 5de

Helemaal doorgereden naar Featherston waar we Fernside wilden bezoeken, maar wat niet doorging!!!!!!!! Fernside is Private property!!!! en de eigenaren willen dus geen bezoekers in hun tuinen als je niet met een tourmaatschappij komt! Wij hadden van alle buren en lokale mensen begrepen dat deze mensen veel vriendelijker zouden zijn en ons wel binnen wilden laten maar nee dus!!! Lothlorien, misschien ook wel de beste filmsite om niet te komen achteraf! Wat in de film zo mooi is bij de elven, kan in het echt nooit zo mooi zijn! Het zal altijd tegenvallen! Maar het was wel een beetje jammer! Ook de eerste Nieuw-Zeelanders die niet zo vriendelijk waren! Ik kan het natuurlijk wel begrijpen want als er steeds mensen op je stoep staan die Lothlorien willen zien!!! Maar toch als je toestemming geeft om te filmen op je land dan weet je dat dit gaat gebeuren, vooral als de locatie wordt gedrukt in het Location Gide Book! Volgende keer meer succes.........

We zijn hierna weer vrolijk verder gaan rijden naar Upper Hutt, waar we nu op een camping staan! Ik kan zometeen ook weer lekker gaan douchen! Yoehoe, voor het eerst in drie dagen! En de was doen, schone kleren! Yahoe morgen gaan we hiken naar de Hut River, oftewel the River Anduin and Rohan River! We laten ons niet uit het veld slaan hihihi!

 

zondag de 6de

vandaag zaten we nog steeds in Hutt Valley. Het heeft vannacht heel erg gestormd en ik was echt verbaasd dat Ruben lekker in de tent is blijven liggen, ik dacht die komt zo ook in de auto slapen. maar gelukkig werd het weer beter en zijn we de Hutt River Valley Trail gaan lopen. weer even 10 kilometer gehiked! maar de omgeving is zo mooi dat je voordat je het weet gewoon veel te ver weg bent. op de terugweg naar de camping gingen we een ijsje kopen en op de deur van de winkel zat een ongeloofelijk grote spin. jullie zullen de close-up foto's wel zien! bah!!!!!! opeens vind ik Nieuw-Zeeland niet meer zo een leuk land, hihih. we hebben ook een heel leuk echtpaar ontmoet Peter en Wendy die op de moter zo ongeveer heel de wereld over gaan, oorsprongkelijk komen ze uit Engeland. Ook hebben we een Deens gezin ontmoet, ik weet niet of ik dit al in mijn vorige update gemeld heb, maar die komen we tot nu toe overal tegen! het is echt een heel leuk gezin, vader en moeder en drie kinderen. ook vind ik het heel dapper dat ze deze reis zijn gaan ondernemen, super gewoon!

maandag de 7de

we zijn vertrokken uit Upper Hutt naar Wellington. weer naar de grote stad! we hebben een backpackers opgezocht met een parkeerplaats want in Wellington is het betaald parkeren. We kwamen bij Webb street backpackers, op Webbstreet, hihi! Een beetje een kleine backpackers wat wel de gezelligste zijn vind ik! verder hebben we gewoon wat informatie ingewonnen en even in de stad rondgekeken niet echt iets bijzonders.

dinsdag de 8ste

vandaag ben ik meegeweest met de Rover Ring Tour. Dit was echt heel gaaf. Ik heb hier al een verslag over geschreven dus zal niet teveel in herhaling vallen, al was dat per brief dus de meeste van jullie zullen hem niet gelezen hebben. we zijn naar 9 filmlocaties geweest van Lord of the Rings, echt weer supergaaf! Ook ben ik bij Peter Jackson's huis geweest waar we jammergenoeg geen foto's mochten maken en bij Wingnut filmstudio's. Daar waren ze Peter Jacksons nieuwe film King Kong aan het opnemen. Echt superstoer! over de rest van de locaties zal ik wel persoonlijk vertellen met de foto's erbij!

Toen ik terug kwam in de hostel stond Ruben al op me te wachten met slecht nieuws! Mijn ouders hadden te horen gekregen dat ons nieuwe hondje uit het asiel Boefje heel erg ziek was. De dierenarts heeft na onderzoek vastgesteld dat hij zo erg ziek was dat het beter was om hem in te laten slapen! Voor mij die nacht en voor mijn ouders overdag, zou de dierenarts bij ons thuis komen. Ik vond het nu echt heel erg (piep) dat ik niet in Nederland was! je weet dat er moeilijke momenten zullen zijn als je aan het reizen gaat maar als ze komen........

Ik ben heel blij dat we Boefje toch een paar gelukkige maanden hebben kunnen geven! hij heeft gelukkig niet zijn laatste tijd in een asiel moeten doorbrengen. maar bij een famillie die van hem houdt en ik denk dat dat heel belangrijk is! en wij hebben ook nog van hem kunnen genieten, ik ben blij dat ik hem gekend heb ook al is het maar zo kort!

woensdag de 9de

vandaag ben ik samen met Ruben naar het Te Papa museum gegaan in Wellington. Dit museum heeft een gratis entree, wat ik heel bijzonder vond. Ze hadden verschillende exposities. echt heel interresant, ik zou iedereen aanraden om hier heen te gaan. Wij zijn naar een expositie gegaan over aardbevingen en vulkanen in Nieuw-Zeeland. Daarna op naar de volgende expositie over alle dieren die hier leven. Daar hebben we walvis en dolfijnen skelleten gezien, wat zijn die groot!!! Ook hadden ze nog verschillende exposities over de Maori's. In het Te Papa museum staat ook een huis van alle mensen van Nieuw-Zeeland. met een huis bedoel ik wat de Maori's ook hebben, elke stam. Ik kan even niet op de naam komen maar het is een soort huis waar ze allemaal samen komen en alles bespreken. Dit huis is heel kleurrijk en ik heb daar ook het gastenboek getekend, wel heel mooi! verder ben ik eigenlijk niet zo lang gebleven, maar 4 uur. Je kan makkelijk de hele dag doorbrengen in Te Papa maar mijn hoofd stond er niet zo naar vandaag. Ik ging liever terug naar de hostel om nog wat uit te rusten dus dat zijn we ook maar gaan doen.