Klomppop 2000 Bandpagina 4/4 < 1,2,3,4

Echostate

Als er een band is, die niet onbeslagen ten ijs komt, dan is het Echostate wel. Ze hebben de lat voor zichzelf erg hoog gelegd en de eerste optredens en demo lieten dan ook even op zich wachten. Nu zijn ze er klaar voor en de eerste optredens zijn achter de rug (oa. Miniwave). Dat de band jong is, betekend niet dat ze geen ervaring hebben. De band bestaat uit twee ex-leden van Scale Models, de drummer maakte eerder deel uit van Gorefest. Bij de muziek is de melodie erg belangrijk met de neiging naar het geluid van de wat hardere bands. Ze zeggen beinvloedt te zijn door alles wat alternatief en gitaar georienteerd is, noem Radiohead, Foo fighters, Placebo, Smashing Pumpkins etc. Echostate is Martin Mol (zang), Jeno Havelaar (gitaar), Wilfred Goncalves (gitaar), Martin Minderhoud (bas) en drummer Marc Hoogendoorn.


Echostate tijdens hun optreden in 't Beest

Smoke

Deze nieuwe band (februari 2000) uit Goes en omstreken brengt Funkygrunge-rock. Opmerkelijk is dat de enige binding die de leden voor de band hadden, de passie voor muziek was. Dat was dan precies wat hun bij elkaar bracht. In een jaar tijd hebben ze een repertoire van 11 nummers weten op te bouwen in de stijl varierend van Red Hot Chili Peppers tot Nirvana. Smoke bestaat uit Merijn v/d Wijdeven op bass, Martin Molema op gitaar, zanger Marco Nagelkerke en de uit Ovezande afkomstige drummer Maurice Rentmeester (ex-Trachina). Het geluid van Smoke moet live nog een beetje rijpen maar ondertussen hebben ze al enkele optredens achter de rug en zijn ze klaar voor podium 1 van Klomppop, waar dit jaar geopend wordt.

Celldust

Nu-metal is de stijl, die deze Schouwenaren spelen. Toonaangevend in dit genre zijn the Deftones en dat is goed te horen aan de muziek van Celldust. Maar je hoort ons niet zeggen dat dat erg is. De demo "In Motion", die dit zestal recentelijk voortbracht ziet er niet alleen heel erg strak uit, dat klinkt hij ook. Hier en daar wordt het zompige gitaarwerk en de pittige percussie afgewisseld door opzwepende samples. De zang van Michael Koppelaar houdt het midden tussen die van Thom Yorke (Radiohead) en Chino Moreno (Deftones). Celldust bouwt erg hard aan podiumervaring (oa. finale Zeeuwse Belofte 2001) en de vele liefhebbers van deze steeds populairder wordende vorm van muziek moeten zeker zorgen dat ze dit op Klomppop niet missen.


Michael van Celldust

Downer

Het is nog onzeker of deze naam wel stand houdt tot het festival en het kan goed zijn dat er straks op het affiche een andere bandnaam staat, die deze Zeeuws-Vlamingen nu aan het verzinnen zijn. Downer werd in 1997 opgericht, beinvloed door o.a. Smashing Pumpkins, Tool en Soundgarden. Dat was bijvoorbeeld goed te horen aan de drie nummers op de eerste demo "Songs from Villabajo", die hun enkele zeeuwse optredens opleverde. De tweede demo, die de naam "Downer" draagt klinkt al weer stukken professioneler en geeft een beter beeld van het energieke geluid dat ook live wordt gebracht. Downer groeit door tot buiten de regio met o.a. een optreden in 013 en laat hun zaken tegenwoordig regelen door het boekingsbureau van o.a. Blof en LichterLaaie.


Downer