Meloensoep met gekarameliseerde peren
4 personen
Benodigdheden:
1 meloen
300 g suiker
3 dl witte wijn
1 stengel vanille
2 handperen
200 g suiker
scheutje witte wijn
2 limoenen
Campina zure room
Bereidingswijze:
- schil de meloen, haal de pitten eruit en snijd het in stukken
- doe de meloen in de pan
- voeg 1/3 van de suiker en de wijn toe
- haal de merg uit de vanillestengel en voeg dit ook toe
- doe de deksel op de pan en laat het zachtjes 15 minuten verwarmen tot het vocht uit de meloen komt
- pureer de meloen en plaats de pan in een bak met ijsklontjes om de soep snel af te laten koelen
- voeg dan het sap van 2 limoenen toe
- snijd de peren in vier partjes
- verwarm de suiker op redelijk hoog vuur (pas op dat het niet aanbrand) en voeg de peren toe om het te bakken
- laat het karameliseren
- blus af met een scheutje witte wijn en laat de peren in 20 minuten gaar stoven
- doe de peren in de borden, schep de meloensoep eromheen en doe er een toef zure room op
Klik op deze afbeelding om dit recept te downloaden.