rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Rocky Springs 2

zaterdag de 4de, Jammergenoeg gingen Robin en Matthew weer naar huis vandaag! Maar voordat ze konden vertrekken moesten paard en wagen worden klaargemaakt! De paarden kregen hier speciale schoenen aan voor de terug reis, ik heb nog nooit zulke schoenen gezien? Ik ben benieuwd of we deze ook in Nederland hebben en gebruiken? Weer iets om in Barneveld na te vragen! Wel heel leuk om zoiets te zien, vooral omdat ze de wagen ook zelf gebouwd hebben, heel ouderwets allemaal! Heel leuk! Na het afscheid ben ik weer gezellig aan mijn wandeling langs de kreek begonnen, met natuurlijk Bowie! Bowie vindt het super en zit in het weekend al op me te wachten, jammergenoeg is het volgende week al mijn tijd om afscheid te nemen van iedereen hier op Rocky Springs! Ongeloofelijk wat gaat de tijd snel!

zondag de 5de, Auburn National Park was vandaag aan de beurt voor een bezoekje van mij! Alleen op pad met de auto, ongeveer een uurtje vanaf Rocky Springs rijden richting Mundubbera. Kylie had me de weg laten zien toen we naar school reden. Een heel klein maar prachtig National park. Een grote gorge is wat Auburn zo speciaal maakt. Grote rotsen aan de zijkanten van de lagunes. Heel speciaal zijn hier de ronde rotsen, ook bekend als de Dinosauruseieren! Ronde rotsen, waar nog steeds vragen over zijn hoe deze rotsen gevormd zijn???? Hmmmm???? Heel appart om te zien. Wel een zware wandeling want het zijn allemaal rotsen in de gorge geen wandelpaden! Maar heel leuk! Ik heb me goed vermaakt hier!

maandag de 6de, Weer aan het werk vandaag! We hebben het spelletje zoek en match gespeeld! ik leg zes voorwerpen op een deken en Kobi en Amilia moeten een voorwerp zoeken wat matcht met mijn voorwerp! Ook heel leerzaam hihih!

dinsdag de 7de, Spijkerpoepen! hihih Een spelletje wat ze hier niet kennen, heel leuk! We hebben wel een lol gehad om alles in elkaar te zetten en om dan te proberen de spijker in de fles te ''poepen''. Zo een gek spelletje hadden ze nog nooit gespeeld! Een groot succes! Ik ben daarna samen met Simon naar een australische windmolen gereden. Deze windmolens zijn heel anders dan bij ons! Ze pompen het water uit de grond naar boven! We moesten wat dingen opmeten en berekenen! Wiskunde B waar ik zo goed in ben!, kwam hier goed van pas! Wat een karwei, gelukkig hoef ik dit soort werk niet elke dag te doen! hihihi, Ik was wel blij dat ik met mijn wiskunde nu eens iets praktisch kon doen in de praktijk! Uiteindelijk kwamen we tot de conclucie dat ze watertank 1 te laag hadden geplaatst ten opzichte van watertank 2! Een groot karwei voor simon, hij moet nu watertank 1 gaan ophogen! Gelukkig hoef ik daar niet mee te helpen hihih! Wel heel leuk en interessant om eens te zien hoe dit allemaal werkt.

woensdag de 8ste, Vandaag was ik alleen thuis en kon ik heel veel werk doen! Ongeloofelijk hoeveel werk je klaar krijgt zonder de kids om je heen hihih! Ook kon ik erop uit op de 4wd Quad om hooi te brengen naar het vee dat in de yard is op het moment. Heel leuk! Ik ben me kapot geschrokken toen ik naar de wc ging! In mijn ooghoek zag ik wat bewegen! Gelukkig bleek het een groene kikker te zijn die had besloten van de wc-pot zijn nieuwe huis te maken hihih! Gelukkig was het geen slang!

donderdag de 9de, Ik heb vandaag samen met Kobi en Amilia heel wat werk voor school gedaan! Kobi krijgt les elke dag via de radio. We hebben dus heel wat huiswerk van hem gedaan, echt heel gaaf om dit systeem te zien. Je hoort heel veel over de on-air schools, maar om het in praktijk te zien is echt heel leuk! Heel anders dan bij ons! S'middags hebben we een wandeling gemaakt naar de yards. Alle honden besloten met ons mee te gaan.
Ribbon, Sylvie en Bowie! Ze hebben ons laten zien hoe ze op konijnenjacht gingen. Gelukkig hebben we drie konijnen heel hard zien rennen en kregen ze geen van alle een konijn te pakken. De honden waren wel echt een team! Maar niet snel genoeg, hihihi!

vrijdag de 10de, Mellow de kat, had meer geluk met zijn jacht! Ze kwam trots binnen met een muis in haar bek! Bah! Ondertussen al onthoofd! Gelukkig vonden Amilia en Kobi het allemaal heel interessant! hihihi! Samen met Simon ben ik op pad geweest om de vrachtwagen en de bob-cat naar een locatie te brengen op het landgoed! Ik reed achter de varchtwagen aan in een gewone 4wd auto! Op de weg is 4wd rijden makkelijk! Maar van de weg af, hihih! Volgens mij heeft Simon wel gelachen om mijn rijstijl hihih! Hij reed makkelijker over de heuvels en bobbels in de vrachtwagen dan ik in de auto hihihi! Wel gaaf om eens echt 4wd drive te rijden!

 

zaterdag de 11de, Amilia's verjaardag! Ze werd vier vandaag! Ik had voor haar een paard gemaakt van eierdozen en wc-rolletjes, gelukkig vond ze dit heel leuk! En je kan hier niet even naar de winkel hihih! Kylie had een grote taart gebakken in de vorm van een paard, chocoladetaart! Heerlijk! We hebben een picknick gehouden onder een bottle tree! De dag was eigenlijk veels te snel voorbij! Amilia was heel gelukkig vandaag, hiihi!

zondag de 12de, We zijn naar het landgoed van de buren gereden met de hele familie, Cheltenham! We hebben hier een wandeling gemaakt langs de kreek. Leuk om ook eens het verschil te zien tussen twee veehouderijbedrijven. Het is dezelfde kreek die ook door het landgoed gaat bij Rocky Springs! Hele mooie bomen, heel veel verschillende soorten eucalyptus! Jammergenoeg ben ik op de wandeling weer door iets in mijn enkels gebeten! Dit kunnen weer zandvlieg beten zijn, maar waarschijnlijk zijn het beten van groene mieren! Natuurlijk kreeg ik op de beten weer een allergische reactie! Heel erg rood zijn mijn enkels, opgezwollen en jeuken, jeuken, jeuken! Ik wordt er helemaal gek van! Van Kylie heb ik speciale zalf gekregen met antibiotica erin! Speciaal voor boerderijdieren hihih! Honden, katten, paarden en vee! Hopelijk helpt het bij mij ook hihi!

maandag de 13de, Mijn enkels zien er nog steeds hetzelfde uit! Wel wordt het jeuken al wat minder dus hopelijk...... We hebben vandaag, Kobi, Amilia en ik, een kleine wandeling gemaakt naar de kreek op Rocky Springs. Verder heb ik na al mijn werkzaamheden nog het bubbelspel gespeeld, oftewel belleblaas! De kinderen zijn hier helemaal weg van!
dinsdag de 14de, Vandaag heb ik weer een nieuw spelletje gesppeld met Kobi en Amilia. Van een oude doos heb ik een kasteel gemaakt met drie poorten erin! De bedoeling is om een balletje door de poort te gooien van
verschillende afstanden! Heel simpel, maar weer een spel wat ze nog niet
kenden! We hebben ook nog een wandeling gemaakt naar de Yards!

woensdag de 15de, Regen, Regen en Regen! Dit is echt heel bijzonder voor deze regio! We zijn vandaag maar een beetje binnen gebleven. Het was wel echt heel leuk om weer eens een Nederlandse dag tussendoor te hebben hihih! Gezellig de open haard aan en klusjes in huis doen!

donderdag de 16de, Het wordt ondertussen tijd om mijn tas weer opnieuw te gaan inpakken! Dus ik heb mijn back-pack op zijn kop gezet en alles uitgezocht! Van Kylie heb ik een doos gekregen om te vullen met spulletjes die ik niet meer nodig heb of toch niet gebruik! Deze doos gaat morgen op de post naar huis! Het scheelt weer aardig wat kilo's hihihi! Verder hebben Kobi en ik aardig wat schoolwerk gedaan! Mijn laatste weekje is gelukkig een rustig weekje!

vrijdag de 17de, Mijn laatste werkdag op Rocky Springs! Maandag zal ik weer vertrekken naar Brisbane! Ik heb een honing cake gebakken samen met Kobi en Amilia! Verder hebben we weer een wandeling gemaakt samen met Bowie naar de Yards! Ik heb erg veel zin in om weer verder te gaan reizen! Dit was echt een superleuke ervaring, maar na zeven weken wordt het ook weer tijd voor iets anders! Mijn enkels zijn ondertussen weer genezen! Ze zijn nog wel blauw en rood maar gelukkig niet meer dik! En het jeuken is gelukkig helemaal opgehouden! Leve de outback hihih!

nou lieve mensen dat was de update weer voor nu! vanaf nu zullen jullie ze niet meer zo regelmatig krijgen hhihih! het wordt weer spannend! Ik vlieg
woensdag naar Darwin en ben daarna van plan naar Alice springs te reizen dan Adelaide en Melbourne....... Singapore, Kuala Lumpur en tenslotte Bangkok! Maar ik hou jullie op de hoogte! Ik probeer de updates zo en zo 1x in de week te sturen! Nou lieve vrienden en famillie tot snel
weer.......................... dan kunnen we weer samen bbqen en naar de
bios en naar het strand hiihihi (zonder zandvliegen of andere enge beesten
hiihi!)

 

zaterdag 18 juni, Voor de laatste keer heb ik met Bowie een lange wandeling gemaakt langs de kreek! Het is hier zo prachtig dat de gedachtes om weer verder te trekken best wel moeilijk zijn! Dat is het moeilijkste van het backpacken, dat je elke keer weer afscheid moet gaan nemen van iedereen! Verder heb ik een rustige dag gehad lekker liggen lezen en mijn tas helemaal reisklaar gemaakt!

zondag 19 juni, Het afscheid nemen was moeilijk! Een laatste blik over Rocky Springs. Simon heet me met de auto naar Mundubbera gebracht waar ik bij Daphne en Ian blijf slapen en samen met hun morgen naar Brisbane vertrek! S'middags heb ik lekker film liggen kijken 'Authum in New York', een echte Marina film hihihi!