Home

Content Nieuws

Artikelen

Dossiers

Bibliotheek Vacatures (klik Vacatures)

Nieuwsbrief

E-mail de redactie

home -> dossiers -> digital content -> Usability Design

  Usability design

Samenvatting toespraken
Hier vind je samenvattingen van de toespraken die Jakob Nielsen, Bruce 'Tog' Tognazzini, Brenda Laurel, Ben Shneiderman en Don Norman in April 2000 in Amsterdam hielden. 

http://www.internet-usability.com/Reports.htm

Useit.com 
  Op Useit.com staan essays, white papers, interviews en onderzoeksresultaten over bruikbaarheidsonderzoek. Tevens verschijnt hier de tweewekelijkse, opiniërende/voorspellende column Alertbox. Beheerder Jakob Nielsen werkte tot 1998 bij Sun Microsystems als Distinguished Expert op het gebied van usability design. 

   http://www.useit.com/

User Interface Engineering Group
  Spool heeft een van de meest bruikbare sites over web en usability design. De inhoud ligt in de lijn van useit.com, maar de auteurs van beide sites verschillen op essentiële onderdelen regelmatig fundamenteel van mening. 

  http://world.std.com/~uieweb/

"Web-Design: An Empiricist's Guide" 
  Een pdf-document met een zeer uitgebreide bloemlezing (ruim 80 pagina's) over usability. Het werk is naar onderwerp georganiseerd en kan dus goed als referentiemateriaal gebruikt worden. 

  Het stuk werd begin 1999 samengesteld door een doctoraalstudente Technical Communications aan de University of Washington. Het stuk is nog steeds relevant en uitstekend leesbaar. 

   http://www.skeet.com/poynter99/tools/webdesgn.pdf

Usable Web 
  "Als een gids naar de bron" omschrijft de maker van dit usabilityportal zijn site. De lading van de inhoud dekt meer dan alleen usability en webdesign. Ook content publishing, schrijfadviezen en e-business komen aan de orde.

  http://usableweb.com/

Usability First Dossier: Computer Mediated Communications "Web Style Guide: Basic Design Principles for Creating Web Site"  December.com
  Portaalsite voor computergemedieerde communicatie. Bijgehouden en beheerd door voormalig universitair onderzoeker John December 

  http://www.december.com/

Bibliografie User Interface Design  Ask Tog
  Een site over web design en web usability van een Silicon Valley-expert die zijin ervaringen met de rest van de wereld deelt. 

  http://www.asktog.com/

Webword
  Deze site is bedoeld om de verschijning van websites te verbeteren. Webword.com is uniek door de brede aanpak van usability en 'human factors'. Je vindt hier kwaliteitsinformatie over alles van e-mail lezen tot en met het winnen van vertrouwen van de gebruikers en van een lijst van relevante boeken tot het gebruiksgemak bevorderen.

  http://www.webword.com/