Home

Content Nieuws

Artikelen

Dossiers

Bibliotheek Vacatures (klik Vacatures)

Nieuwsbrief

E-mail de redactie

home -> dossiers -> digital content -> Mediawatch

Mediawatch

Villa Media 
  Als 'Huis voor journalistiek Nederland' is Villa Media een Nederlands portaal voor de journalist. Met veel links naar relevante binnen- en buitenlandse bronnen is dit een handige bron van naslag. 

  http://www.villamedia.nl/

Dutch Media 
  Dutch Media e-zine is een elektronische nieuwsbrief met aandacht voor media- en satellietnieuws. Aandacht wordt besteed aan: (inter)nationale publieke en commerciële radio & TV, satelliet radio & TV en meer. De nieuwtjes worden minstens 1 keer per week gepost. 

  http://www.dutchmedia.nl/

The Future of the Printed Press 
  Een rapport van The European Journalism Center waarin Monique van Dusseldorp, Róisín Scullion en Jan Bierhoff een overzicht geven van de ontwikkelingen op het gebied van online media, de effecten op Europese kranten en strategieën die uitgevers ontwikkeld hebben voor de omgang met nieuwe media.

  http://www.ejc.nl/hp/fpp/contents.html 

MediaNed
  Actueel nieuws over Nederlandse media in de breedste zin van het woord. De database wordt een keer per dag geupdatet. 

  http://www.medianed.com/

Commissariaat voor de Media
  Het Commissariaat voor de Media handhaaft de spelregels uit de Mediawet en de daarop gebaseerde regelgeving. Dit gebeurt via informatievoorziening vooraf en toezicht achteraf. De activiteiten van het Commissariaat voor de Media richten zich op de publieke omroepen, de commerciële omroepen en de kabelexploitanten. 

  http://www.cvdm.nl/

Mediawet De Journalist 
  De Journalist, het vaktijdschrift voor journalistiek en communicatie, is een
  uitgave van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. De basis van de
  website is het resultaat van een differentiatie ‘digitale journalistiek’ van de
  Utrechtse School voor Journalistiek in Utrecht. Student Hans Vrijmoed maakte de site daarna ‘startklaar’. De redactie van De Journalist wil in de toekomst de site langzaam uitbouwen.

   http://villa.intermax.nl/journalist/HOME/index.html

E-zine.pagina.nl  NRC-dossier Nieuws op het net
  Nieuws op internet komt van overal. Van de Amsterdamse wijk Zeeburg, van het platteland van Afrika en van Wall Street in New York. Een krant is niet meer alleen papier. Steeds meer dagbladen verspreiden hun nieuws ook via internet. Het wereldwijde computernetwerk kent bovendien tal van publicaties die louter op beeldschermen verschijnen. Een overzicht met een aantal goede links.

  http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Nieuwsophetnet/inhoud.html

NRC-dossier Elektronisch Uitgeven
  In dit dossier nieuws en achtergrond over hoe de Nederlandse uitgevers omgaan met de migratie van hun producten naar internet. Verder een uitgebreid overzicht van alle websites van de verschillende uitgevers.

  http://www.nrc.nl/W2/Lab/E-uitgeven/inhoud.html