Helena Wilhelmina de Kort, geboren te Breda op 16 september 1848, overleden te Middelburg op 11 februari 1919, dochter van Nicolaas de Kort en Barbara Isabella Ebli.


Zij is getrouwd te Breda op 29 juli 1874 met
Willem Lodewijk van de Putte, geboren te Haarlem op 9 mei 1844, overleden te Middelburg op 19 september 1937, zoon van Johannes Theodorus van de Putte en Anthonia Engelina van Gulick.

Willem Lodewijk van de Putte (mijn overgrootvader) was net als zijn vader beroepsmilitair en heeft zodoende in verschillende steden gewoond zoals Haarlem ;Breda ; Geertruidenberg en Middelburg
. Op het laatst was hij adjudant en belast met de administratie van de militaire slachterij. Hij werd vervroegd gepensioneerd omdat hij te makkelijk vlees aan arme gezinnen zou hebben doen toekomen.
Hij heeft echter heel lang van zijn pensioen mogen genieten.Hij woonde met zijn vrouw in een bovenwoning op de hoek van de Korte Noordstraat en de Lambrechtstraat.Na het overlijden van zijn vrouw in 1919 ging hij bij zijn zoon Jan ( mijn grootvader) inwonen; eerst op de Korte Herengracht, daarna op het Noordbolwerk.In de dertiger jaren verhuisde hij naar zijn dochter Frieda op de Vlasmarkt.

Op de gezinsfoto zien we v.l.n.r. : Net (Jeanette Hendrica) ; Trijntje Vogelezang , de schoondochter , vrouw van Willem Lodewijk jr. die bij de marine was ;Opoe ; Frieda (Maria Fredrica) ; Mien (Helena Wilhelmina) ; Opa ; Frans (Johannes Franciscus) ; Jan (Johannes Simon Nicolaas , mijn grootvader) en tenslotte de jongste, Theo (Johannes Theodorus ) . De foto is gemaakt omstreeks 1885.

Uit dit huwelijk:

INDEX