Johannes Simon Nicolaas van de Putte, geboren te Geertruidenberg op 26 augustus 1879, overleden te Vlissingen op 31 juli 1938, begraven te Middelburg, zoon van Willem Lodewijk van de Putte en Helena Wilhelmina de Kort.

Jan van de Putte, (Johannes Simon Nicolaas, mijn grootvader) is zijn loopbaan begonnen als beroepsmilitair, evenals zijn vader.Op 16-jarige leeftijd treed hij in dienst als hoornblazer;na nog geen jaar is hij al korporaal en op 6 oct.1902 wordt hij aangesteld als sergeant bij 2-3 R.I. te Middelburg.Op 16-8-1904 beČindigd hij zijn dienstverband en ging hij werken op het kantoor van de Vitrite-fabriek waar hij het uiteindelijk tot bureau-voorman zou brengen. Het leven heeft hem niet meegezeten .Allereerst was daar zijn been dat maar niet wou genezen (waarschijnlijk was het een vorm van open TBC). Op den duur werd het zo erg dat het afgezet moest worden ; hij kreeg een houten been (waaraan hij zijn sok met punaises vastprikte) en een fiets met aangepast pedaal.Een zware slag voor Opa en Oma vond plaats in 1929, toen hun dochter Frieda na een korte ziekte (kinderverlamming) op 16-jarige leeftijd kwam te overlijden.Groot was hun ontsteltenis toen bleek dat ze in een algemeen , onbenoemd graf kwam te liggen.Daarom werd alsnog een familiegraf aangekocht waarin Frieda werd herbegraven.Opa was een groot natuurliefhebber. De ronde vijver in het Berkenbos te Oostkapelle was zijn lievelingsplekje. Ook huurde de familie vaak de boswachterswoning van Schoe in het bos. Vogels hadden zijn bijzondere interesse ; zelf had hij een ekster die hem regelmatig tegemoet vloog als hij s'avonds op zijn fiets van zijn werk kwam en daarbij op het verchroomde stuur van zijn fiets kwam zitten. Hij is overleden na een betrekkelijk korte, onbekende ziekte op 59-jarige leeftijd ; veel te jong volgens menselijke begrippen.
Toen de kinderen Wim ;Rie en Leentje eenmaal de deur uit waren bleef Oma "Gosjemiene", zogenoemd omdat ze dat stopwoord vaak gebruikte , alleen achter; soms verbitterd door de vele tegenslagen die het leven haar toebedeeld had, doch ook vaak heel gezellig met veel verhalen uit de oude tijd.
Op de gezinsfoto zien we v.l.n.r.:
Leentje ; Vader v.d.Putte ; Moeder v.d.Putte ; Wim ; Rie en Frieda .
De foto is gemaakt in aug. 1927 " op het weitje van Schoe ".


Hij is getrouwd te Middelburg op 22 december 1905 met
Elisabeth Cornelia de Vlieger, geboren te Middelburg op 5 november 1880, overleden aldaar op 18 november 1961, dochter van Christiaan de Vlieger en Maria Pieternella Isabella Louwerse.

Uit dit huwelijk:

INDEX