rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Auckland-Islands

Auckland-Cape Reinga-Bay of Islands
Door Ingrid

 

 

Zaterdag 5 februari

Heeeyyyyyy, goed aangekomen in Nieuw Zeeland. Midden in de nacht zijn we naar een hostel gebracht, waar we niemand wilden wakker maken s'nachts om drie uur dus we zijn snel gaan slapen. Natuurlijk waren we de volgende dag lekker gaar van de vlucht en hebben we alleen maar wat informatie verzameld. We weten waarschijnlijk al wel welke huurauto het wordt.

Zondag 6 februari

Job, Ruben en ik hebben vandaag de ferry gepakt naar het eiland Rangitoto, vlakbij Auckland. Rangitoto betekend 'Bloed Rode Lucht', het is een vulkaan. Ongeveer 600 jaar geleden was de laatste eruptie. Heel veel landschap bestond uit verharde lava, overal was het zwart. We hebben een wandeling gemaakt naar de top van de berg. Toen zijn we om de krater heengelopen en langzaam aan weer naar beneden. Als je ziet hoe alles op zo een eiland toch weer is gaan groeien, tussen al dat zwart zien de bomen er prachtig uit. We hebben ongeveer weer 5 uur gehiked! Maar het is het echt waard!

Maandag 7 februari

Na zo een lange hike moet je weer eens even een dagje rusten en winkelen. Dat hebben we dus vandaag gedaan, lekker gerelaxed.

Dinsdag 8 februari

Vandaag ben ik samen met Ruben naar mount Eden gelopen. Vanaf deze ook weer een krater, Auckland is namelijk gebouwd op 48 kraters, hadden we een prachtig uitzicht over de hele stad..... Het is de hoogste top van de vulkaan in de omgeving ongeveer 196 meter hoog. Na mount Eden zijn we nog even doorgelopen naar One Tree Hill. Met de nadruk op even hihih, dat wordt de bus terug dus..... One tree Hill is 183 meter hoog. Op deze oude krater staat een grote obelisk, voor de Maori is dit een heilig stuk land. Deze gaf ons ook weer een heel mooi uitzicht over de hele stad. S'avonds ben ik op stap geweest met Emily, een hele toffe meid uit Engeland, gezellig naar de bar geweest en we hebben ons kapot gelachen.

Woensdag 9 februari

Vandaag zijn we naar Kelly Tarlton's Atartic encounter & Underwater World geweest. Dit was echt heel gaaf. We hebben hier  King Penguins gezien. Er is ook een hele grote tunnel waarbij je onder het water loopt.Dat is echt een supergave ervaring. Je ziet de haaien en roggen, schildpadden zo over je heen 'vliegen'. We hebben ook de roggen gevoerd zien worden, dit ziet er echt heel grappig uit. S'avonds hebben Emily en ik nog met zijn tweetjes een verkleedfeestje gehouden hihihi. Was echt lachen. Ik vind het echt heel jammer dat we Nicole en Emily morgen moeten gaan verlaten........ boehoe... maar we mailen!!!!!! En job natuurlijk ook, maar die zie ik misschien in Australie weer??????

Donderdag 10 februari

Het is zover vandaag! We gaan de huurauto ophalen. We hebben de auto gehuurd bij Apex en hebben een all risk verzekering. Dat is dus wel beters.... Het is een Toyota sprinter geworden... jippie!!!! Daar gaan we Ruben neemt de eerste rit in handen, aan de linker kant rijden... spannend!!! Alles gaat natuurlijk goed ;-)! We vertrekken vandaag naar Waipoua Kauri Forest. Veiling aangekomen op een DOC camping gaan we lekker koken en morgen weer verder op stap.

Vrijdag 11 februari

Wat een klote nacht heb ik gehad zeg! Nu weet ik weer waarom ik nooit ga camperen. Ik ben helemaal lek gestoken/gebeten door zandvlooien. Halverwege de nacht ben ik maar in de auto gaan slapen, verschrikkelijk! Echt heel mijn rechter been zit onder en allebei mijn voeten, het jeuken houdt maar niet op! Na een goed ontbijt zijn we vertrokken naar het bos. Hier staan Kauri bomen. Nou je weet niet wat je meemaakt als je deze ziet. Zo groot!. Ze kunnen 60 meter hoog worden en 5 meter breed, echt gigantisch. Als je hier door het Waipoua Kauri Forest loopt krijg je pas echt respect voor de natuur, je voelt jezelf zo nietig! Echt heel mooi! Na een bezoek aan de Kauri bomen zijn we doorgereden naar Cape Reinga. We konden geen camping vinden omdat het heel slecht weer was en al pikke donker. We hebben de auto maar geparkeerd aan de kant van de weg op een piknickplaats en hebben wild gekampeerd.

zaterdag 12 februari

De camping bleek natuurlijk nog maar een paar minuten verder te zijn! Maar ja, in die regen had ik toch niet in de tent willen slapen. De auto is trouwens mijn nieuwe huis geworden, zelfs al staan we op een camping geef mij dan nog de auto maar, de tent is namelijk zo klein dat je je bijna niet om kan draaien of je maakt de ander wakker! Maar wij zijn doorgereden naar Cape Reinga. We zitten nu helemaal in het noorden van het noorder eiland. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de South Pacific Ocean en the Tasman Sea die hier samen komen. Ook staat hier ook een hele mooie vuurturen. Wat ik vooral heel mooi vond was dat je op deze kaap helemaal rond kan kijken. Ook kon je op Cape Reinga heel goed het contrast zien tussen het strand en het bos. Er zijn hele grote zandheuvels, waar vlak achter de groene heuvels liggen. Het contrast is echt heel mooi. S'middags zijn we op weg gegaan naar The Bay of Islands. Onderweg kwamen we nog bij het Ancient Kauri Kingdom, hier maken ze meubels van alle omgevallen Kauri bomen. Kauri bomen zijn nu een beschermde plantensoort in Nieuw zeeland. Wat we hier binnen zagen was echt prachtig, heel veel met de hand gemaakt, maar deze bomen zijn echt zo groot dat 1 bank uit een stam kan worden gemaakt, echt ongeloofelijk. Ze hadden ook hele mooie houten beelden staan. Daarna zijn we dus verder gereden naar Paihia, The Bay of Islands.

Zondag 13 februari

Vandaag ben ik lekker alleen op stap gegaan. Ik ben naar het Waitangi National Reserve geweest. Omdat ik graag meer wilde weten van de Maori culuur ben ik hier met een tour meegegaan. Dit was echt superleuk omdat er alleen nog maar een duits echtpaar bij was en dan natuurlijk onze gids. Onze gids is zelf een Maori. Hier in het reserve staan het Treaty House, Whare Runanga en hier ligt de grootste war Canoe in de wereld van de Maori's. Deze plek is heel belangrijk voor de Nieuw Zeelandse Europese geschiedenis. Ik ben in het ontmoetingshuis geweest, Whare Runanga, waar je afbeeldingen kan zien van verschillende Maori stammen. Voor het verhaal erachter moeten jullie maar even op internet kijken.... Maar hier is het Waitangi verdrag getekend. Het was echt heel leuk om uitleg te krijgen van een Maori zelf, hij heeft ons een heleboel uitgelegt over de tekens en over de verschillende stammen. Echt heel leuk ik hoop dat ik het meeste van zijn verhalen kan onthouden.... Dit is echt een plek waar je wel geweest moet zijn vind ik om de geschiedenis en de lokale bevolking beter te begrijpen....