Home

Content Nieuws

Artikelen

Dossiers

Bibliotheek Vacatures (klik Vacatures)

Nieuwsbrief

E-mail de redactie

home -> dossiers -> digital content -> Microbetalingen

  Microbetalingen


  Bibit
   
   Deze payment and billing service ondersteunt meerdere internetafrekeningssystemen. Behalve de conventionele credit cardmethode past het ook het superveilige SET-protocol toe. Geregistreerde gebruikers worden bij iedere transactie bekend gemaakt, de bedragen worden per informatie- of tijdseenheid verrekend. Huidige toepassingen zijn te vinden bij onder andere nieuwsartikelen, realtime beurshandelingen en on-line games. 

   http://www.bibit.nl/


  Voorspelling Jakob Nielsen
   

   In een tweewekelijkse column schreef Nielsen begin 1998 (!): "I predict that most sites that are not financed through traditional product sales will move to micropayments in less than two years.  (...)" 

   http://www.useit.com/alertbox/980125.html 

  Paypal
   
   Paypal laat de potentie zien van kleine betalingen via het internet, al dan niet mobiel. Wisselgeld in digitaal formaat. Het maakt niet uit of het via een PDA, mobiele telefoon of internet van 'hand' wisselt. In eerste instantie was deze dienst alleen bedoeld voor onderlinge betalingen tussen consumenten en bedrijven. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door internetveiling eBay, die de betaaldienst integreert met zijn verkoopdiensten 

   http://www.paypal.nl/


  Yahoo! PayDirect
   

   Met deze gratis dienst van Yahoo! kunnen geregistreerde Yahoo!-leden geld versturen en ontvangen via internet. 

   http://paydirect.yahoo.com/


  Way2pay
   

   Met Way2pay kunnen kleine bedragen via internet worden overgemaakt. Particulieren en bedrijven kunnen betalingen verrichten en ontvangen via deze site van ING Group. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diensten die een lage geldelijke waarde vertegenwoordigen: muziek, spelletjes en IP- of prepaidtelefonie. De dienst is enkel in Nederland te gebruiken. ING bouwde Way2pay op op basis van de kennis van microbetalen die het opdeed als aandeelhouder van Paypal in Amerika. Way2pay gebruikt de technologie van het Engelse Payhound

   http://www.way2pay.nl


  Minitix
   

   Minitix is een dienst van de Rabobank die het best te vergelijken is met chippen op internet. Met Minitix kan men kleine bedragen, van enkele centen tot 10 euro, betalen aan webwinkels.

   http://www.minitix.nl