Start
Griep uit Rilland
Genealogieen
Kwartierstaten
Stamreeksen
Voorouders
Kloetinge
Links

 

Kwartierstaten

 

De beginnend genealoog zal in eerste instantie vaak de herkomst van zijn of haar eigen familienaam trachten te achterhalen. Van daaruit volgt dan vrijwel automatisch het opstellen van een familiestamboom, met daarin opgenomen zoveel mogelijk dragers met diezelfde achternaam.
Zo verging het mijzelf in ieder geval.
Maar al snel raakte ik ook geļnteresseerd in de voorouders van moederskant. Immers, onze voorouders hebben ons letterlijk gemaakt wie we zijn. Onze unieke combinatie van erfelijke factoren is afkomstig uit hun "genenpool".
Bij het opstellen van een kwartierstaat komen twee belangrijke eigenschappen van de genealoog aan het licht: de hokjesgeest (alles netjes in zijn verband willen brengen, een neurotische karaktereigenschap), en de nieuwsgierigheid naar je komaf: hoe ben ik geworden wie ik ben ?

Naast de schematische weergave van de kwartierstaten van mijn vier grootouders is het mijn ideaal om van alle voorouders een eigen pagina te maken, waarop persoonlijke details worden vermeld. Een mooie taak om de rest van mijn leven aan te spenderen, want dat zal nogal wat pagina's kosten.
Op de pagina voorouders treft u de index aan, waarbij de verwijzingen naar persoonlijke pagina's in de loop van de tijd langzamerhand uitgebreid zullen worden.

Uiteraard zijn deze schema's niet compleet. Aangezien het in dit geval geen publicatie in een toonaangevend tijdschrift betreft, heb ik het toch maar aangedurfd. De opsteller houdt zich echter van harte aanbevolen voor verbeteringen of aanvullingen.
Overnemen van gegevens mag, mits voorzien van bronvermelding.

Uw reacties zijn welkom via: cgriep@zeelandnet.nl

 

kwartierstaat Cornelis GRIEP (1896-1983)

kwartierstaat Cornelia Anna DUINKER (1896-1979)*

kwartierstaat Gerrit Johannes DE GRAAG (1909-1938)

kwartierstaat Maria Elisabeth DEKKER (1910-1997)

 

*De gegevens in de kwartierstaat van mijn grootmoeder van vaderskant, Cornelia Anna Duinker, zijn voor het grootste deel afkomstig uit twee zeer waardevolle bronnen: de boeken "Texelse Geslachten" deel I en II, van Dr. M.D. Dijt en Mr. J.S.M. Dijt (Haarlem, 1970 en 1973), en het familiebestand van Kees Stada uit Kropswolde, betreffende families van de eilanden Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.
Het  uitgebreide familiebestand is te raadplegen via zijn website op het internet (klik
hier om naar zijn website te gaan).

 

Hieronder de links naar de schematische kwartierstaten van mijn aangetrouwde ooms Geerard (Geert) van Dijke, gehuwd geweest met Maria Adriana (Iet) Griep, en van Johannes (Han) Pilaar, gehuwd geweest met Nanette Willy (Nannie) Griep. Ook deze kwartierstaten zijn nog verre van "volledig". 

 

kwartierstaat Geerard VAN DIJKE (1923-2003)

kwartierstaat Johannes PILAAR (1933-1992)

 

Vervolgens de links naar de kwartierstaten van mijn oudooms (gehuwd geweest met de zusters van mijn grootvader Gerrit Johannes de Graag):
Engel Jacobus Sinke, gehuwd geweest met Leuntje Agatha de Graag (tante Leu), Johannes Adrianus Blokpoel, gehuwd geweest met Laurina Johanna de Graag (tante Rina), Jan Karelse, gehuwd geweest met Johanna Catharina de Graag (tante Jo) en Hendrik Marius van Koeveringe, gehuwd geweest met Anna Pieternella de Graag (tante Annie).

De kwartierstaat van oom Henk van Koeveringe is via de familie Minnaert-de Lutiano terug te voeren tot de zogenaamde Karel de Grote-reeksen. De gegevens betreffende deze reeksen zijn afkomstig van de Karel de Grote website (http://www.kareldegrote.nl/)

 

kwartierstaat Engel Jacobus SINKE  (1907-1976)

kwartierstaat Johannes Adrianus BLOKPOEL (1910-1986)

kwartierstaat Jan KARELSE  (1910-1983)

kwartierstaat Hendrik Marius VAN KOEVERINGE  (1923-1992)

 

 

Deze pagina  is voor het laatst gewijzigd op 11 april 2010. © C. Griep.