Opgericht 20-04-1965

Korte Geschiedenis van S.S.V. ’65

Het begin…

S.S.V. '65 is één van de jongste verenigingen in deze hoofdklasse en is ontstaan middels zomeravond competitie. Doordat Ketelfabriek AKF zich terugtrok als vereniging besloten enkele leden van deze vereniging een geheel eigen vereniging op te richten. Onze voormalig voorzitter, Maarten Rinkhoud, was één van deze mensen. Gekozen werd voor zaterdagvoetbal, mede vanwege het feit dat er reeds twee verenigingen (Goes en Robur) op de zondag actief waren. Vier jaar na de oprichting werden al de eerste promotie wedstrijden gespeeld en zo was het eerste kampioenschap een feit De seizoenen erop was het een vijftiental jaren promoveren en degraderen, maar men scheen niet uit de afdeling te kunnen komen…

Maar in het seizoen 1986/1987 is het dan eindelijk zover: de zo felbegeerde sprong naar de vierde klasse KNVB wordt behaald middels een kampioenschap! In deze vierde klasse zal S.S.V. '65 zo'n tien jaar vertoeven.Het bracht prachtige wedstrijden, spannende derby's en natuurlijk de zinderende nacompetities, waarin S.S.V. '65 bijna altijd van de partij was. Topper was wel het net-niet duel uit tegen Veere uit het seizoen 1991/1992. Seizoen 1995/96 was er dan de promotie naar de tweede klasse (eigenlijk derde, maar door herindeling waarbij het begrip 'afdeling' definitief werd geschrapt, schoof alles op) een feit middels een wederom spannende nacompetitiereeks en een uiteindelijke laatste overwinning thuis tegen SKNWK.

S.S.V. ’65 had er al zo vaak tegen aan gezeten en ieder seizoen werd (en wordt) de ploeg dan ook als dé kampioen gezien, of zeker winnaar van een periodetitel. Het kon dan wel verdiend zijn, aan het eind van het seizoen 1996/97 degradeerde S.S.V. '65 weer net zo hard, zij het nipt, in een seizoen waar maar liefst 3 ploegen degradeerden (maak je ook nooit meer mee!) terug naar de derde klasse. Gelukkig werd dat meteen rechtgezet en was het verblijf slechts een kwestie van tijd (één seizoen). Terneuzense Boys werd kampioen en S.S.V. '65 winnaar der periodekampioenen. En met overtuigende cijfers: allen winstpartijen met doelcijfers: 16 - 1. In dat jaar werden ook zowel A1 als B2 kampioen in hun klasse. In het seizoen 1998/99 behaalt S.S.V. ’65 (wederom) nog wel een periodetitel, maar gaat geen klasje hogerop. Het is tevens het vertrek van Leendert Geelhoed.

De nieuwe trainer Cees Houtepen komt over van VC Vlissingen na een rustperiode van een half jaar en begint met verse krachten. Het debuutjaar is niet slecht met een tweede plaats en… wederom een periodetitel. Het is echter nu Kapelle dat promoveert… wachten dus maar. Het tweede seizoen onder Houtepen verloopt ook prima en is men maandenlang koploper. De laatste wedstrijd is spannend. S.S.V. ’65 moet winnen om kampioen te worden en maakt gelukkig tegen Yerseke geen fouten: 2-0. Promotie naar de eerste klasse is een feit en dat voor het eerst in clubgeschiedenis: ongehoord!

… en de laatste jaren…

En in dat eerste seizoen kende S.S.V. ’65 een prima start en wist zich zelfs nog een poos top drie klant. Echter door vele blessures (een complete aanval die soms ontbrak) moet er helaas en soms ook wel onnodig gewonnen terrein worden prijsgegeven. De laatste wedstrijd begon als de eerste: in remise. S.S.V. ’65 eindigde in het eerste jaar als vijfde, een meer dan prachtige prestatie natuurlijk. Ondanks die resultaten werd trainer Cees Houtepen toch de wacht aangezegd en werd opgevolgd door Adriaan Nieuwenhuijse, die in het verleden als speler en trainer actief was bij HSV Hoek en Kruiningen.

Het tweede jaar is altijd moeilijk zeggen ze…. Nou… die vlieger gaat dan zeker niet op voor SSV ’65 want de ploeg leverde een prima prestatie en eindigde op een mooie derde plaats: tweede had zelfs mogelijk geweest. Achilles Veen was feitelijk halverwege al kampioen en moeilijk meer in te halen. Zou het derde seizoen dan de nekslag geven…? Bijna… want inderdaad, waar het eerst goed ging kende de ploeg nu alleen ellende: een slechte voorbereiding, wedstrijdafgelastingen, bepalende spelers die vertrokken. Het blijft tot op de allerlaatste speeldag spannend. En dan was men ook nog eens afhankelijk van een ander te spelen wedstrijd. Doordat tijdens deze wedstrijd onze buschauffeur helaas een hartaanval kreeg lag de wedstrijd lang stil… hierdoor was de andere wedstrijd eerder gespeeld en de uitslag dus bekend. Een kopbal net voor tijd betekende de 1-1 en tevens lijfsbehoud voor de eerste klasse. Dat was nog eens andere koek dan derde worden… Trainer Adriaan van Nieuwenhuijse hield het voor gezien en Cees Houtepen keerde na een afwezigheid van enkele seizoenen terug op het oude nest.

We zitten dan inmiddels in seizoen 2004/2005 en het moest anders… véél anders. Er worden enkele sterke gerichte aankopen gedaan, en assistent trainer Arthur van Huizen komt met Houtepen mee. Gelukkig is S.S.V. ’65 na het dramatische seizoen weer snel terug op het oude pad. Men wordt in een toch wel spannende competitie met het gedegradeerde Kloetinge, GJS en Rijsoord als sterkte opponenten keurig vierde. 2005/2006 is een editie om niet te vergeten… we hebben te maken met een bijzonder sterk SSV ’65 wat halverwege de competitie maar liefst een voorsprong heeft opgebouwd van elf punten! Een ongekende luxe zou je zo zeggen. Dat is het ook. Toch kon het kampioenschap pas worden gevierd in de allerlaatste minuut… niemand zal snel de verlossende gelijkmaker van Stefan Paardekooper vergeten. SSV ’65 schrijft geschiedenis en komt voor het eerst uit in de Hoofdklasse.

Nieuwe trainer is Marco Groeneveld, wederom een oefenmeester met een RBC verleden. Eddie Kiesenberg wordt zijn assistent. 2006/2007 zou dus een fantastisch seizoen moeten gaan worden, maar door vele organisatorische missers op vele gebied wordt dat het niet. De ploeg verliest geen enkele keer afgetekend, verschillen zijn minimaal, maar toch degradeerd men aan het eind kansloos naar de eerste klasse. De ervaring was schitterend voor de jongens: Quick Boys, Sparta Nijkerk, Ajax Zaterdag en niet te vergeten IJsselmeervogels die men zowel uit als thuis (en da’s een prestatie hoor!) op remise wist te houden! … het verhaal gaat dat het nietige SSV ’65 uit Goes de vogels van het kampioenschap heeft afgehouden… Maar het verblijf had best iets langer mogen duren. Nu was het uithuilen en opnieuw beginnen.

Dat gebeurde met een nieuwe trainer. Aad Andriessen in het verleden rots in de branding achterin bij Sparta Rotterdam en als trainer werkzaam bij o.a. Achilles Veen. Als assistent wordt Henk Schouten aangesteld. De verwachtingen waren hoog gespannen maar aan het eind van de rit sloeg de balans zwaar door naar links. Te weinig ervaring en kwaliteit werd het elftal verweten. Anderen zagen het als een technisch manco. Het was een heel seizoen vechten tegen de plekken 10 t/m 12. Voorzichtig kwamen de verhalen los dat SSV ’65 na de VC Vlissingen en Veere de derde ploeg in successie zou kunnen worden die struikelde over enig succes en zomaar een paar klassen zou gaan duikelen. Dat men méér had verwacht in het Goese kamp was wel duidelijk.

Er werd een nieuwe trainer aangesteld: Jos van Belzen. Geen onbekende wat ook een pré zou kunnen zijn. Het seizoen 1992/1993 was zijn laatste jaar als hoofdtrainer bij SSV. Daarna bracht zijn carrière zich langs verenigingen als Zierikzee, Robur en Nieuwdorp waar hij zeker succes had behaald. Maar evenals de twee jaargangen ervoor werd ook 2008/2009 een hopeloos verhaal. Het gaat maar net goed en in de laatste wedstrijd heeft men pas de zekerheid dat het nieuwe seizoen ook gestart wordt in de tweede klasse. Toch is het niet allemaal rozedood en manedonker. Veel jeugd heeft zich het afgelopen seizoen gemanifesteerd middels een kampioenschap en debuten in het eerste. Maar zo is er in een paar seizoenen tijd toch veel terrein verloren gegaan… op alle gebied. Alexander van Keulen die het nieuwe seizoen aan het roer staat heeft de mooie taak het beter te doen dan vorig seizoen. Graag eindigen in het linkerrijtje met wellicht een periodeke…? We zullen na zoveel turbulentie maar niet té hard meer roepen. Positief is dat de groep zo goed als bij elkaar gebleven is en zich enkele goede versterkingen hebben toegevoegd.

 


 

plaats voor overzicht

voetbaljaargangen van SSV'65