rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Picton-French Pass

donderdag de 10de

vandaag is het zo ver we gaan naar het zuidereiland. Met de Interislander van Wellington naar Picton. Nadat we net de boot gehaald hadden, hihhii, konden we even relaxen. We zaten samen op de boot met Chris en een vriend van hem. Deze jongen had ik leren kennen op de Rover Ring Tour, dit was wel gezellig! Ruben en ik hebben echt nog moeite gehad om al onze spullen uit de auto te halen en ze op de boot te krijgen hihih! Wat een zooi hebben wij in die auto liggen zeg! maar we hebben het wel nodig allemaal. Toen we de bergen zagen komen van het zuidereiland werden we gelijk stil van alle pracht die we zagen! Wauw, wat staat ons nog te wachten??? echt geweldig gewoon ongeloofelijk!!!!! in Picton gingen we om de nieuwe auto, die een lek bleek te hebben! dus wij zijn gaan zoeken naar iemand van apex die ons daarna weer een andere auto hebben gegeven. een witte Toyota Carolla, CKQ393. mijn nieuw huis voor de komende maand, jippie! we zijn gelijk weer gaan rijden.......

vrijdag de 11de

we hebben een heel leuk stel leren kennen in het hutje van de DOC naast ons, Casper en Laura. samen zijn we the Queen Charlotte Track gaan lopen. echt ongeloofelijk die natuur hier, ik kan het gewoon niet anders zeggen, geweldig is echt mijn nieuwe stopwoord! Op de track kwamen we het Deense gezin weer tegen wat echt super gezellig was! Gerry, de vader, heeft ons terug gebracht naar de parkeerplaats van de auto, waardoor we een heel stuk langer de track hebben kunnen afleggen. dit was echt superstoer van hem! s'avonds hebben we samen met Casper en Laura gegeten en wat gedronken, echt supergezellig! het Deense gezin zat jammergenoeg op een andere camping vandaag! ongeveer hebben we 4 uur gehiked vandaag, toppie conditie hoor!

zaterdag de 12de

zijn we vertrokken naar French Pass. ik had ergens gelzen dat we hier konden gaan zwemmen met dolfijnen en dat is iets wat ik niet wil missen! French Pass is voorbij Rai Valley naar boven. ongeveer twee urr over een gravel road. maar dit is het echt de moiete waard alleen het uitzicht al van de Pass! in French Pass ontstaan door alle stromingen whirlpools, echt heel mooi om te zien! je moet hier alleen niet gaan zwemmen. er is ook een heel leuk verhaal over een dolfijn, Pelorus Jack, in de French Pass. Deze dolfijn begeleide vroeger de schepen door de French Pass zodat ze niet op rotsen kwamen ed. Echt een hele leuke legende. jullie moeten er zelf op internet maar even naar kijken. wat ook heel leuk is aan French Pass is dat het helemaal niet touristisch is, dus als je zoiets wilt gaan doen ga dan niet naar Kaikoura maar ga naar French Pass! echt super mooi hier en veel goedkoper!

zondag de 13d

hierover moeten jullie maar even kijken op de speciale link naar Sea Safari's. Echt super hier! we zouden dus gaan zwemmen met dolfijnen maar die zijn we vandaag jammergenoeg niet tegen gekomen. inplaats van met dolfijnen zijn we met zeehonden wezen zwemmen. ik zou niet weten waar ik moet beginnen met vertellen. dit is zeker weten een van de mooiste ervaringen uit mijn leven. we konden zo dicht bij de zeehonden komen, gewoon vijf centimeter van ons af. echt geweldig! je moet ze gewoon rustig benaderen en laten zien dat je ze geen kwaad wilt doen en ze komen vanzelf naar je toe. ze komen gewoon met je spelen! als jij meebeweegt met je lichaam in het water zwemmen ze zo met je mee! echt ongeloofelijk. als ik er over vertel kan ik wel gaan huilen! zo mooi is het gewoon! echt een zijn met de natuur. Sea Safari's is ook echt een geweldige maatschappij, Danny en Lyn zijn hele leuke, lieve en aardige mensen, die zelf ook een hart voor de natuur hebben en echt weten waar ze mee bezig zijn, dus mensen ga deze link zeker bekijken! ik ben op de foto's degeen met de groene snorkel, de andere drie hadden een rode snorkel. Ik zal wat meer vertellen als ik het verhaal voor het stukje Sea Safari's maak.

maandag de 14de

omdat we gisteren geen dolfijnen hadden gezien, dachten we laten we het nog eens proberen en hadden we een deal gemaakt met Danny. we zijn dus weer met Sea Safari's op stap gegaan vandaag. Heel gelukkig zag ik al de vinnen en was al half uit de kleren om mijn wet-suit weer aan te doen, toen Danny zei laat maar want je gaat niet zwemmen! ik dacht dus gelijk van wat? waarom niet? de dolfijnen bleken Orca's te zijn! Wauw! er waren drie groepen op dat moment in French Pass, ongeveer 19 Orca's! Zoveel tegelijk had Danny er ook nog niet gezien! Echt ongeloofelijk! we zijn weer de dolfijnen misgelopen maar dit is echt zo gaaf! De Orca's zwommen echt heel dicht bij de boot, wat een ervaring! Ik zal hier ook meer over vertellen bij Sea Safari's.
maar wat zijn ze groot!

s'middags zijn Ruben en ik weer net zoals gisteren naar ons prive strandje gelopen! ongeveer twee kilometer van de DOC camping af. echt helemaal verlaten! super, als enige twee op zo een mooi strand. we hebben dus weer een beetje een kleurtje gekregen. French Pass is echt een stukje wat je niet mag missen op het zuidereiland, wel moet je dan een eigen auto hebben want bussen rijden hier dus niet!

Ik ben s'middags voordat we naar het strand gingen nog bij de locale school lang geweest, daar stond een bord buiten waarop stond dat ze het heel leuk vonden als de touristen even binnen kwamen lopen en zouden vertellen waar ze vandaan komen! dus ik dacht nou waarom niet? wel een hele leuke ervaring, misschien ook een leuk idee voor Leonie om zoiets eens te doen voor de klas. de kinderen vonden het echt heel gaaf, al vonden ze mijn foto's van de honden leuker dan mijn verhaal over Holland hihih! de lerares was wel heel blij ook omdat ze net het hoofdstuk over Abel Tasman hadden behandeld en dit was een goede gelegenheid om dat weer even naar boven te halen. maar de kinderen leren echt heel veel zo! dus Leonie laat maar weten als je zoiets eens wilt doen. het voor de klas staan en ineens een verhaal vertellen vond ik ook wel grappig, vooral omdat ik niks had voorbereid. dus voor mij was het ook echt een heel leerzame ervaring.

dinsdag de 15de

vandaag hebben we eerst even lekker gerelaxed voordat we weer verder zijn gaan rijden naar Nelson. op het gemakje zijn we eerst even in de stad gaan kijken, ook om weer wat nieuwe boodschappen in te slaan hihih! we zijn ook op bezoek geweest bij de juwelier die the One Ring heeft gemaakt voor Peter Jackson in de film. Lord of the Rings dus.... het zijn gewoon echt hele leuke mensen, helemaal niet uit de hoogte, die ons een fotoboek hebben laten zien van het maken van the One Ring. echt heel leuk om te zien hoe dat gaat en hoe zo langzaam aan de ring ontstaat. Nelson is echt een hele gezellige stad vindt ik. we zijn even lekker wat wezen eten en daarna de campingsite op wezen zoeken, waar we weer het Deense gezin tegen kwamen. het bleek dat de moeder was gebeten door een giftige spin op the Queen Charlotte track! ze is naar het ziekenhuis geweest en heeft antigif gehad en voelt zich nu gelukkig al weer goed! in ieder geval een stuk beter! ooohhhh, toen ik dat hoorde! we gaan vanavond nog even gezellig bij ze op bezoek. ook was ik heel blij met de douche want ik had me al drie dagen niet gedouched, hihihi!

 

woensdag de 16de

WOW: world of wearable art, een museum net buiten Nelson. Echt heel erg gaaf! eens in het jaar hebben ze hier een mode ontwerp wedstrijd met themas. Het bijzondere is dat al het materiaal wat gebruikt wordt natuurlijk is of op een of andere manier gerecyceld. ook hebben ze verschillende catagorien waarin prijzen kunnen worden gewonnen. Nou ik weet niet waar alle ontwerpers hun inspiratie vandaan halen, echt geweldig gewoon. De raarste dingen hangen ertussen. Super mooie jurken of lichtgevende kleding, het WOW museum is echt een bezoekje waard. Ik heb hier foto's genomen wat eigenlijk niet mocht van alle lichtgevende kleding, ik ben heel erg benieuwd of je hier wat van kan zien op de foto's??? we zullen zien.....

Ook was er een expositie van oude auto's. Heel gaaf! jammergenoeg mochten we hier ook geen foto's nemen, maar hebben we dit toch stiekem gedaan. Hele oude ferrari's, toen ik deze zag moest ik gelijk aan Benny denken. Maar Benny we hebben foto's dus die kom ik zeker laten zien als ik terug ben. Trouwens jullie cadeautje is nog steeds ongebruikt! hihih. Het was echt een hele leuke expositie.
Ook stond hier op display the One Ring, gemaakt door Jens Hansen, die is gebruikt in de film.