Pompoensoep:
Voor 8 borden soep
Benodigdheden:
- 1kg Pompoenvlees
- 250 gr geschilde aardappel
- 1 ui
- 200 gr knolselderie
- 2 teen knoflook
- 2 st laurierblaadjes
- 2 ltr. Kippenbouillon
- crème fraîche
- bieslook
Bereidingswijze:
- pompoen schillen, zaad eruit halen en in stukjes snijden
- aardappel schillen en in blokjes snijden
- ui en knoflook schillen snipperen en met olijfolie licht aanfruiten
- kippenbouillon en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen
- koken totdat pompoen en aardappel gaar zijn (ca. 20 minuten)
- haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep met een staafmixer helemaal glad
- proeven en evt. op smaak brengen met peper en zout
- de soep evt. zeven
- crème fraîche loskloppen en met 2 lepels op de soep leggen en wat gesneden bieslook erop strooien
- evt. foccacia in repen snijden, insmeren met olijfolie en in de grilpan roosteren en bij de soep op de kom of bord leggen
Klik op deze afbeelding om dit recept te downloaden.