Homepage

Boekenlijst Web Publishing

Deze site is een officiŽle associate van Amazon.com Amerika. Het aanklikken van de afbeelding van een boek brengt je direct naar de server van Amazon.com waar de transactie verder afgehandeld wordt.

1. Designing Websites With Authority: Secrets of an Information Architect - Jakob Nielsen

2. Writing for the Web - Crawford Kilian

3. Content Architecture on the Web - Tara Calishain

4. Web Page Design: A Different Multimedia - Mary E. S. Morris, Randy J. Hinrichs, Mary E. S. Morris


<Komt uit in Oktober 1999>

Usability goeroe Jakob Nielsen licht zijn nieuwe boek toe.

Designing Websites With Authority: Secrets of an Information Architect

Jakob Nielsen

-terug naar de top-


Writing for the Web Crawford Kilian

Binnenkort

-terug naar de top-


<In bestelling; nog niet verschenen>

Samenvatting:

Het bieden van inhoud op een site wordt steeds belangrijker. Een paar jaar geleden was een pagina met wat tekst en bewegende plaatjes vaak voldoende om bezoekers te trekken. Nu niet meer. Dit boek helpt de ontwerper van sites bij het algehele design van inhoudelijke elementen.

In eerste aanleg ligt de nadruk op duidelijke en zinnige presentatie van informatie. Aan de hand van case-studies wordt een en ander duidelijk gemaakt, aangevuld met praktische tips.

Daarnaast wordt de aandacht gevestigd op de vorm en structuur van de informatie. "Welke vorm van organisatie pas ik toe?" en "Welke metafoor gebruik ik?" zijn vragen die hier bijvoorbeeld aan de orde komen.

Geschreven door een expert op het gebied van sitestructurering is dit boek een gids voor iedere site-ontwerper. Het ontwerpen van navigatiemetaforen, het opstellen van zoekpaden, het plannen en waarderen van informatie-eenheden en het vertalen van off-line content in een on-linevorm. Deze en andere onderwerpen maken dit boek tot een gids voor de sitedesigner.

Content Architecture on the Web

Tara Calishain

-terug naar de top-


Web Page Design : A Different Multimedia
Mary E. S. Morris, Randy J. Hinrichs, Mary E. S. Morris

Samenvatting:
Met het onthullen van de verschillen tussen normale en effectieve websites, brengen de schrijvers van dit boek het ontwerpen van sites op een hoger niveau. Hoe kun je zo effectief mogelijk door een site browsen, hoe gebruik je op een verantwoordelijke manier plaatjes, hoe trek je de aandacht van een lezer, etc.

Dit boek gaat in op het hoe en wat van het ontwerpen van het grafische en inhoudelijke gedeelte van websites. Dit boek veroudert niet snel, omdat het de meest elementaire principes van het ontwerpen van sites duidelijk onder ogen brengt.

-terug naar de top-


Amazon.com Associate Program