Home

Content Nieuws

Artikelen

Dossiers

Bibliotheek Vacatures (klik Vacatures)

Nieuwsbrief

E-mail de redactie

home -> dossiers -> digital content -> Nederlandse Taal

Nederlandse Taal

Taalunie
  Vlaamse overheidssite legt uit wat de nieuwe spelling behelst en wat er anders is ten opzichte van de oude situatie. 

  Spellingssite Vlaanderen.be

Taalunie
  Taal op beleidsniveau. Met nieuws, links en publicaties streeft De Nederlandse Taalunie naar een gemeenschappelijke huis van Nederland en Vlaanderen: de Nederlandse taal. 

  http://www.taalunie.nl/

Van Dale 
  Het Taalweb van Van Dale is een nuttige bron van naslag met zoekfuncties, adviezen, actuele publicaties en een elektronische nieuwsbrief. Er wordt een onderverdeling gemaakt tussen Werken met Taal, Spelen met Woorden en Taalproducten.

  http://www.vandale.nl/

Trouw Schrijfboek
  Een schrijfwijzer van dagblad Trouw. De site is een spin-off van een boek voor beginnende journalisten. Praktische tips als: "Voor wie schrijf ik", "Welke toon sla ik aan", etc. voor het schrijven van nieuws, opinies, interviews, columns en recensies. Ook aan de ethische kant van de professie wordt aandacht besteed. Als klap op de vuurpijl maken de 'De Handigste Telefoonnummers van Nederland', 'Citaten', 'Pseudoniemen', 'Nobelprijswinnaars' het geheel compleet.

  http://www.trouw.nl/schrijfboek/

Spellingspecial van Planet Internet Spellingspel
  Louis Kesteloo, ooit winnaar van het Nationaal Dictee onderhoudt een spellingspel. Elke maand publiceert hij een aantal spellingkwesties. Onder de winnende inzendingen verloot hij een cadeaubon ter waarde van 10 euro. 

  http://home.hccnet.nl/l.kesteloo/

Handige en leuke links:
  Onder het kopje 'Bronnen' staan meer dan 20 taallinks naar handige en leuke links. Zo zijn er bijvoorbeeld sites met 'flatertaal' en de geschiedenis van de Nederlandse Taal, maar ook met uittreksels, grammaticalessen en spreekwoorden en gezegden. Zelfs 't Kofschip is hier online ...

  http://www.leren.nl/rubriek/talen/nederlands/