rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Te Kuiti - Tongariro

Dinsdag 22 februari

Op naar Te Kuiti, waar we een geweldige camping hebben gevonden. De camping wordt gerund door Allison en Simone, dit waren echt super vrouwen! Simone heeft zelfs mijn haar nog geknipt hihih. Ik vroeg hoe duur de kapper hier ongeveer was? en het eerste wat ze zei was ik doe het voor niks! Dus nou de schaar erin!

S'ochtends zijn we naar Otorohanga Kiwi House geweest. Als je van vogels houd is het heel leuk, maar mijn interresses gaan meer uit naar andere dieren! Maar de Kiwi's waren geweldig om te zien. Hahaha echt waar het zijn grote, domme, lompe vogels! Prachtig gewoon. Jammergenoeg kon ik ze niet goed op de foto krijgen omdat het nachtvogels zijn en er natuurlijk in deze verblijven niet geflitst mocht worden. Maar ze waren echt heel anders dan op de plaatjes of dat ik ze had voorgesteld, dus een bezoek aan een Kiwi house is echt iets wat je gedaan moet hebben! Je kan niet thuis komen en geen Kiwi hebben gezien!

S'middags zijn we naar de Waitomo Glowworm Caves gegaan. Dit was echt super! We hebben de laatste tour van de dag genomen omdat ze ons bij het informatiecentrum hadden verteld dat het dan niet meer zo druk is en ze echt de tijd voor je nemen. De Waitomo Caves zijn nog steeds eigendom van een Maori tribe. Onze gids heeft ons echt van alles verteld en niet alleen over de caves en de glowworms maar ook over zijn tribe. Het was echt heel interresant allemaal. Ik moet nog eens wat meer dingen opzoeken over wat hij ons heeft verteld. Ik heb echt heel veel respect voor de Maori's, dat ze nog steeds hun cultuur op zo een manier kunnen behouden, is echt ongeloofelijk. Na al hun geschiedenis. De glowworms waren ook echt heel leuk om te zien vanuit een boottocht aan het einde van een wandeling door de caves. Helaas mochten we hier ook al geen foto's maken. Maar we hebben echt een superdag gehad.

woensdag 23 februari

Ik ben alleen op stap geweest vandaag, naar een Shearing Shed voor konijnen!!!! hihihi grote albino angora konijnen. Het is een speciaal ras wat gefokt wordt voor hun bont, deze kopnijnen moeten geschoren worden anders gaan ze dood. Deze angora konijnen zijn gewoon echt super groot! Bijna net zo groot als Boefje!, Boefje is zoals de meeste mensen al weten ons nieuwe hondje thuis, die ik natuurlijk heel erg mis hier! Het is ook gewoon zo grappig om ze geschoren te zien worden, hillarisch gewoon! Ik kwam aan op een tijd dat er niet geschoren werd, maar speciaal voor mij zijn ze een konijn gaan halen om te laten zien, hoe zo een konijn er nou in het echt uitziet. Ik had heel veel geluk dat er net een bus met chinezen aankwam en dat ze ook nog geschoren hebben. Als jullie de foto's zien zal de eerste reactie zijn ach wat zielig, maar de Angora konijnen zijn echt heel blij als ze geschoren worden! Ik had dit voor geen goud willen missen!

donderdag 24 februari

Vandaag eens even lekker uitgeslapen! Jammergenoeg kwam toen de tijd om afscheid te nemen van Allison en Simone...... daarna zijn we doorgereden naar Lake Taupo. Hier staan we op een gratis camping, jippie!!!!!

vrijdag 25 februari

De geweldige waterval, Huka Falls, was natuurlijk een bezoekje waard. Hiken maar weer! Het is ongelofelijk hoe blauw het water is van Huka Falls, gewoon blauwer dan de lucht!!! Prachtig!!! Ik weet het ik val in herhaling, maar mensen, echt waar, boek je volgende vakantie naar Nieuw-zeeland! Op de hike kwamen we langs een hotspring on spa road. Hier in deze hotspring zijn we lekker wezen zwemmen en wezen baderen! Omdat de hotspring eigenlijk alleen maar bekent is bij de lokale bevolking was dit echt heel gaaf en gratis!! hihihi

zaterdag 26 februari

Dit zullen Annemarie en Jan-Peter heel leuk vinden! Ik moest in ieder geval gelijk aan jullie denken want we zijn op een zeiltocht geweest over Lake Taupo. In een oude zeilboot, gebouwd in 1926 zijn we naar een Maori kunstwerk gevaren. Deze afbeeldingen zijn gemaakt in een rots, of eilandje, die midden in Lake Taupo ligt. 26 jaar geleden is dit kunstwerk gemaakt door lokale kunstenaars. De Barbary is de naam van de boot, met een hele aardige jachtmeester Bill Dawson. Alleen het weer zat natuurlijk weer tegen, want op de terug weg begon het aardig te stormen, die boot ging schever dan dat ik leuk vond eerlijk gezecht hihihi. We hebben het uiteindelijk overleefd!! Zo erg was het niet hoor, in Nederland wil ik toch nog weleens mee op een zeiltocht!

 

zondag 27 februari

Vandaag zijn ruben en ik vertrokken naar Tongariro National Park. Eerst nog even op het gemakje wat zitten drinken op het terras aan Lake Taupo! Relaxed! We zijn naar Owhango gereden, naar de forest lodge. Hier zaten willy en zijn vrouw al op ons te wachten, want de volgende dag vertrekken we vroeg op de Lord of the Rings Fanatics Tour! Yoehoe!

maandag 28 februari

Waar moet ik beginnen met vertellen? we hebben zoveel gezien ongeloofelijk! Mount Doom oftewel Mount Ngauruhoe hebben we echt van alle kanten bezichtigt! Tongariro National Park is denk ik wel het mooiste gebied waar ik ooit ter wereld geweest ben! Peter Jackson heeft echt hele mooie gebieden uitgekozen om te filmen! Zelfs als je de films niet kent of er niet van houd dan weet je nog niet wat je ziet! zo mooi is het nergens ter wereld! Beneden aan Mount Ruapehu aan de kant van Whakapapa is er een deel van Mordor gefilmd, Orc encampement,The battle between Orcs,Elves and Men! en de Emyn muil. Hier is ook de sene gefilmd waar Gollum naar beneden kruipt als hij de ring van Frodo af wil pakken als hij ligt te slapen. De Black Gate!, bijna alles van Mordor is hier gefilmd of in de studios. Aan de andere kant van Mount Ruapehu is Sammath Naur gefilmd, 'speak friend and enter' en ook the slopes of Mount Doom. Het is ongeloofelijk hoe goed je Mordor herkend! Als je aan komt rijden zie je het al gelijk! Het grappige is dat ze dus aan de ene kant gefilmd hebben en dat gelijk erachter het ski gebied ligt, dus als je je omdraaid zie je alle huisjes en cafe's. Wat ook heel leuk was dat de kant van Mount Ruuapehu waar Sammath Naur ligt afgesloten is voor publiek. Deze sites liggen achter een militair oefen gebied, dus wij blij met onze gids, Willy, die de sleutel naar Mordor in zijn zak had zitten, hihi!

Ondertussen zijn we al op verschillende sites gestopt! Waar Gollum vis vangt, vervolgens dood slaat en opeet bijvoorbeeld, ook goed herkenbaar! Ook al is alles terug gebracht in originele staat en zijn er in de film natuurlijk met de computer dingen toegevoegt, kan je de meeste sites er toch goed uithalen.

Bij Ohakune zijn we gestopt om te kijken naar Ithilien Camp, dit is waar Frodo en Sam door Faramir worden gevangen gehouden. Deze site was iets minder herkenbaar omdat er een stuk was ingestort bij de waterval, maar toch haalde ik het er gelijk uit. Ook weer een van de sites waar Gollum vis vangt en dat doet hij vaak in de film!

De enige plaats waar we zijn geweest waar ze gefilmd hadden die ik niet herkende was ook in Ohakune. Dit was waar in de film Frodo en Sam wegduiken voor de Harradrim, totaal onherkenbaar! Wel heb ik natuurlijk foto's genomen zodat ik ze thuis kan gaan vergelijken met de film. Ik geloof dat ik zo het meeste wel heb beschreven maar als ik de foto's weer zie komen er denk ik weer veel meer verhalen naar boven! Voor nu laat ik het maar even zo! Van 8 tot 8 op pad geweest, echte fanatics dus....

dinsdag 1 maart

Als jullie dachten dat we het nu vandaag rustig aan zouden doen hebben jullie het dus helemaal mis. De schoonheid van Tongariro National park is niet te omschrijven zoals ik al zei! Wij zijn vandaag met Jhonny van Tracks to the Max op een paardrijtocht gegaan. Eigenlijk hadden we een tocht van twee uur, maar ik denk dat we bijna 3,5uur zijn weg geweest! Jhonny is echt een super gids en zijn paarden zijn heel lief en ze luisteren goed! Ik kan iedereen deze tocht aanraden! Wij hebben een makkelijke route gedaan omdat ik niet zo ervaren ben in paardrijden maar in de heuvels was dit 'makkelijk genoeg voor mij' hihihi! Ik heb al hoogtevrees en nu vertrouwde ik echt op het paard zo hoog in de heuvels! Het was echt prachtig! Al heb ik wel een zere kont nu!

woensdag 2 februari

Tijd om de Forest Lodge weer te gaan verlaten! Boehoe want we sliepen in een bed! Jaaaaa en bed! Dat wordt weer de auto vanaf nu! We zijn vandaag naar de Rangitikei River gereden. Heel mooi! De Rangitikei River was in de film River Anduin, tenminste een deel ervan want ik geloof dat er vijf verschillende rivieren gebruikt zijn voor de shots van de Anduin.