Start
Griep uit Rilland
Genealogieen
Kwartierstaten
Stamreeksen
Voorouders
Kloetinge
Links

 

Willemina ROTTIER (1781-1863)

 

Willemina Rottier wordt op 18 juni 1781 te Schore geboren als dochter van de landbouwer Cornelis Rottier en van Maria Kakebeeke.

 

 

 

 

Bovenstaande afbeelding van Willemina Rottier is het oudste portret uit het fotoalbum van de familie Griep uit Rilland (uit de erfenis van mijn overgrootouders Willem Griep en Adriana Verplanke).
Zo te zien is het een kopie van een oudere afbeelding, welke beschadigd is geraakt. De oorspronkelijke afbeelding lijkt een fotografie te zijn, en dat betekent dat het een voor Zeeland behoorlijk vroege foto is ( Willemina Rottier is in 1863 overleden).
Willemina Rottier is gekleed in de oude Bevelandse dracht, met het typische hoedje. Een van deze originele hoedjes is ook uit de erfenis van Willem Griep en Adriana Verplanke gekomen, en geschonken aan het Museum voor Zuid- en Noord-Beveland te Goes.

 

Haar echtgenoot, Cornelis Griep, overlijdt op 13 september 1856 te Fort Bath.
In de Goessche Courant van 26 maart 1857 is het hiernaast afgebeelde berichtje opgenomen, waarin het besluit omtrent haar pensioenrechten wordt vermeld.

 

Willemina Rottier overlijdt te Fort Bath op 16 april 1863, om half negen in de avond. Ze is dan 81 jaar oud. De aangifte wordt gedaan door haar zoon Cornelis Griep, en door haar neef Cornelis Catharinus van den Brink.

 

Deze pagina  is voor het laatst gewijzigd op 29 juli 2009. C. Griep.