rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Español English Foto's Contact

 

 

Nw Zlnd: verkenning
Rute Waitomo, Othorohanga
Van Tongiroro tot Feartherston
Orka’s of dolfijnen?
Op zee en in de lucht
DE LAATSTE STAPPEN IN NW-ZEELAND
Nieuw leven in Australië
SLAVENWERK

Rute Waitomo, Othorohanga

Rute Waitomo, Othorohanga, ….

 

Alles goed daar? 

Hier gaat alles nog steeds prima het weer is ook heerlijk en overal waar we komen is het gewoon super mooi!

 

Vanuit Rotorua zijn we vertrokken richting Waitomo, we zijn gestopt in een dorpje wat Te kuiti heet. Hier hebben we in een camping geslapen, van een Maori vrouwtje en haar broer. Dit waren echt hele aardige mensen. De meeste mensen die daar op de camping verbleven leken daar echt te wonen voor een bepaalde tijd van het jaar. In totaal hebben we 3 nachten daar geslapen, eerst zouden het er twee worden, en dan zouden we de laatste nacht op een camping in Waitomo nemen, omdat daar een zwembad was om te relaxen, maar omdat het weer niet zo super was en de mensen zo aardig zijn we de derde nacht ook op de camping gebleven.

 

Dinsdag 22 Feb. Zijn we naar het Othorohanga kiwi house geweest. Dit was een vogelpark met als hoogte punten de kiwi's in een nacht verblijf en natuurlijk voor mij de Tuatara's! De kiwi's vond ik erg mooi, ze zien er in het echt leuker uit dan op de plaatjes, ook hebben ze echt zo'n grappig loopje! Ze vertelden ons dat de Kiwi 's nachts leeft en maar 4 uur wakker is, verder slapen ze 20 uur per dag. Het nacht verblijf hadden ze zo ingericht, dat je eerst twee kiwi's kon zien in hun nachtelijke uren, en daarna gingen ze terug in hun hol, en kon je via een andere gang, de kiwi's zien die daarna gewekt werden. Bij het begin van het park stond een bakje met een Tuatara,( brughagedis.) Maar later kwamen we in een soort volière, waar ze in een regenwoudbiotoop gewoon langs ons pad lagen te zonnen! Hier heb ik een paar mooie closeups van gemaakt.(hopelijk mislukken ze niet!) Deze hagedissen zijn  heel erg bedreigt, ze komen al niet meer voor in het vaste land van Nieuw-Zeeland, maar alleen nog op een paar eilandjes. Hier in het park zijn ze succes vol met ze aan het kweken.

 

Woensdag 23 feb. Heb ik een horsetrack gemaakt! Dit bij een boerderij waar ze paarden hadden die in de Lord of the Rings hadden meegespeeld. Ik had de tocht 's morgens om half 10 dit was ons geadviseerd door het informatie centrum, omdat het dan wat koeler is en het is 's morgens meestal niet zo druk. Dit bleek ook zo te zijn, want ik was alleen samen met nog een schotse jongen en de begeleidster. Het was een super mooie tocht over groene bergen, waar het vee gewoon lekker rond liep, en met prachtige rotsformatie's die uit het gras kwamen. Dit zal ik zeker nog wel een keer meer doen ergens anders.

 

Donderdag zijn we naar Lake Taupo gereden, en hebben we daar onze tent op een gratis campeerplek gezet.

 

Vrijdag 25 feb. zijn we naar de Huka falls gegaan, dit is een waterval met helder blauw water, je zou er zo inspringen! Het water komt van het Taupo meer vandaan. Na de falls hadden we een uur gewandeld naar een natuurlijke hot spring. Dit was een watervalletje bij een brug, die zich uit monde bij de rivier. Het water was heel erg warm, maar doordat het zich mengde met het koude water van de rivier, was het op bepaalde punten heerlijk om te zwemmen en te relaxen.

 

En vandaag zaterdag hebben we een zeiltour genomen op de "Barbary". Met de boot gingen we naar de Mori Rock Carvings. Dit waren Gezichten en beelden die de Maori's in de rotsen hadden gehakt. Dit was ook precies aan het water. Erg mooi was dit. Eigenlijk zouden we ook de tijd krijgen om daar nog een stuk te zwemmen, maar omdat er slecht weer in aankomst was en het was ook niet bepaald warm, wilde niemand gaan zwemmen, en zijn we weer richting de haven gegaan.

  

Nou mensen tot horens!

 

Groetjes Ruben