Naar de site van de gemeente Borsele
Favorieten - Als startpagina - Contact  

Welkom!

a
Welkom
Op deze website kunt u informatie vinden over het het Zeeuwse dorp Borssele. Regelmatig zal er nieuwe informatie toevoegd worden over komende en voorbije activiteiten. Tevens laten we u kennis maken met de verenigingen, bedrijven en mooiste plekjes in ons dorp.
 
OPROEP
Deze site van Borssele heeft een webmaster nodig! Voel jij je geroepen om het dorp Borssele op de digitale snelweg te houden? Meld je dan snel aan! Dit kan via ons contactformulier.(Deze link staat ook rechtsboven op de site.)

Deze site is een klankbord voor het dorp Borssele, waarop met foto's en tekst de laatste nieuwtjes kunnen worden geplaatst. Er is ook plaats voor verenigningen, scholen e.d. die zichzelf willen promoten. Klik gerust verder!
 
Laatste nieuws
.
Lees meer...

Website info
Deze website kan het beste bekeken worden met Explorer 4 of hoger en een resolutie van 1024x768. Bij een resolutie van 800x600 of lager kan het voorkomen dat bepaalde plaatjes en logo's niet volledig in beeld komen.

klik op het icoontje om te weten te komen hoe vaak deze site is bekeken
 
Borssele in het kort.
Borssele is met zo'n 1500 inwoners één van de middelgrote kernen van de gemeente Borsele. Er is vaak verwarring over de schrijfwijze van de naam Bors(s)ele. Zo wordt de naam van de gemeente met één 's' geschreven en de naam van het dorp met 'ss'. De plaats heeft een merkwaardig rechthoekig stratenplan ontworpen door de Goese burgemeester Cornelis Soetwater en is gebaseerd op een zuiver geometrisch grondplan, wat door de eeuwen heen wat veranderingen heeft ondergaan. Op het dorpsplein, omringd door mooie oude huizen, bevinden zich de uit 1849 stammende dorpskerk, de vaete (drinkplaats voor het vee), de muziektent en het 'Viskot' (1832). Bij de vaete, die is aangelegd na de herinpoldering van dit gebied in 1616, is een beeldje, voorstellende spelende kinderen geplaatst van de Goese beeldhouwer A. Beysens. In verband met deze dorpsaanleg, heeft dit dorp het predikaat 'beschermd dorpsgezicht' gekregen. Bezienswaardigheden zijn de terp 'Berg van Troije', een overblijfsel van het kasteel van de eens zo machtige heren van Borselen en de molen 'De Hoop en Verwachting'
 
Rondkijken in Borssele
Even rondkijken in Borssele. Het inladen van de afbeeldingen kan even duren.
 
 
 
a


Copyright © 2003 Christie's Computer Support