rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Español English Foto's Contact

 

 

Nw Zlnd: verkenning
Rute Waitomo, Othorohanga
Van Tongiroro tot Feartherston
Orka’s of dolfijnen?
Op zee en in de lucht
DE LAATSTE STAPPEN IN NW-ZEELAND
Nieuw leven in Australië
SLAVENWERK

Op zee en in de lucht

Zondag 27 maart:

Vandaag hebben we de Alex Knob track gelopen bij de Frans Jozef gletsjer. De track ging een berg op en tegenover de berg was van de gletsjer, het uitzicht was echt super mooi! Onderweg waren er een aantal uitkijk punten, en vooral op de top was het echt super mooi! De track was ook aanbevolen voor oudere mensen iets wat ik niet snap, want het was best wel wat klauter werk, en de oude mensen zouden de top niet halen...(of ze moeten heel fit zijn)

 

Maandag 28 maart zijn we richting de Fox - gletsjer gegaan, hier hebben we een helihike gedaan!! Echt geweldig was dat! Met een helikopter werden we naar de gletsjer gebracht, en daar hebben we een wandeling van zo'n 2 uur gedaan, met van die speciale schoenen aan. Boven ons hoofd werd de wolkenmassa steeds dikker, maar we hebben geluk gehad, pas toen ons groepje weer in de heli stapte begon het te regenen. Het is super gek om in eens omgeven door ijs te zijn, met al die blauwe poeltjes en grotten, het was zeker de moeite waard!!

 

Di 29 maart zijn we richting Wanaka gereden. In de buurt van Wanaka hebben we de tent op een doc camping gezet, dit was echt de koudste nacht tot nu toe! Het was niet alleen koud, maar er was ook een harde wind, wat het alleen maar erger maakte... 's avonds hadden we macaroni gekookt, maar voor dat je het op had was het al weer afgekoeld, dus hebben we uit de pan zitten eten, en iedere keer dat het koud was weer opgewarmd! De volgende morgen zijn we naar Puzzelword gereden, en hebben daar eerst effe lekker opgewarmd! Puzzelword was echt super gaaf, het is een soort park waar je allerlei puzzels kan doen, ook waren er veel driedimensionale dingen, die ik toch niet kon zien, dus dat vond ik wat minder, ook hadden ze een super groot doolhof, wat makkelijker leek dan het was, toch nog effe een poosje zoet geweest om eruit te komen...

 

Vrijdag 1 april.(da’s geen grapje)

 

Gisteren zijn we naar Lake Tekapo gereden. De weg naar Lake Tekapo was ontzettend mooi! Vandaag hebben we op mount John een tour gedaan bij de University observatory. Hier lieten ze ons de telescopen zien om naar de sterren en planeten te kijken. Ook kregen we ontzettend veel uitleg. Deze observatory wordt ook gebruikt door de leerlingen van de universiteit in Christchurch. Alleen al het uitzicht was indrukwekkend. Het was een dagtour en geen avond tour, dus hebben we verder geen sterren met de telescoop gezien.

2 april hebben we een track gelopen richting mount Cook. Het was weer een erg mooie track, door een vallei, en over twee hangbruggen. Het einde van de track kwam uit op een meer van smeltijs, met grote ijsbrokken in het meer. Ook hier zat het weer ons weer mee, het was weer stralend weer!!

 

maandag 4 april: zijn we nog naar een Chinese settlement geweest in Arrowtown. Hier woonden een groep Chinezen in de vroegere jaren toen de Nz-ers arbeiders nodig hadden. Nu waren de huisjes kleine ruines. Wat een kleine huisjes hadden ze toen! Dezelfde middag zijn we doorgereden naar Queenstown, het Mekka van alle adrenalinesporten hier in N-Zeeland. Het was ook super toeristisch. Dit kon je zeker merken aan alle prijzen! Onze camping in Queenstown was erg duur in vergelijking met alle andere campings buiten Q.town. En je moest voor de douches apart betalen!(nog is twee dollar!!) Dinsdag heeft Ingrid een Lord of the rings tour gedaan, en ik ben wild water wezen raften en in een Jetboat gezeten. Het raften was leuk, maar voor mij ging het toch nog wat te sloom.(laten we zeggen dat ik niet de adrenalinekick kreeg.) In de Jetboat was ook leuk, maar ook hier hetzelfde als het raften. Er waren twee rivieren waar je kon raften, en ik had de Shotover river gekozen, deze heeft de grootste moeilijkheidsgraad, maar eenmaal in de rivier, viel het best mee. Het leukste was toen we uit de tunnel kwamen en we anderhalf a 2 meter naar beneden gingen! De tweede nacht hebben we in een doc camping buiten Queenstown gestaan. De kiwi's in Queenstown stralen niet echt de vriendelijkheid uit dan de kiwi's in de meeste andere plaatsen die we geweest zijn. Hier gaat het meer om je geld.

Woensdag zijn we met een gondola de berg op gegaan, waar we het uitzicht over heel Queenstown hadden en het meer bij Queenstown. Dit was ook erg mooi!!.

 

We hebben eergisteren de Walewatch gedaan, tijdens deze tour hebben we zo'n 5 walvissen gezien en een heleboel dolfijnen. Je zag niet echt veel van de walvissen, want ze komen alleen naar boven om uit te rusten (te ademen) en na een kwartier zie je ze weer onderduiken, wat erg mooi is: als ze duiken komt heel de staart uit het water! Vandaag zijn we in Akaroa. We zijn gisteren hier aangekomen en we hebben vandaag met dolfijnen gezwommen!!! Het was echt super gaaf, we hebben met de hector-dolfijnen gezwommen. Deze zijn het meest bedreigde dolfijnensoort in NZ en ze behoren tot de kleinste. Maar ze kwamen super dichtbij, en met een onderwatercamera heb ik ook nog foto's  geprobeerd te maken.(ze zijn zo snel!!)

Nou mensen, dat was het weer voor nu...

Groeten,

Rubén