Klomppop 2000 Bandpagina 2/4 < 1,2,3,4 >

Wyatt

Deze band werd in 1996 opgericht rond de getalenteerde singer/songwriter Dennis Kolen. Samen met zijn vrienden Wietse en Martijn beginnen ze Wyatt. De band zit op dit moment behoorlijk in de lift. De single "Best Days" en de bijbehorende videoclip was in maart op steeds meer kanalen te zien en te horen (MTV, TMF, The Box). Live-optredens voor de media zijn er ook al verschillende geweest, bij oa. Denk aan Henk en in TMF cafe. De notering in de hitlijsten maakte de single een bescheiden hit. Dit voorjaar komt ook het debuutalbum "The Big Picture" uit, vol met de catchy popliedjes waar Wyatt zo sterk in is. Live staan de drie hun mannetje en als ik een tienermeisje was, wist ik wel waar ik ging staan.


Wyatt (foto Kees Tabak)

Zaphod

Hoe je dat uitspreekt? Zeffod, komt wel in de buurt. Waar komen ze vandaan? Amsterdam en omstreken. Welke muziek ze spelen? Dat is een moeilijkere vraag want hun stijl laat zich moeilijk omschrijven en een band waaraan valt te refereren is al helemaal niet te noemen. Ze maken een crossover met drum 'n bass als basis en invloeden van jungle, ska, reggea en hiphop. Het geheel wordt live en direct gebracht, met echte drums en een echte bass, aangevuld met de nodige sample-effects. De omschrijving blijft erg vaag en als je het optreden in 't Beest niet hebt gezien, waar ze eigenlijk uitblonken boven de try-out van Rudeboy's LEOG, weet je nog niets. Misschien kun je hun site bezoeken en daar de Mp3-tjes downloaden, doe er dan een flinke schep "live-energie" bij en je komt in de buurt. Je moet bij deze band al sterk in je schoenen staan wil je niet gaan bewegen.


Zaphod, tijdens Live2Dance in de Melkweg

The Dollybirds

Zelf omschrijven ze hun muziek het liefst als de "Dolly-sound". Eigenlijk is hun sound in deze tijd ook wel uniek, het driestemmige harmonieuze zanggeluid in de snelle dansbare liedjes en de drijvende ritme-sectie. Het geeft mij een beetje een zonnig gevoel, gewoon een mooie dag en aan het strand. Ze pretenderen het onmiskenbare Britse popgeluid gecombineerd te hebben met een moderne "Foo Fighters"-feeling en dat is geen onaardige omschrijving. Het viertal heeft ondertussen al wat clubs en festivals op hun kop gezet en hun aankomende album (derde kwartaal 2001) en single (april) zouden best eens een succes kunnen worden. Hun aanstekelijke liedjes als "Tup de dup" (of hoe het ook gaat heten), "Wanna be a girl", "Blondie" en "Now" zullen ook in Ovezande wel aanslaan (en als het zonnetje dan ook echt wil schijnen....)