rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Melaka - Penang

maandag 18 juli, Vandaag ben ik lekker gaan shoppen in Melaka. Ik moest mezelf eens even een opvrolijkertje geven! Om alles te regelen voor m ijn reis door Azie, heb ik echt veel tegenslagen met het boeken van tours, of busreizen enzo. Ik zal echt niemand aanraden om als meisje alleen rond te gaan reizen hier! Dit is duidelijk niet de westerse wereld en de vrouw neemt hier nog een heel andere plaats in in de maatschappij! Uiteindelijk kom ik overal wel maar het kost me echt drie keer zoveel moeite om iets te regelen!!!!! Het maakt het reizen hier dus ook minder aantrekkelijk , in Azie, dan het reizen in Australie en Nieuw-Zeeland. Met zijn 2en of als jongen alleen zal je geen problemen hebben, maar als meisje alleen, Tsjonge, dit had ik echt niet verwacht!

Maar in winkelen ben ik een ster, hihihi! Ik ben begonnen om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. ;-) Jammergenoeg kan ik nu nog niet alteveel kopen want het moet nu nog in mijn backpack passen! Ik kan niet wachten om te gaan shoppen in Bangkok!

dinsdag 19 juli, Tijd om verder te reizen vandaag van Melaka naar Kuala Lumpur. De busreis van Melaka naar Kuala Lumpur duurde ongeveer 3 uur. Voordat ik op de bus stapte voelde ik me al niet lekker maar toen we in KL aankwamen was het zo erg dat ik bijna niet eens meer op mijn beide benen kon staan! Ik ben dus maar gelijk mijn bed ingedoken!

woensdag 20 juli, Vandaag heb ik de hele dag ziek op bed gelegen! Leuk is anders! Ziek is ziek, jammergenoeg kan ik daar niks aan veranderen!

donderdag 21 juli, Ondanks dat ik nog steeds erg ziek ben, ben ik toch op de metro gestapt naar de Petronas Towers. Ik leek wel een oud vrouwtje zo vaak moest ik onderweg rusten enzo! hihih Toch wil ik graag wat van de stad zien! De petronas torens, het hoogste Twin Tower gebouw ter wereld. Een van de hoogste torens ter wereld! Ik ben naar de 41ste verdieping geweest, op de skybridge! WAUW! Dit is inderdaad wel heel erg hoog! Ik merk nu wel dat ik op deze hoogte niet meer zo bang was als eerst! Ik begin mijn hoogtevrees te overwinnen!

vrijdag 22 juli, Nogmaals ben ik vandaag de hoogte op gaan zoeken! De Menara Kuala Lumpur (de euromast van KL) Vanaf hier had ik een heel mooi uitzicht over de hele stad en dus ook op de Petronas Twin Towers. Omdat ik me nog steeds aardig beroerd voelde ben ik daarna maar weer mijn bed ingedoken! In ieder geval heb ik weer wat kunnen zien vandaag, hopelijk ga ik me nu toch echt snel beter voelen!

zaterdag 23 juli, Toch ga ik vandaag weer wat proberen te bezichtigen! Kuala Lumpur central market. Hier waren vroeger de ''wet markets''. Nu is het een leuk oud winkelcentrum waar veel kunstenaars hun atelier hebben. Je kon zien hoe ze hier batik stof versieren en een heleboel andere kunsten uitvoeren. Schilderen, Tekeningen, veel met Kleding maken enz. Heel leuk om te zien! Daarna ben ik nog even naar Chinatown geweest. Daarna was het jammergenoeg wederom weer tijd om mijn bed in te duiken! Nog steeds zo ziek als een hond!

zondag 24 juli, Ondanks dat ik niet zoveel gezien heb van Kuala LUmpur was het toch weer tijd om verder te reizen naar Penang. De busrit duurde ongeveer 7 uur. Nog steeds goed ziek aan het einde van de reis begint het wel duidelijk te worden dat dit niet vanzelf over zal gaan! De man van de YMCA dacht dat het misschien wel Dengue kon zijn! Alle symptonen komen overeen. Dat word dus morgen naar het ziekenhuis!

maandag 25 juli, Op naar het ziekenhuis in Penang. Dokter Chang Keat Foong was er eigenlijk wel zeker van dat ik Dengue had. Nu moet ik mijn bloed laten testen om te kijken naar het gehalte van mijn bloedplaatjes! Na een paar uur wachten kwam de de test gelukkig negatief terug! Geen Dengue in ieder geval. De dokter zelf was zeer verast! Jammergenoeg betekende dit dus meer onderzoeken en een kruisverhoor! Nog een bloedtest en een urinetest. Ik werd ondervraagt, het leek wel door iemand van de FBI, waar ik was geweest? wanneer? wat ik had gegeten? enz enz.
Ik was wel blij dat de dokter alles onderzocht en er de tijd en moeite voor nam om alles aan mij uit te leggen wat ze allemaal deden. Om een lang verhaal kort te maken, ik blijk een virale infectie te hebben aan mijn luchtwegen! Jippie daardoor heb ik dus longontsteking, keelontsteking en een voorhoofdsholteontsteking! Ik heb een antibioticakuur gekregen en met veel rust en heel veel drinken moet het overgaan, of in ieder geval minder worden. Als het na de kuur niet over is of weer erger word moet ik ergens anders gelijk weer naar het ziekenhuis! Ze konden niet geloven dat ik hier al een week mee rond liep, maar ja ik heb het niet zo op dokters! Vanaf 9uur vanochtend was ik al in het ziekenhuis nu om half 5 kon ik weer terug naar mijn hotel! Gelijk maar weer mijn bed in!

dinsdag 26 juli, Omdat ik niet de hele dag stil kan zitten ben ik vanmiddag op een Hill en Temple tour gegaan. Ik ben op Penang Hill geweest en naar de Kek Lok Si tempel. In deze tempel is ook de pagoda van de 10.000 Buddha's. Heel mooi en interressant om hier rond te lopen. Bij de Kek Lok Si tempel was ook een Turtle Sanctuary. De chinezen geloven dat als je naar deze vijver een schildpad brengt dat geluk brengt en dat je gezegend bent! Ik heb nog nooit zoiets vreselijks gezien! Het is echt een super kleine vijver met 1000den schildpadden! Ten koste van wat wil je ergens in geloven? Maar verder heb ik van Penang genoten! Wel was deze tour eigenlijk teveel voor me vandaag! Dus maar weer terug naar de YMCA en morgen maar echt rustig aan doen.

woensdag 27 juli, Omdat ik echt nog kapot ben van mijn dag gisteren heb ik besloten om naar de stad te gaan lopen en een bioscoopje te pakken. Dat was toch nog een wandeling van 40 minuten heen en 40 minuten terug! De film was het wel waard, The Fantastic 4.