Welkom op de website van Solarlin

de prive site van 13 zonnepanelen in Vlissingen


Thuis

De PV-installatie

Het aanbrengen

Tips voor
plaatsing
Opbrengst

Kosten

Zonneboiler

Gebruikte links

Meer PV Vlissingen

Voor post.......

Panelen op het dak

Hieronder onze genormeerde opbrengst door de jaren heen. Klik op de grafiek voor een vergroting. Dat is heel wat meer dan de 850 Wh/Wp uit de SDE!! Solarlin is Guerrilla Solar en 100% SDE vrij!

normopbrengst


Deze website gaat over 13 zonnepanelen op een dak in Vlissingen. 12 PV-panelen en 1 watervoerend paneel van de zonneboiler. Samen zorgen ze voor een duurzame opwekking van energie voor de bewoners. De zonneboiler stond al vanaf het begin op het dak zoals bij alle woningen in het rijtje.Op 22 september 2003 zijn daar nog 8 PV-panelen bijgeplaatst. Op 31 augustus 2004 zijn daar nog eens 4 panelen bijgeplaatst. Wat er allemaal bij komt kijken om PV-panelen te plaatsen is op deze site vermeld.

Door een advertentie in een tijdschrift werd mijn nieuwsgierigheid gewekt over PV-panelen. Na diverse sites van leveranciers bekenen te hebben viel mijn oog op een advertentie dat zonnepanelen in Zeeland bijna gratis waren. Gelijk het bedrijf gebeld met de vraag hoe dat kon. Het bleek dat naast de landelijke subsidie ook het nutsbedrijf nog subsidie gaan vanuit de MAP gelden. Alle subsidies bij elkaar opgeteld waren voldoende voor een lage aanschafprijs. Na enige twijfel of we 4 of 8 panelen zouden kopen hebben we besloten om het dak bijna vol te zetten met 8 panelen. Achteraf, na afschaffing van diverse subsidie regelingen, hebben we daar geen spijt van. Nog net op tijd om voor een kleine investering onze eigen stroom op te wekken. In 2004 zijn de overheidssubsidies afgeschaft, echter Delta gaf nog subsidie. Hiervan hebben we nog gebruik gemaakt door nog 4 panelen te kopen. Het totale elektrisch vermogen is nu 1748 Wp.

Dat de zonneboiler anders gericht is dan de PV-panelen komt doordat de architect van het huis alle zonneboilers op 1 lijn wilde hebben en om te voorkomen dat de ene boiler schaduw krijgt van de buren.

Deze site is puur informatief en is opgezet door een trotse bezitter van zonnepanelen die het gebruik van zonne-energie wil bevorderen. Vragen of reacties kun je doorgeven bij "Voor post........."

Guerrilla Solar
SDE vrij!

Get Firefox!

 Sonnenertrag das Sonnenportal


Guerrilla Solar SDE vrij