rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Español English Foto's Contact

 

 

Nw Zlnd: verkenning
Rute Waitomo, Othorohanga
Van Tongiroro tot Feartherston
Orka’s of dolfijnen?
Op zee en in de lucht
DE LAATSTE STAPPEN IN NW-ZEELAND
Nieuw leven in Australië
SLAVENWERK

DE LAATSTE STAPPEN IN NW-ZEELAND

7 April zijn we richting te Anau gereden, dit dorpje ligt in het fjordenland
ten zuidwesten van het zuidereiland. Vrijdag hebben we een track gelopen,
door het bos, en over een houten bruggetje die over een wetland ging. Ik kanniet anders zeggen dat dit ook een erg mooi bos was.


Zaterdag 9 april zijn we naar Milford sound gegaan, hier hebben we een
boottocht gemaakt door de prachtige fjorden van Milford. We vroegen ons wel af wat de Nederlandse benaming is voor sound. Want in het Nederlands is een fjord gewoon een fjord, maar een sound is niet door ijs gemaakt maar door de zee/rivieren. Weet iemand of hier een Nederlandse benaming voor is?? 'sAvonds hebben Ingrid en ik ons getrakteerd op een avondje bios. We hebbengekozen voor een nieuw Zeelandse film "Spooked". Was wel leuk trouwens.

11 april hebben we in Manapouri een tocht geboekt naar een ondergrondse
powerstation. Alleen de boottocht was al de moeite waard, Lake Manapouri is ook echt super mooi!! Deze powerstation hebben ze in een berg gemaakt, en bij het maken van de station zijn ongeveer 16 arbeiders omgekomen. Het resultaat is wel heel indrukwekkend! Met een bus zijn we een tunnel in gegaan en in de powerstation zelf zie je bijna niet dat je in een berg onder de grond bent! Alleen aan de wanden kan je zien dat het van bergrots is.

12 April zijn we richting Invercargill gegaan, we hebben een camping gekozen in het dorpje Lornesville buiten Invercargill, omdat we dachten dat het wel goedkoper zou zijn dan een camping in/rond de stad zelf, maar later bleek de camping in de stad veel goedkoper te zijn!

13 maart zijn we naar het Southland museum en Tuatara House gegaan. Dit museum was helemaal gratis, maar ze vonden het wel prettig als je een
donatie achter liet. Ik wilde hier heel graag heen voor de Tuatara's. We
hebben er een aantal gespot, maar ik had wel hogere verwachtingen van het Tuatara House, het bleek veel kleiner te zijn dan dat ik op een folder had gezien.  Hier in het Southland-museum is de enigste plek waar ze de 3e generatie Tuatara's hebben kunnen kweken. Dit is dus uniek in Nieuw-Zeeland, en dus ook over heel de wereld. Ze komen alleen nog maar in een aantal eilandjes rond Nieuw-Zeeland voor. Ook hebben we in een folder gezien dat er een splashpalace was in Invercargill, dit zwembad was ook helemaal niet duur, dus hebben we donderdag een dagje zwembad gedaan. Ze hadden ook een (heeerlijk!!) turksstoombad, en dit maar voor 4 dollar.(2 euro!)

15 april zijn we richting de Catlins regio gereden. Hier wilde ik graag
naartoe om de Hookersealions te zien. Zaterdag 16 april zijn we naar
Canibalbay gereden in de Catlins, want dit was de plek waar je de
Hookersealions op het strand kon spotten. Dit was echt machtig mooi, en je
kon ook erg dicht bij ze komen!! In totaal hebben we vier Hookers gezien op het strand, de foto's volgen nog!! Diezelfde dag zijn we nog richting
Kakapoint gegaan, en hebben we ons daar getrakteerd op een lekkere warme cabin! Ook zijn we die dag nog naar Nuggetpoint gegaan, dit was een vuurtoren op een klif, en vanaf de vuurtoren zag je een aantal hele grote rotsen  in het water: de nuggets. Overal onder ons waren zeeleeuwen. Ook zijn we naar zo'n uitkijkhokje gegaan waar je de "yelloweye"pinguins uit het water op het strand ziet komen. We waren iets te laat, maar gelukkig hebben we er toch nog een gezien.

Zondag 17 april zijn we richting Dunedin gereden. Hier hebben we een combi tour gedaan. In die tour hebben we de Albatrossen gezien. Vanuit het uitkijkpunt hebben we 3 royalalbatros kuikens kunnen zien, en ook hebben we twee keer een volwassen albatros voorbij zien vliegen. De royal albatrossen hebben een vleugelspan wijde tot wel 3 meter, echt mega vogels dus! Na de albatrossen zijn we naar een Pinguin reservaat gegaan. Dit reservaat is een privé reservaat van een boer die het heeft opgezet in zijn land. In het reservaat nestelen de kleine blauwe pinguïns en de yelloweye pinguïns. Dit was een erg mooie tour, we liepen door van die loopgangen (net zoals die van het leger) waar de pinguïns ons niet zo goed in konden zien. Deze pinguïns zijn behoorlijk schuw. Hier hebben we echt ontzettend veel pinguïns gezien, en super dichtbij ook! Ze hebben een hele mooie kop, met geel rond de ogen!!

Maandag 18 april zijn we verder gereden naar Oamaru, hier hebben we een gelijksoortige tour gedaan, alleen dan met de little blue pinguïns.(kleine blauwe pinguïns) Dit was ook machtig om te zien, deze waren ook een heel stuk kleiner dan de "gele" pinguïns.

20 april hebben we een Whalewatch gedaan in Kaikoura. Dit was ook echt super gaaf. Met een boot gingen we de open zee op, opzoek naar de walvissen. In totaal hebben we ongeveer 4 walvissen van dichtbij gezien.(het ging om potvissen). Ze deden niet veel, omdat ze aan het uitrusten waren van een diepe duik, en ongeveer na een kwartier doken ze weer onder.(kwam die mooie staart boven water!!)Onderweg zagen we nog wat haaievinnen boven water komen! Ook bracht de boot ons naar een hele grote groep duskydolfijnen. Ook dit was echt super mooi om te zien. En als laatst brachten ze ons naar een grote rots in het water met Zeeleeuwen.(die hadden we nog niet gezien in Nieuw-Zeeland!!)

De volgende dag, 21 april, zijn we richting Akaroa gegaan. Hier hebben we
een tour geboekt om met dolfijnen te zwemmen (de 22ste). Dit was heel anders dan met zeeleeuwen zwemmen maar super gaaf, want je wist niet wanneer ze weer bij jou in de buurt gingen komen! We hebben gezwommen met de Hector Dolfijnen, dit is de kleinste dolfijnensoort die er is. Er zijn ook niet veel meer.(ze komen alleen in Nieuw-Zeeland voor). Ingrid en ik hebben een onderwatercamera gekocht, en ik heb nog wat foto's geprobeerd te maken van de dolfijnen onder water. De camera was ook erg handig om geluid te maken, want de mensen van de tour zeiden dat we moesten proberen om veel geluid te maken, want daar houden de dolfijnen van. Dit was ook erg grappig, want je hoorde de mensen die aan het snorkelen waren geluiden maken en wij maar denken dat iemand het zou horen op de boot! Dani ik hoop dat jij het ook nog is een keer kan doen want het is echt super mooi!! Het enigste wat jammer was dat je zo weinig zicht had, dit omdat we in erg diep water zaten te snorkelen.

En 23 april zijn we naar Christchurch gereden. Hier hebben we heel de auto
leeg gemest voor ons vertrek (neeeeee!!!) 's Avonds hadden we ook weer een bioscoopje verdiend!

24 april hebben we 's middags eerst met Casper en Laura afgesproken. (Hun hadden we ontmoet in de Queen Charlotte track). Dit was erg gezellig, en misschien zien we jullie nog in Aussie!! Daarna zijn we naar het vliegveld gereden, want om 17:00 moesten we de auto inleveren bij het vliegveld. Daar aangekomen klopte er geen bal van, want we konden onze auto nergens kwijt.(nergens een Apex-bordje). Wij gevraagd bij de parkeerjuf, zegt ze dat we de auto gewoon in de parkeerplaats moeten laten, "die komen ze hier wel zoeken, dat gebeurd vaker" zei ze. Ingrid Apex nog even gebeld, bleek het dat we de auto, naar hun kantoor moesten brengen, (zo'n 4 km van het vliegveld). Ingrid is toen bij de spullen gebleven, en ik ben de auto gaan brengen. (Ze brachten me weer terug naar het vliegveld) Onze vlucht ging om 5:50 in de ochtend, dus hebben we heel de nacht in het vliegveld doorgebracht. Bijna niets geslapen, maar toch een goede vlucht gehad! En helaas weer afscheid moeten nemen van Nieuw-Zeeland........(2 1/2 maand was nog te kort..)

Dat was het weer voor nu...