lijn

MIGRAINERUBRIEK

Hoofdbrekens en kopzorgen lijn
Rubriek over migraine, clusterhoofdpijn, hoofdpijn, aangezichtspijn
en spierspanningshoofdpijn.
lijn

Medisch Ervaringen Informatie Vragen Discussie FAQ Links Email Homepage
Zoek op trefwoord:   

       

Buste van een vrouw - Pablo Picasso

Hierboven "Buste van een vrouw" van Pablo Picasso, van wie men vermoedt dat hij aan migraine leed. Hier lees je daar meer over.

Onder de titel "Hoofdbrekens en kopzorgen" wil ik verschillende soorten hoofdpijn bijeenbrengen: migraine, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn en spierspanningshoofdpijn. Gemakshalve onder de noemer: Migrainerubriek.
Mijn doel is meer bekendheid te geven aan bovengenoemde ziektebeelden door het aanbieden van zoveel mogelijk informatie, zowel vanuit het gezichtspunt van de patiënt als door middel van medische artikelen en dergelijke.
Zelf heb ik migraine, een helaas door buitenstaanders vaak onderschatte en onbegrepen ziekte. Met deze rubriek probeer ik een steentje bij te dragen om aan niet-migrainelijders duidelijk te maken wat het is om migraine te hebben. In het algemeen ontmoeten migrainepatiënten weinig begrip van hun omgeving. Meestal wordt er gedacht dat ze zich aanstellen of dat ze overdrijven. Een migrainepatiënt "op z'n ergst" ziet men immers zelden, zodat vaak alleen de naaste familie enig idee heeft van de manier waarop deze ziekte een leven kan ontwrichten. Ditzelfde geldt ook voor bovengenoemde aanverwante hoofdpijnen. Vandaar deze rubriek.

Elfrieda C.F. van der Windt-Dijselijnck


lijn