rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Syd-Can-Mel

Door Ingrid

 

woensdagochtend 19 januari,

pffffff ik had echt een jetlag, maar eindelijk aangekomen in sydney.....
de vlucht in Hong Kong was overboekt dus de hele groep zat verspreid over het vliegtuig, maar gelukkig konden we nog meevliegen! Ik zat naast een heel leuk stel uit Auckland dus ik heb me wel vermaakt! In Sydney zijn we naar de base hostel gebracht.. heel leuke hostel, vlak bij het opera house en de Sydney harbour bridge. Jammergenoeg is mijn camera nu al kapot dus heb ik hier geen fotos van... Maar Anne bedankt en de rest van mijn famillie voor de digitale want die wordt nu volop gebruikt! Dus van de rest van de reis zijn al volop fotos..... S'middags zijn we naar deze sites gegaan en lekker in de zon gelegen.

Donderdag 20 januari

Donderdag 20 januari zijn we naar het orientatie gesprek gegaan en hebben we van alles moeten regelen! BAH maar ja.. het hoort erbij. S'middags zijn we met de ferry naar Manley gegaan, echt heel leuk. Alleen was het zo slecht weer dat het strand gesloten was hahaah!!!!!! hebben wij weer, een storm boven sydney!!! onweer, regen.... ik heb nog geen heimwee hahaha
We hebben gewoon gezellig in Manley rondgelopen en wat gegeten.

Vrijdag 21 januari

Vanuit Sydney vertrokken naar Bondi beach.... the place to be!!!! Hier heb ik een nieuwe bikini gekocht en zijn we de golven ingesprongen! Samen met Job, Erwin en Ruben was dit heel gezellig. De hostel hier was alleen heel erg smerig, eten op de vloer,sigarette peuken BAH!!!!
Maar het weer was beter....

Zaterdag 22 januari

Vanuit Bondi beach aan het einde van de dag weer terug naar Sydney, even een dag gewoon lekker gerelaxed!!!! Alleen maar zonnen en kijken naar de surfers.....

Zondag 23 januari

Vertrokken naar de Blue Mountains met de OZ experience....... Dit was echt geweldig!!!!! Vanwege het slechte weer, heel veel regen en mist, ging onze mountainbike tour niet door. Maar we hadden een geweldige gids en buschauffer Bonnie, die ons met de bus naar verschillende plaatsten heeft gebracht!! Echt super!!!!!!! S'middags hebben we een wandeling gemaakt van 3 uur ongeveer door een regenwoud! Ik weet niet eens waar ik moet beginnen met vertellen... dit is gewoon zo mooi! Sometimes there is so much beauty in the world that you just cant take it!!!! dat is gewoon echt waar! Ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen..... Dit is echt waarvoor ik ben gekomen! Genieten van de natuur! Ongeloofelijk.... Na de wandeling zijn we met de stijlste treinbaan ter wereld naar boven gekomen! een helling van 52 procent!!!!! Dit vond ik iets minder...... hahaha maar ik ben boven gekomen!!!

Maandag 24 januari

We zijn op eigen houtje met een groepje van 8 een route gaan lopen door het dal, vanwege de mist was het nog niet mogelijk om vanaf boven van het uitzicht te genieten! Wij met zijn vieren, drie britten en een zwitsers meisje zijn begonnen aan een hike tocht van ongeveer 4 uur! Ongeveer halverwege kwamen we erachter dat onze schoenen en sommige benen al onder de bloedzuigers zaten!!!!! We maken al aardig kennis hier met de locale bevolking hahaha! Gelukkig kan je ze zo verwijderen maar ik zal maar zeggen, Leuk is anders!!!!!! Maar voor zo een tocht is het het echt waard! Normaal zitten er niet zoveel bloedzuigers maar door alle regen!!!!! We moesten zelfs nog een stukje omlopen omdat de ''riviertjes'' de paden onvolgbaar hadden gemaakt. We kwamen uit onderaan de waterval en tsja nogmaals: schitterend!!!! Jammer dan al die natte kleren, maar ik zou het zo weer doen..... Aan het einde van de dag zijn we weer terug gereisd naar Sydney.

 

Dinsdag 25 januari

Vandaag hebben we de bus gepakt naar Canberra. De Greyhound. Het was ongeveer een rit van vier uur. Reizen per bus is hier best wel goedkoop en de prijzen van vluchten in australie zelf valt me ook heel erg mee! Ik denk dat ik later in het jaar toch ook maar naar Perth ga met deze prijzen! S'middags hebben we hier in Canberra lekker in het Common Wealth park gezeten en een klein beetje de stad verkend! Ik vind Canberra veel mooier dan Sydney, veel meer natuur en alles lijkt niet zo masaal! We hebben hier zwarte zwanen gezien... echt super!!! In canberra kijkt niemand hiervan op, het is heel normaal hier! Ik was in gesprek met een meisje uit Canberra en zij zei tegen mij: ''Witte zwanen? echt in Nederland?'', echt geweldig gewoon! Ook zien we hier heel veel papegaaien rondvliegen, kaketoes e.d., zo in de vrije natuur!!!

Woensdag 26 januari

Australian Day, a national holiday!!!! Job, Ruben en ik dachten, hey laten we vandaag naar the National Zoo en Aquarium gaan.... Vandaag reden er geen bussen dus wij dachten, nou een stukje buiten de stad dat kunnen we wel gaan lopen!!!!!!! NOT!!!!!! Het was tien kilometer heen........... BAH!!!! blaren!!!!!!! Maar dit is echt een must!!!!!!!! Net zoals over the Blue Mountains weet ik niet waar ik moet beginnen!! We hebben Dingo's geaait! Ja echt Dingo's, krijg weer tranen in mijn ogen als ik eraan denk! Wat een geluk hadden wij! Net toen de verzorgers de wilde honden overbrachten naar een ander hok, kwamen wij voorbij gelopen!!!! Echt geweldig!!! De verzorgers van alle dieren waren super vriendelijk en wij kwamen net overal precies op tijd! Voertijd van de otters, bij de rode panda, bij de koala's!!!! Dit was echt super!!!!!

Ook hebben we de Tigon of Liger gezien!!! Hier bestaan er maar twee van op de hele wereld. Dit was een fokfout die nooit had mogen gebeuren! Het zijn kruisingen tussen leeuwen en tijgers! Als de vader een tijger is heet hij/zij Tigon, is de vader een leeuw dan heet hij/zij Liger! Deze fokfout is perongeluk gebeurt in een circus, er wordt verder niet meer gefokt met deze twee exemplaren!
Maar je weet niet wat je ziet! Echt prachtige beesten....

De terugweg was wat minder! hahaah weer 10 kilometer terug!!!! In totaal hebben we dus iets minder dan 20km gelopen!!!!! We zijn helemaal om het Lake Burley Griffin gelopen! nou helemaal is niet helemaal waar dan was het 35km geweest! Maar wederom kregen we hiervoor een beloning, niet een keer maar nee meerdere malen hebben we wilde kangeroes gezien!!!! Dit was echt geweldig en we konden dichtbij komen. Op den duur stonden we nog geen 5m van een kangeroe gezin af!!! Dit is echt ongeloofelijk!!!!!... WAUW... laat mij maar lopen dan!!!!!

Donderdag 27 januari

Op dit moment ben ik jullie op de hoogte aan het stellen wat we allemaal gedaan hebben! Vandaag zullen we niet veel meer doen gewoon lekker relaxen!!! Want onze voeten willen ook niet meer dan dat na gisteren!!! hahaha! Vanavond om 11uur ongeveer pakken we de bus naar Melbourne.... een busreis van 10 uur! Vanaf daar zal ik jullie weer verder op de hoogte houden!!!!

 

Vrijdag 28 januari 

Na een hele lange busreis vanuit Canberra met de Greyhound, zijn we eindelijk aangekomen in Melbourne. Het eerste wat we zijn gaan doen is gaan zoeken naar een hostel, waar we belanden in St. Kilda. Dat is in Melbourne aan het strand. Toen we aankwamen hadden we het idee om lekker aan het strand te gaan liggen, maar hey!!!, De australien open!!!!
Ik ben snel achter kaarten aangegaan en we konden alleen nog kaarten krijgen voor de ground floor. Dit houd in dat we niet in de Main Arena konden. Maar beter iets dan niets. Na een douche zijn we dus vertrokken naar de Rod Laver Arena. Van een 'bewaker', na even lief lachen, mochten we toch ff de Main Arena in om wat fotos te maken voor de wedstrijd, dus dat was wel super leuk.

In een andere arena zijn we naar een wedstrijd gaan kijken tussen S. Kim en C. Ball, ik denk dat dit junioren zijn, maar dat weet ik niet zeker! Buiten staat een groot scherm, waar iedereen van de ground floor kan kijken wat er in de Main Arena gebeurt. Er hing echt een hele goede sfeer! Jammergenoeg zijn de jongens niet zo tennis fan en hebben we niet gewacht tot s'avonds op de wedstrijd tussen Roddick en Hewitt, maar die wedstrijd heb ik gekeken op mijn kamer met onze kamergenoten Michelle en Paul, dit was ook gezellig!

Erg moe nog steeds van de busreis gingen we s'avonds naar bed.... Maar Michelle riep ons ineens dat er een Possum in de boom zat. Echt super! Ik kan niet echt uitleggen wat voor beest het is, het lijkt op een eekhoorn maar is het niet! Dus Job en ik zijn snel weer de kamer ingegaan om het fototoestel te pakken! Op de foto's zullen jullie wel kunnen zien wat een Possum is.
Echt super, al die dieren in het wild hier.

Zaterdag 29 januari

Vandaag hebben we een rustig dagje gehouden, lekker uitgeslapen. S'middags hebben we nog een strandwandeling gemaakt over de pier van St. Kilda. Verder dus gewoon lekker gerelaxed.

Zondag 30 januari

We kunnen hier bij het hostel gratis fietsen huren, wat we dus ook hebben gedaan. Erg grappig!!! Net zoals in Duitsland ben je hier verplicht een helm te dragen. Jullie weten dus al wel dat dit hele mooie foto's oplevert. Wel is het ook heel moeilijk om aan de linkerkant van de weg te fietsen. Een goede oefening om zo met de auto de weg op te gaan! We zijn naar de Royal Botanic Gardens gefietst. Ik heb hier echt genoten van alle mooie planten en bloemen. Vooral de tropische bloemen, waar je in Nederland heel veel geld voor betaald, groeien hier gewoon langs de kant van de weg. Gelijk was het ook een goede test voor me om te kijken hoeveel latijnse namen ik nog wist! Wat er gelukkig nog heel veel waren! Maar echt prachtig al die kleuren!

Maandag 31 januari

Vandaag hebben we weer een relaxed dagje gehad. We hebben lekker aan het strand gelegen met 33graden. Ik had me wel wat beter mogen insmeren want ben op sommige plekken toch aardig verbrand.

Dinsdag 1 februari

Op weg naar de stad! Uit de Lonely Planet heb ik een stadswandeling gehaald, waarvan we de route zijn gaan volgen. Ik moet zeggen dat ik Melbourne een grote, vieze, stinkstad vind. Canberra vind ik de mooiste van de grote steden! Wat wel heel leuk is om te zien zijn de contrasten tussen de oude gebouwen en de wolkenkrabbers. We hebben wel een paar kerken bezocht, die heel mooi waren, vooral de St Patricks Cathedral. Als je zo een mooi en groot gebouw ziet, ga je je toch weer dingen afvragen??? Jammer dat er tegenwoordig niet meer zulke gebouwen gebouwd worden.

Aan het einde van de route kwamen we in de Fitzroy & Treasary Gardens. Dit is een gaaf park. De schrijfster Ola Cohn heeft hier in 1932 een boomstam helemaal bekleed met fairies. De Fairies'Tree. Naar haar gelijknamige boek. Het idee hierachter is dat de kinderen in Melbourne altijd een veilige plek hebben om te komen spelen. Ook stond hier een miniatuur dorpje en een hele grote draak, deze was dan wel een glijbaan. Ook al is dit park voor kinderen, ik heb me uitstekend vermaakt, hihi.
In dit park staat ook Captain Cook's Cottage, hier zijn we niet naar binnen geweest. Maar een heel lief huisje, wel een beetje klein om hierin echt te wonen.

Woensdag 2 februari

Vandaag zijn we met de tram, trein en bus naar het Healesville Sanctuary gegaan.Dit is een soort park waar alle dieren worden opgevangen na ongelukken e.d. Ook hebben ze hier fokprogramma's voor de bedreigde diersoorten zoals de Platypus, oftewel het vogelbekdier. Dit was echt super! Ondanks het hele slechte weer, regen!!!!!!,hebben we ons uitstekend vermaakt. Juist door het slechte weer kwamen er niet veel bezoekers. Dit gaf ons echt de gelegenheid om bij shows te gaan kijken en overal vooraan te staan. We hebben met heel veel dierverzorgers gepraat, en heel veel informatie gehad. Het was echt superleuk. We hebben een Wombat geaait, echt super, ze was nog maar 6 maanden oud. Haar moeder was aangereden door een auto en had het niet overleefd. Ook heb ik een tijd naast een Walliby gezeten die aan het eten was, dit is een soort kleine kangeroe. Je weet gewoon niet wat je meemaakt, van zo dichtbij. In Healesville Sanctuary zijn het dus ook eigenlijk allemaal wilde beesten. Echt super dat er zulke organisaties bestaan!!!!!

Over werken in een dierentuin of een soort dierenpark hebben we hier ook veel informatie kunnen inwinnen. Maar het hoogte punt was voor mij, de vogelbekdieren. Ik had ze me echt heel anders voorgesteld. Jammergenoeg hebben we ze niet in het wild gezien maar alleen in de bakken die ze gebruiken voor het fokpragramma. We hebben een half uur staan wachten bij de vijver waar de wilde vogelbekdieren altijd wat extra voer krijgen, maar geen een wilde zijn kopje laten zien. Ook heel gaaf waren the Birds of Prey. Door het slechte weer ging de show niet door, maar i.p.v. daarvan hebben we ze dus weer van heel dichtbij kunnen zien. Echt geweldig gewoon. Tsja, de reptielen waren ook supertof, we hebben vercshillende slangen en hagedissen vast gehouden. Hier moet Ruben maar meer over vertellen want ik weet echt niet welke soorten het allemaal waren. In totaal hebben we 5 uur gereist. Heen en terug! En dit noemen de australiers dichtbij! hihihih We hebben wel prachtige uitzichten gehad over de Yarra Valley. Dit is een van de bekenste wijstreken hier. Eigenlijk wilde we nog stoppen bij een wijn makerij, maar daar hadden we echt geen tijd meer voor. We zijn de hele dag in Healesville Sanctuary gebleven, Echt Super Super Tof!!!!!

Donderdag 3 februari, Vandaag ben ik jullie weer op de hoogte aan het houden en moet ik verschillende dingen regelen voor de reis naar Nieuw-Zeeland morgen. Hou me op de hoogte hoe het met jullie in Nederland gaat..........

Donderdag de 3de, mijn update van deze dag was nog niet afgelopen..... s'avonds werd het namelijk nog heel gezellig toen er bij de base hostel een feestje was met gratis champagne voor de dames. Job en Paul hebben zich namelijk verkleed als heel charmante dames.... hihih we hebben ons echt kapot gelachen en natuurlijk komen de foto's eraan.

Vrijdag de 4 februari

We zijn vertrokken aan het einde van de middag naar het vliegveld van Auckland, wat gelukkig na de zwaarste storm in tien jaar weer bereikbaar was. Gisteren was het vliegveld namelijk door al het water niet bereikbaar. Van de strom zelf heb ik eigenlijk zelf niet zoveel gemerkt, maar als je de schade aan de stad zag en vooral aan de kust was het toch behoorlijk erg!