rock
Home Verhalen Ingrid Verhalen Ruben Español English Foto's Contact

 

 

Nw Zlnd: verkenning
Rute Waitomo, Othorohanga
Van Tongiroro tot Feartherston
Orka’s of dolfijnen?
Op zee en in de lucht
DE LAATSTE STAPPEN IN NW-ZEELAND
Nieuw leven in Australië
SLAVENWERK

Nw Zlnd: verkenning

Nieuw Zeeland: verkenning

Door Ruben

 

We zijn op dit moment nog in Paihia.(een kust dorpje/stadje) Hier hebben we ook op een camping geslapen. We kregen hier een plaatsje net langs het water, dit was erg mooi. Wel was dit een best dure camping, maar we konden tenminste onze kleren wassen en lekker douchen.

 

Ik weet niet wat ik allemaal al getypt heb naar jullie maar ik zal een klein beetje van alles vertellen wat we tot nu toe hebben meegemaakt.

 

Dinsdag hebben Ingrid en ik Mt. Eden beklommen. Dit is een vulkanische berg in Aukland, waar je heel er mooi de stad kan zien.(deze stad ligt ook aan de kust) Niet ver van Mt Eden lag nog een andere vulkanische berg.(niet ver dachten we! Dus wel) En die zijn we ook gaan bekijken. Na een lange wandeling zijn we bij de berg gekomen (One Tree Hill). Deze vond ik persoonlijk veel mooier, want terwijl je de berg beklom, liep je over paadjes waar schapen liepen en bij Mt. Eden liepen wel koeien rond, maar de route op de One Tree Hill vond ik veel mooier. Vanavond heb ik ook twee backpackers gebeld, want hun hadden campingspullen voor ons, dit voor honderd dollar.(zo'n 50 euro)

 

Woensdag Vanmorgen vroeg kwamen die twee backpackers die ik gisteren gebeld had, ze hadden al hun spullen meegenomen, en we konden voor 100 dollar alles krijgen wat we nodig hadden. We hebben de meeste spullen genomen, o.a een tent, gaskookstel.(1 pit) Heel veel mappen, kook gerei en nog een aantal dingen. 

Na dat hun weg waren, zijn we naar Kelly Tarltons Antartic Encounter Water World geweest. Dit kan je een heel klein beetje vergelijken met het Arsenaal, maar hier staat echt Antartica centraal, en met alles wat er leeft. Dit was ontzettend mooi, je liep door zo'n buis, die in een aquarium was, en ze hadden allerlei soorten vissen. Hier hebben we ook een paar voederbeurten meegemaakt, en zijn we in de Snowcat gegaan, dit was een soort karretje waar je in zat, en dan werd je langs de pinguins gereden, op deze manier werden ze zo min mogelijk gestoord, en kon je ze heel erg goed zien.

 

Donderdag hebben Ingrid en ik al onze spullen naar de auto verhuurder gebracht, en zijn we zelf nog wat boodschappen gaan halen. Toen alles in de auto zat, zijn we op weg gegaan naar Waipoua! Ik zat achter het stuur, en het was in het begin echt effe wennen. In het begin had ik de neiging om teveel naar links te gaan, maar na een tijdje ging het al wat beter.(gelukkig was het een automaat, want anders zou het toch wel effe langer duren voordat ik het gewend was!) We rijden in een blauwe Toyota Sprinter. We waren best laat uit Aukland vertrokken, omdat de het bedrijf onze gegevens niet meer had, dus moesten we weer alles opnoemen, en als klap op de vuurpijl had ze ook weer onze namen niet goed genoteerd. Zo stond er bij mijn naam Ruben Tegelen(?) Begin de avond kwamen aan op de camping "Waipoua Forest Camp". Hier hebben we maar een nacht geslapen.

 

Vrijdag hebben we een bezoek gebracht aan het Waipoua Kauri Forest. Dit is een bos met de typische nz-se kauri bomen. Deze bomen worden heel erg groot en heel erg dik. Een boom had 4 stammen en die werd the 4 sisters genoemd. Ook kwamen we bij een hele dikke boom, waar ik de naam nu zo een twee drie niet van weet. Het was heel erg mooi, maar ik miste toch wel echt een mooie wandelroute. Later hoorde we dat we een pad in hadden kunnen gaan die voor het publiek gesloten was, en daar kon je wel een mooie wandeling maken. Toen we dat allemaal gezien hadden zijn we terug naar de camping gegaan, en hebben we onze spullen gepakt, en zijn we richting Cape Reinga vertrokken.(noorden van het het noorder eiland)

Toen het avond was waren we er nog niet, en het was ook gigantisch aan het regenen, ook het pad was slecht, het was niet van asfalt, maar van steentjes. Dus na lang gezocht te hebben.(we zijn nog een keer omgereden tussen de koeien) hebben we de auto op een zo'n rustplaats langs de weg gezet. Hier hebben we de nacht doorgebracht. De volgende dag toen we verder reden bleek de camping zo'n 15 min. verder te zijn.

 

Zaterdag. Na onze nacht in de auto zijn we naar de camping gereden, en hebben we ons een beetje gewassen en wat ontbeten. De camping lag gelegen in een baai met een prachtig strand.

Hierna zijn we door getrokken naar Cape Reinga, hier komen de Tasmanische Zee en de Pacifische Oceaan bij elkaar. Dit gaf ook erg mooie plaatjes.

Na de cape gezien te hebben zijn we vertrokken richting Paihia hier hebben we geslapen op een camping aan de zee. (zat een meter tussen het water en onze campingplaats als het vloed was)

 

Zondag. Vandaag ben ik gaan wandelen naar de Haruru Falls. Nadat ik Ingrid had achter gelaten bij de Waitangi National Reserve. Het was echt een super gave wandeling, met heel afwisselende landschappen. Eerst liep ik door het regenwoud, en na een uur kwam ik uit bij een mangrovebos, hier liep je overheen langs een houten brug, overal zag je de vissen langs je heen zwemmen tussen de bomen in het water. Het minst mooie van de trip was de Waterval(Haruru) Deze lag helemaal niet gelegen in de natuur, maar net voor een brug, waar aan de zijkant allemaal huizen gebouwd waren. Op de foto heb ik geprobeerd alleen de waterval erop te zetten. Hierna ben ik ook een kijkje gaan nemen in het National Reserve. Hier tekende ooit de Maori stammen een verdrag met de Engelsen. In het reserve stond een heel mooi Maori gebouw, en overal werd info gegeven over de geschiedenis van de Maori's.

 

Nou mensen dit was het wel voor nu...

Groetjes Ruben