Klomppop 2000 Bandpagina 3/4 | < 1,2,3,4 >

Till Dawn

Deze zeskoppige band uit Middelburg heeft in Zeeland snel naam weten te maken. In 1999 opgericht en in 2000 al de Zeeuwse belofte winnen. Misschien komt dat door het energieke geluid, wat een mix is van pop, surf, ska, country en rock. Of door de kwaliteiten van de leden, Zanger Danny Vera en lead-gitarist Jan Schöwer volgen de Tilburgse rockacademie, de eerste is vooral het gezicht van de band terwijl de tweede de band een internationaal tintje geeft.. Almer Kaasschieter op bass brengt graag een wat funky basis en Marcel Minet (drums) is ondertussen al een bekende in de Zeeuwse rockscene. Het geheel wordt gecompleteerd door twee stevige blazers, te weten Fred van Norden op trompet en Theo van den Elshout op trombone. Ik ben niet bang dat deze heren hun Zeeuwse belofte niet waar kunnen maken.


De blazers en Danny van Till Dawn in het Arsenaal

Bruno

Vorig jaar was er een unplugged competitie in het Arsenaal, op TV uitgezonden door onze regionale omroep. Daar was een zanger die er voor mij absoluut tussenuit schoot. Deze jongen, Patrick Schipper, is nu niet meer alleen maar heeft een aantal hel goede muzikanten rond zich heen gekregen. Ze ontmoetten elkaar op de jamsessies in cafe de Dop in Vlissingen. Ze noemen zich Bruno en brengen heerlijke liedjes die met moeite weer uit je hoofd verdwijnen. Donkerbruine gevoelsmuziek met knipogen naar Lenny Kravitz en bijvoorbeeld the Counting Crows. Bruno bestaat naast Patrick uit: Peter Toussaint, in Zeeland welbekend van oa. DeNiro, op gitaar. Conservatoriumstudent Jeroen Simons op drums, speelt ook in Cassiopeia. Jordy de Werd (oa. ex-Dovlins) speelt de bass, die hem met de paplepel werd ingegoten. Ondertussen finalist van de Zeeuwse Belofte op 12 mei en wat mij betreft favoriet.

Style

Ook dit is een jonge band, in augustus 1999 opgericht en al lekker aan de weg aan het timmeren. Begonnen met Henry Style, zanger Bas Rovers en drummer Roland Baak. Later aangevuld met bassist Niels Weezepoel en gitarist Bas Berrevoets. Hun muziek bestond in beginsel uit akoustische pop/rockliedjes maar ze zijn wat steviger gegroeid. Hier en daar valt een vergelijking te maken met Racoon. Ze speelden al heel wat in Zeeland, zoals voor de competitie van de kunstbende, dat viel een beetje tegen maar ze verdienden er wel een plaatsje op een festivalletje op het abdijplein in Middelburg mee. Ze redden het tot de finale van de Zeeuwse Belofte 2000 maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen werd die gewonnen door Till Dawn. Maar als ziet dat de leden een gemiddelde leeftijd van 17 jaar hebben, kan er rond Style nog heel veel gebeuren.