Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone

6 personen

Benodigdheden:
- 50 g zachte boter
- 50 g poedersuiker
- 2 eiwitten, op kamertemperatuur
- 50 g bloem
- 250 g mascarpone
- 4 el yoghurt
- 3 zakjes vanillesuiker
- 500 g aardbeien, gehalveerd
- 500 g citroensorbetijs

Bereidingswijze:
- oven voorverwarmen op 200 graden
- in grote kom boter en poedersuiker met mixer tot een gladde massa kloppen
- eiwit losroeren en al mixend erdoor roeren
- op het laatste bloem erboven zeven en voorzichtig door botermengsel scheppen
- bakplaat met bakpapier bekleden en van helft van beslag 6 kleine hoopjes op afstand van elkaar over de plaat verdelen
- beslag met bolle kant van de lepel uitstrijken tot het wafeltjes van ca. 10 cm doorsnede
- wafeltjes in het midden van de oven in ca. 5-7 min gaarbakken tot de randjes goudbruin kleuren
- wafeltjes voorzichtig van bakplaat nemen en op het rooster laten afkoelen
- de rest van het beslag op zelfde wijze verwerken (in het totaal voor ongeveer 12 wafeltjes)
- mascarpone met yoghurt en 1 zakje vanillesuiker omscheppen
- aardbeien met de rest van het vanillesuiker bestrooien
- de helft van de wafeltjes over zes dessertborden verdelen
- op elk koekje 2 kleine bolletjes sorbetijs met enkele aardbeien scheppen en met de rest van de koekjes afdekken
- op elke wafel 1 lepel mascarponeyoghurt scheppen
- de rest van de aardbeien ernaast serveren




Klik op deze afbeelding om dit recept te downloaden.
wp73404eb7.png
wpf710d884.png