Home

Content Nieuws

Artikelen

Dossiers

Bibliotheek Vacatures (klik Vacatures)

Nieuwsbrief

E-mail de redactie

home -> dossiers -> digital content -> Schrijven voor het web

Schrijven voor het web

  Startpagina.nl -> Webschrijven
   


  Edit-Work
   

   Het doel van Edit-Work is redacteuren en sitemanagers te helpen bij het opzetten en handhaven van duidelijke (huis)stijl van de site. De basis hiervoor is zijn webstijlgidsen. 

   http://www.edit-work.com/


  Interview met Jakob Nielsen 


  Journalism resources

    
    Een site met een dossier zoals dit, alleen *iets* uitgebreider. De onderwerpen omvatten alles wat met professionele journalistiek te maken heeft: journalisme, journalistieke bronnen, cyberjournalistiek, Mediawet, geslacht & ras, J-scholen, J-magazines, etc.

    http://bailiwick.lib.uiowa.edu/journalism/


  Gooddocuments.com

    
    Een website waarop wordt aangegeven, hoe goede 'business documents' te maken in een gelinkte beeldschermomgeving. Veel ideeën, technieken en voorbeelden. 

    http://www.gooddocuments.com/


  Writers' Digest 


  Inverted Pyramids in Cyberspace
   

   Schrijfadvies voor het maken van nieuwsartikelen. In tegenstelling tot wetenschappelijke artikelen beginnen journalistieke werken met de conclusie. Is dat wel zo goed?

   http://www.useit.com/alertbox/9606.html


  Be succint! (Writing for the Web)
   


  The Link Controversy Page
   

   Een weergave van de constant gaande discussie over 'deep linking' en 'framing content'. Hier vindt je  artikelen gecategoriseerd naar overzicht, juridische aspecten, case studies, technische oplossingen, hypertext theorie, etc. 

   http://www.jura.uni-tuebingen.de/~s-bes1/lcp.html
    

   E-zines met gezag
    
    Het NRC heet onder deze titel een dossier aangelegd over elektronische nieuwsbrieven (ook wel: e-zines). Na een korte inleiding worden zeven toonaangevende (Amerikaanse) e-zines onder de loepe genomen en besproken.

    http://www.nrc.nl/Ezines/inhoud.html


   Schrijven voor het web
    

    Deze site is een afspiegeling van het boek 'Schrijven voor het web'. De zeven rubrieken corresponderen met de hoofdstukken hieruit: WWW als hypermedium, Vragen vooraf, Website organisatie, Schermteksten, Hyperlinks, Webdesign en Schrijven in html. 

    http://www.webschrijven.nl/