rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Espaņol English Foto's Contact

 

 

Introductie
Syd-Can-Mel
Auckland-Islands
Uretiti-Rotorua
Te Kuiti - Tongariro
Waitarere-Featherston
Picton-French Pass
Abel Tasman- Golden Bay
kaiki-Glaciers
Tekapo-Te Anau
Dunedin-Kaikoura
Rocky springs
Rocky Springs 2
Brisbane-Darwin
Op weg naar huis!
Melaka - Penang
Phuket-Bangkok
Wist je datjes
Meest gestelde vragen:

Rocky springs

zondag de 8ste, Vandaag was het moederdag en hebben Kobi, Amilia en ik Kylie verrast met een paar mooie tekeningen. Maar het was wel een gewone werkdag vandaag hihihi! We mochten mee om te kijken hoe het vee gekeurd werdt volgens de europese regels. Blijkbaar zijn de europese regels voor vlees erg streng. Het was heel interressant om te zien hoe het vee gewogen wordt e.d.

maandag de 9de, We mochten vandaag weer mee naar het vee! Er werdt gekeken of de koeien zwanger waren en ze werden onderzocht op teken en parasieten. Na het onderzoek kregen al de koeien een parasietenbad. Dit was iets wat ik nog nooit gezien had hihi! Ik vraag me af of ze dit in Nederland ook doen? Jodie komt altijd helpen als het vee wordt binnengehaald en wordt behandelt.
Alle werkzaamheden die moeten gebeuren rondom het vee, proberen ze in een aantal dagen allemaal tegelijk te doen. Dit is minder stresvol voor het vee en natuurlijk ook handiger voor Kyllie en Simon.

dinsdag de 10de, Ik zal jullie al mijn werkzaamheden besparen, hhiiih! De meeste van jullie weten wel dat naast voor de kinderen zorgen het huishouden op de tweede plaats komt. S'middags mochten we weer mee om te kijken hoe het vee, tenminste de kalfjes, gebrandmerkt werden, gecastreerd en genummerd werden met een tag. Een nummer in het oor. Jodie komt altijd helpen met dit soort werkzaamheden. Jodie heeft 17 honden, voornamelijk Border Collies die ze laat samenwerken in een pack om het vee te drijven. Heel gaaf om dit te zien. Jodie en Kylie proberen me zoveel mogelijk uit te leggen wat ze doen en waarom. Het brandmerken is nogal wreed, maar nog steeds verplicht via de wet hier in Australie. Ik heb vandaag weer heel veel geleerd! Ik heb een aantal boeken gehad van Kylie om te lezen over wildlife hier in australie maar ook over honden en katten. Ik ben begonnen met het boek over honden natuurlijk hihih! Vooral nu Jodie me er heel veel over kan vertellen, hoe ze de honden traint, over de verzorging e.d. Kylie behandelt de hoofdstukken over ziektes bij honden met me! Hopelijk kunnen we aardig wat doen in de zes weken dat ik hier ben! Het is echt super leuk en ik vind het geweldig dat ze me zoveel proberen te laten zien en te leren!

woensdag de 11de, In de wei vlak bij het huis staan weeners op het moment. Weeners zijn kalfjes die net bij de moeder zijn weggehaald. We moesten gaan kijken of alles goed met ze ging. Gelukkig hebben ze allemaal weer een eetlust gekregen en gaat het goed met ze. De moeders zullen de eerste twee a drie dagen rond de weide blijven hangen, maar langzaam aan vergeten ze de kalfjes en trekken ze weer verder om voor hun eigen eten te zorgen. De kalfjes worden ook snel zelfstandig en kunnen een paar dagen later ergens anders in een wei op het landgoed weer worden vrijgelaten. Het begrip weide is hier heel anders dan in Nederland. Hier heeft het vee zoveel ruimte dat ze vrij kunnen leven en rondlopen. Heel anders dan thuis! Je hebt hier ook echt een auto nodig om te kijken hoe het met het vee gaat! Het is echt heel hard werken voor Kylie en Simon. Maar het feit dat dit allemaal van hun is, geweldig! Als je kan zeggen dat je een veehouderijbedrijf hebt van 12000 acres!!!!! Ongeloofelijk! De 12000 acres heet bij elkaar ''Rocky Springs''.

donderdag de 12de, Omdat Kobi morgen sportdag heeft op school hebben we vandaag een hindernisbaan gemaakt. Ik heb van alles gebruikt wat ik maar kon vinden. Emmers om over heen te springen. Lege melkpakken om op te pakken en in de wasmand te gooien. Bedenk het maar en het was in de hindernisbaan hihihih! Gelukkig vonden Amilia en Kobi dit een heel leuk idee en hebben ze zichzelf aardig moe gemaakt. Daarna hebben we een wandeling gemaakt naar de andere kant van the creek. Amilia en Kobi gingen op de fiets. Toen ik terug kwam in mijn huisje had iemand geprobeert om mijn eten te stelen hihih. Voortaan zal ik de voordeur maar niet meer open laten! Het bleek Ribbon te zijn! hihih Die liep met een lekkere boterham al een stuk verder! Ribbon en Sylvia zijn de honden die het vee drijven voor Kylie. Dus ik wist wie de dief was.... hihih

vrijdag de 13de, Op weg naar school in Mundubbera. Natuurlijk op een dag als vandaag wilde de auto niet starten. Gelukkig waren Simon en Kobi al vertrokken in de vrachtwagen en kwam Kobi wel op tijd op school. Wij kwamen dus wat later hihih! Het was heel leuk om weer eens zo een dag mee te maken! Het lijkt dan ineens zo lang geleden dat ik dit zelf allemaal heb gedaan. We hebben een heel gezellige dag gehad!

oke mensen dat was de update dan weer even, jullie zijn weer even op de hoogte van al mijn belevenissen.... Ik leer heel  veel over koeien hihihi! Ik heb het echt heel erg naar mijn zin en kan niet geloven dat er alweer twee weken voorbij zijn. De tijd gaat hier super snel maar dat is een goed teken. Dan heb ik het dus echt naar mijn zin! Ik mis jullie nog steeds.......

groetjes aan iedereen en een dikke kus vanuit Rocky springs, tot volgende week

 

zaterdag de 14de, Ik had een lekkere vrije dag en heb uitgeslapen, lekker liggen lezen en nog meer geslapen! hihi, kortom het een heerlijke niks doen dag!

 

zondag de 15de, Samen met Bowie ben ik weer op stap gegaan voor een

wandeling langs de kreek. Dit keer besloten Ribbon en Sylvie ons achterna te komen. Ik was al te ver weg om weer terug te lopen dus ik hoopte maar dat hun ook vrij waren vanmiddag! Ribbon en Sylvie zijn de twee honden die helpen met het vee drijven. Ze hebben lekker op konijnen gejaagt, maar gelukkig niks gevangen hihihi! Bowie bleef liever dichter bij mij in de

buurt en vond de twee dames maar uitslovers hihii! Verder heb ik vandaag ook weer een rustig dagje gehad! Heerlijk!

 

maandag de 16de, Vandaag heb ik samen met kobi en Amilia een ringwerpspel gemaakt van het karton van oude dozen. Ze vonden dit geweldig en tot mijn verbazing kenden ze het spel nog niet! Ze hadden het weleens gezien in Funland (de kermis)! Dus dit was echt het einde. Ze hebben de ringen zelf mogen verven. Het was een grote kliederboel maar we hebben heel veel lol gehad en daar gaat het om! S'middags zijn we een fietstocht gaan maken. Bowie rende gezellig met ons mee naast de fiets! De dag was eigenlijk al weer heel snel voorbij! Wel heb ik Wonderland nog ontmoet op de fietstocht, hihih. Wonderland is de enige melkkoe die ze hebben! Zwart met wit, dit kwam me ergens wel bekent voor, hihih!

 

dinsdag de 17de, Vandaag ben ik precies vier maanden weg, wat gaat de tijd snel! Om te helpen met het vee drijven kwamen Kylie's ouders op bezoek. We hebben gezellig met zijn allen gelunched en daarna was het weer hard werken! Ik mocht de post halen in de auto. Dat schakelen met links heb ik al aardig onder de knie. Eigenlijk is het heel erg makkelijk! Maar wel heel leuk dat ze me in van alles laten rijden. Later deze week gaat Kylie me leren om op een soort Quad, alleen dan groter en 4wd, te leren rijden. Op deze Quad kan ik dan op mijn vrije dagen lekker er op uit! Ik ben benieuwd???? Ik kom zeker terug in Nederland met een echte outback ervaring hihih!

 

woensdag de 18de, Op naar Mundubbera, de grote stad. Kobi zit hier op school voor 1 dag in de week en Amilia heeft hier de crech. Munduberra, zes winkels en een postkantoor,hihi! De grote stad. Kylie moest nog wat dingen gaan doen op een stuk land wat ze hier ook nog bezitten, ze heeft mij afgezet in de stad waar ik later werd opgehaald door haar moeder. Ik heb hier lekker rondgewandeld en zelfs nog bekenden gezien hihiih! Ja ja, sommige moeders die ik ontmoet had op Kobi's sportdag. Heel erg grappig dat iedereen je ook echt groet en een praatje met je maakt! Simon moest echt heel erg lachen toen ik hem dit s'avonds vertelde, hij vond dat ik al aardig ingeburgerd was hihih! Ik ben samen met Kylie's moeder naar hun huis gegaan net buiten Mundubbera. Wat een prachtig huis! Ik heb lekker in de tuin zitten lezen tot het weer tijd was om terug naar huis te gaan. Het was eigenlijk een extra vrije dag. Ik vond het heel leuk dat ik mee mocht vandaag om Mundubbera te zien! Maar een uur rijden vanaf Rocky Springs, dichtbij hey? hihih.

 

donderdag de 19de, We mochten mee op pad om te kijken waar op het landgoed de stieren waren op dit moment. Tegelijker tijd heeft Kylie me de weg laten zien naar de berg met de grote bomen, Bottle Trees. Hopelijk kan ik dit alleen weer terug vinden van het weekend hihih! Er staan geen wegwijzers hier op het landgoed! hhihi en het is gigantisch groot! Ach ik neem altijd genoeg water mee, dus de eerste dagen kan ik overleven als ik verdwaal hihiih!  Nee hoor, we hebben in alle voertuigen radio's, dus we kunnen altijd contact met elkaar opnemen als er iets is. Ook echt iets wat je altijd op de tv ziet, maar wat hier deel uit maakt van het dagelijks leven.

Wel leer ik nu ook gelijk alle woorden en regels voor het gebruik met de

radio! Al zijn ze niet zo streng als ik iets verkeerds zeg hihi, maar het is

goed om de regels te kennen! Je weet nooit of je het nog eens nodig zal

hebben?

 

vrijdag de 20ste, Voor een verkleedpartij hebben we wat extra kostuums

gemaakt. Een paar oude dozen hebben we omgetoverd tot een robot en een paard! Het paard was wat moeilijker om te maken maar het is me gelukt! Kobi en Amilia vinden het geweldig en hebben al genoeg ideeen voor het volgende kostuum! Kobi zei vandaag tegen me: ''Ingrid, I like you because you do all those funny things with us, no nanny has ever done something like this before!'' Voor mij was dat echt een compliment, maar ik vraag me af wat die andere nanny's dan met ze deden? Je kan hier niks kopen? Dus als je een nieuw spelletje wilt spelen met ze moet je zelf wat verzinnen en het materiaal zoeken om het te maken! Bedankt allemaal voor de geweldige ideeen! Ik kan niet alle eer alleen opstrijken! hihih. Later op de dag hebben ze de kostuums geverfd. Nu hebben we een blauwe robot, met een regenboog erop en een gestippelt paard! Heel erg leuk!

 

zaterdag de 21ste, Ik dacht vandaag een lekkere rustige vrije dag te
hebben... Maar ik stapte net mijn bed uit toen Kylie bij me voor de deur
stond of ik snel naar het huis wilde komen! Kobi was van Monica afgevallen, de pony, en had zijn arm gebroken! We hebben snel contact opgenomen met Simon die op het landgoed aan het werk was, ondertussen ook snel de dokter gebeld en gekeken welke arts het dichtstbij was! De auto ingeladen en weg was de familie naar Eidsvold! Ik bleef thuis om verder alles te regelen. Maandag beginnen we weer met de mustering, ik weet hier geen nederlands woord voor? Robin en Mathew kwamen vandaag al aan uit Mundubbera om te komen helpen. Ze kwamen met paard en wagen, op de ouderwetste manier hihih! Heel leuk om dit te zien, ik wist niet dat ze op deze manier reisden dus ik dacht toen ik ze van een afstandje zag aankomen ''o'nee zigeuners, wat moet ik nou doen?'' Maar gelukkig waren het dus bekenden hihihih!Kobi en de rest van de familie kwamen laat op de dag pas weer terug, Kobi zijn arm zit in het gips voor de komende zes weken........

zondag de 22ste, Op pad naar de bottle trees.... Kylie heeft me leren rijden op een 4wd Quad! Nu kan ik er alleen op uit, als ik vrij ben. Het is nog best wel moeilijk op zo een quad rijden, omdat je met je voet moet schakelen en ik heb nog nooit met zo een voertuig gereden! Maar alles ging goed en ik kan nu met bijna alles rijden, de quad, de automaat auto en de gewone auto, de grote wagen en de fiets hihihii! Ik ben dus op pad gegaan naar een weide op het landgoed waar australische bomen staan, bottle trees. Dit zijn gigantische bomen, die water opslaan in hun stam. Het was een super mooie wandeling, met een prachtig uitzicht omdat het boven op een berg was! het is ongeloofelijk hoe groot Rocky Springs is! 24000 voetbalvelden! Bottle trees zijn echt heel bijzonder! Ik heb ook nog Grasstrees gezien onderweg ook typisch australisch en gigantische Cactusbomen! Ik vond het echt super gaaf om er alleen op uit te trekken met mijn 4wd quad! hihi


maandag de 23ste, Vandaag zijn we begonnen met de mustering. Dit gebeurt ongeveer vier keer per jaar. Met de mustering wordt al het vee wat er is op het landgoed binnengebracht in de yard. Vanaf hier worden ze allemaal behandelt, afhangkelijk van leeftijd e.d. Het vee krijgt een parasietenbad, ze worden gewogen, ze worden getest op zwangerschap, sommige weeners worden gebrandmerkt, kortom alles wordt gedaan wat gedaan moet worden. Het was heel druk met alle mensen. Kylie en simon, Robin en Matthew, Daphne en Ian (Kylie's ouders), Jodie en Jackie. Natuurlijk zijn Kobi, Amilia en ik gaan kijken en hebben ook een beetje geholpen.

dinsdag de 24ste, Hetzelfde als gisteren eigenlijk! De mustering zal de hele week duren. Kobi en ik hebben nog wel een schatkaart gemaakt vandaag en een schat verstopt. Toen Amilia thuis kwam met mama konden ze samen op zoek naar de schat.....

woensdag de 25ste, Het kijken en kleine klusjes doen bij de mustering was vandaag voorbij! Ik mocht vandaag echt helpen! Het was handen uit de mauwen dus vandaag! Samen met Kylie, Robin en Matthew! Heel leuk om te helpen met het veedrijven! Je zit alleen wel snel onder de koeienpoep hoor! hihiih Maar echt een hele leuke ervaring!

donderdag de 26ste, Ik ben druk bezig geweest in de keuken en heb heerlijke cakejes gebakken! Voor al die hardwerkende mensen. Iedereen begint al aardig moe te worden van de lange dagen en het harde werken! Alleen morgen nog! hiihi S'avonds heb ik smaen met Kylie en Simon, Robin en Matthem naar de foto's gekeken die Robin en Matthew op hun reis met paard en wagen naar Rocky Springs hadden gemaakt. Het was een gezellige avond, jammer dat ze morgen alweer vertrekken!

vrijdag de 27ste, De laatste dag, tenminste als al het werk af komt vandaag! Ik heb vandaag een postpakket ontvangen van thuis! Super! Bedankt! Kobi en Amilia waren ook heel blij met de kleurplaten die ze hebben ontvangen. Al het snoep hebben we nog maar even verstopt hihih! Ze krijgen hier nooit zoveel snoep, meer fruit enzo. Ze waren er wel heel blij mee......hihihi! Ik was ook heel blij met de brieven.... Nogmaals bedankt! Het toverkrasblok is helemaal bijzonder die hebben ze hier nog nooit gezien! Zelfs alle volwassenen zaten met veel spanning te kijken wat er ging gebeuren hihihi! Jammergenoeg is niet al het werk afgekomen vandaag dus zullen Kylie, ik en Simon op zaterdag ook nog wat werk moeten doen...... Maar ach, wat een ervaring.

 

zaterdag en zondag de 28ste en 29ste, Zaterdagochtend heb ik nog gewerkt. Het was echt een hele drukke week en iedereen had nu echt wat tijd nodig om uit te rusten! Verder heb ik dus eigenlijk niet zoveel gedaan, alleen liggen lezen en geslapen. Gewoon lekker niksen. Een perfect weekend dus hihih....

maandag 30ste, Na een goede rust konden we vandaag weer hard aan het werk hihi! Samen met Kobi en Amilia heb ik sieraden gemaakt van macaroni. We hebben de macaroni eerst in allemaal mooie kleuren geverft voordat we ze aan een mooie rose of blauwe draad deden. Kobi en Amilia waren heel gelukkig met hun mooie nieuwe sieraden, armbanden en kettingen! Amilia had zelfs nog mooie nep bloemetjes om tussen de macaroni te doen, heel mooi dus! Voor Kobi was dit een moeilijke opdracht met een arm in het gips maar hij deed goed zijn best en met zijn tweeen lukte alles best! Verder heb ik alle gewone klusjes in het huis gedaan waar ik jullie niet mee zal vervelen hihi!

dinsdag de 31ste, Vandaag was het alweer tijd voor een nieuw spelletje:
spoorzoekertje! Met het mooie boekje wat ik gehad heb van mijn ouders kunnen we heel veel leuke nieuwe spelletjes spelen. We gebruiken een stok om pijlen op de grond te maken en dan is het het spoor volgen naar de schat. Ze vinden het een geweldig spel en ze kunnen het ook met zijn tweeen spelen, dat is makkelijk voor Kylie als ik weer naar huis ben!S'middags ben ik samen met Jodie wezen musteren in de yards. Kobi's gips moest vervangen worden dus de rest van de familie was naar het ziekenhuis. Jodie heeft me geleerd om te koeien te drijven en ze van weide naar weide te leiden door de yard. Ik moet zeggen dat ik best goed was voor een amateur! Kylie was onder de indruk, ze stonden al een tijdje naar me te kijken langs de kant voordat ik ze zag, hihih! Gelukkig had ik het toen al een beetje onder de knie.

woensdag 1 juni, Ongeloofelijk wat gaat de tijd snel, juni alweer! Op een
ander landgoed van Kylie's ouders, Wyona, moest ook worden gemusterd. We zijn met zijn alle vertrokken naar Wyona. We bleven slapen bij Daphne en Ian. De kinderen waren naar school en de crech. Ik mocht s'ochtends de boodschappen doen in de stad. De grote stad Mundubbera hihih!

donderdag de 2de, Na wat dingen weggebracht te hebben naar Wyona bleven Kobi, Amilia en ik bij het huis van Daphne en Ian. Wat een prachtig huis is dit, met een geweldig uitzicht! Hier hebben we een grote race gehouden. Ik heb een nieuw element verzonnen in het spel, namelijk het publiek. Ik vond het leuk om op een stoel langs de kant te zitten en het publiek te spelen hihihi! Aanmoedigen! Kobi en Amilia vonden het ook leuk gelukkig hihih! Toen al het werk klaar was op Wyona zijn we weer vertrokken naar Rocky Springs. Matthew en Robin zijn weer met ons mee terug gekomen om hun paard en wagen op te halen.

vrijdag de 3de, Naast al het huishoudwerk ben ik samen met Robin wat weeners gaan behandelen in de yard. Robin heeft dit werk ook nog nooit alleen gedaan, maar Kylie dacht dat wij dit wel konden met zijn tweetjes dus.... Gelukkig ging alles goed! hihih Ik leide al het vee door de yard naar Robin en zij behandelde ze. Ik vond dat we heel snel klaar waren voor een
stelletje amateurs! Ook leuk dat Kylie ons de kans geeft om ook te leren hoe het moet. In feite deed ik nu haar werk, zodat zei wat meer tijd kon door brengen met de kinderen vandaag. Echt gaaf om af en toe een beetje van baan te ruilen hhihi!