rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Uretiti-Rotorua

Door Ingrid

 

maandag de 14 februari

Vandaag hebben we eigenlijk niks gedaan. Lekker aan het strand gelegen van Uretiti, dit is een van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland schijnt. Was echt heerlijk, lekker liggen lezen uit the langoliers, stephen king! jippie...

dinsdag de 15 februari

S'ochtends hebben we gezellig met Allen, een echte kiwi, lekker koffie gedroken. Daarna zijn we naar Matamata gereden en een camping opgezocht. Eerst naar het informatie centrum geweest om informatie te krijgen over Hobbiton. De camping was geweldig, met zwembad! Wicked! dus we hebben lekker liggen baderen tot etenstijd.

woensdag de 16 februari

Eindelijk is het zo ver, het gaat beginnen, Matamata. Ik ben gezellig in mijn eentje met een tour meegegaan naar Hobbiton. Ik ga ervan uit dat nu iedereen weet dat ik het over een filmset van Lord of the Rings heb!!!!!!!!! De enige die nog staat in heel Nieuw-Zeeland! We hadden gelukkig niet zo een grote groep, maar elf mensen. De tourleidster was echt super!, ze heeft echt een heleboel verteld en was echt super enthousiast. Ik heb een dansje gemaakt onder de Party Tree!!! Mijn dag kon niet meer stuk! Als hoogte punt ben ik in Bag End geweest, die hobbit huisjes zijn echt super grappig, jammer dat alleen de skeleten nog staan, dus nee, ze zien er niet meer zo uit als in de film maar dat maakt het niet minder leuk! De omgeving is ook echt zo super, ik dacht dat ze het in de film misschien groener hadden gemaakt, het gras enzo, maar dat is dus niet zo, het is echt een sprookje als je hier staat! Ik heb een heleboel foto's gemaakt.....
Op naar de volgende film sites, al zijn die weer helemaal terug gebracht naar originele staat, je herkend het zo, zegt iedereen, de volgende stop wordt Mordor en Mount Doom! Dus hou de website in de gaten!!!!!!!!

donderdag de 17 februari

Na een dagje lekker gerelaxed te hebben op de camping zijn we s'avonds richting Rotorua gaan rijden en een plekje gezocht om wild te kamperen. Ongeloofelijk hoeveel mensen dat nog doen hier! We staan eigenlijk nooit alleen maar er staan nog een paar andere auto's of caravans bij. We gaan altijd even een praatje maken met de mensen die er al staan of die later aankomen, zo weet iedereen wie er in de buurt is. Dus mensen dit kan nog gewoon hier! Amazing!

vrijdag de 18 februari

Vandaag zijn we doorgereden naar Rotorua, eerst even een douche wezen pakken in het informatiecentrum, daar knap je van op! S'middags zijn we naar Agrodome geweest. Hier hadden ze een show met vershillende soorten shapen, het was echt lachen! Vooral de jongen die de show gaf was echt grappig, ik heb heel erg gelachen om zijn grappen. Wat natuurlijk het leukste was waren de honden, om ze achter de schapen aan te zien rennen was echt leuk. Deze honden zijn echt heel lief en heel betrouwbaar, ik ben ze natuurlijk na de show nog even wezen knuffelen. Trouwens de boeren zijn hier helemaal niet zo boers als bij ons, hihih!

zaterdag de 19 februari

Op weg naar Hell's Gate! Ja dat dacht ik ook, oke gezellig hihih! Het is een soort reservaat waar er allemaal natuurlijke bronnen zijn, ik kan niet op de nederlandse naam hiervan komen dus zal even een stukje uit de lonley planet overnemen: Hell's Gate is a highly active thermal area. Nu weten jullie vast wel wat ik bedoel, hoop ik! Het was echt een heel mooi landschap om te zien, alleen de zwavel lucht die er hangt is niet te harden! bah! werd er gewoon misselijk van! Maar die bronnen zijn echt geweldig, zelfs boven kookpunt! 115 graden geloof ik, natuurlijk mochten we hier dus niet van de paden af! Maar de natuur blijft me verwonderen.

 

zondag de 20 februari

Whakarewarewa, hihi ja precies??? ik dacht ook, oke wat gaan we bezoeken vandaag? Whakarewarewa is een therminal village van de Maori's. de Maori's wonen tot op de dag van vandaag ook nog in het dorp met veel oude tradities die ze in stand houden, al gaan ze ook weleens naar de burger king is ons verteld, hihihi. We hebben een rondleiding gehad en dat was echt superleuk. Ik ben zelfs nog, dankzij dat ik wel vrijwilliger wilde zijn, tot de Maori stam gaan behoren hier in Rotorua. Dankzij hun speciale groet, ik ben altijd welkom in hun dorp in goede en slechte tijden. Wel sta ik nu bij heel veel mensen op hun fotocamera hihih. Jullie zullen de foto's wel zien hiervan. Maar een bezoek aan Whakarewarewa is zeker een must!

maandag de 21 februari

Het was tijd na het bezoek aan Hell's Gate om een een mooiere therminal area te gaan bezoeken. Wai-O-Tapu Thermal Wonderland! Echt geweldig al die kleuren hier, je weet niet wat je ziet, wel natuurlijk ook weer de stinkende zwavellucht, al moet ik zeggen dat die hier veel minder was. We hebben ook de Lady Knox Geiser gezien, vanaf het begin dat die ging spuiten tot het einde. Echt super mooi! Mensen hier vertelen ons dat het zuidereiland nog mooier is dan het noordereiland, maar ik kan dat echt niet geloven! Het is hier al gewoon zo ongeloofelijk mooi!!