Yo man! Reiki is Cool!!
planning Reiki kindersite Ouders,kinderen en Reiki Lightarian Reiki Lightarian Rays-tm


Deze site is onderdeel van Reiki Middelburg


Cool! Euh, maar wat houdt Reiki precies in???? Reiki is een oude, eenvoudige behandelingsmethode, waarin je met handoplegging
werkt. Iedereen kan van nature energie via de handen doorgeven.Als je op je knie valt, leg je vaak automatisch je hand op
de zere plek. In je handen zitten kleine kanaaltjes waar energie doorheen stroomt. Je kunt het vergelijken met kleine schoorsteentjes.
In de loop van de tijd zijn we onze handen steeds minder gaan gebruiken voor het wegnemen van pijn en zijn die schoorsteentjes dichtgeslipt.

Door het inwijden of afstemmen op Reiki worden deze 'schoorsteentjes' door de Reikimaster weer schoongeveegt,zodat er weer meer energie doorheen kan stromen!Reiki komt van de kosmos, van Lichtwezens of hoe jij het ook noemen wilt. Die energie komt via je hoofd bij je naar binnen.
Daar is een speciaal plekje voor op je kruin. Is dat cool of niet?Het werken met Reiki en energieën is al heel oud. Toen wij nog in berenvellen rond renden konden we al met deze energie werken.
Ik heb je uitgelegd dat onze schoorsteentjes al een hele tijd dicht hebben gezeten. In het volgende verhaal lees je hoe Reiki de wereld in kwam.

Eind 1800 leefde er in Japan een dokter. Zijn naam was Usui(spreek uit: 'Oezoewie'). Zijn leerlingen vroegen aan hem "hoe konden Boedda en Jezus de mensen genezen"?
Hij wist het antwoord op deze vraag niet. Op een dag besloot hij een berg te beklimmen. Usui ging op de top van de van de berg zitten en hij besloot om 3 weken niets te eten en te drinken. Het enige wat hij deed was stilzitten en zijn gedachten laten gaan, mediteren heet dat.
Op de laatste dag kreeg hij opeens een soort Dragon Balls naar zijn hoofd geslingerd. Hij ging bijna van zijn stokje en toen hij weer helder werd wilde hij naar beneden rennen, maar Usui botste met zijn voet tegen een steen aan. Het deed heel erg veel pijn en hij legde zijn hand om zijn voet. De pijn verdween en het bloeden stopte. Juichend liep Usui de berg af, want nu wist
hij hoe Jezus en Boedda de mensen konden genezen! Hij schreef een boek en noemde de kracht die hij zo net had ontdekt: 'Reiki'.
Dat betekent 'De kracht van de ziel'. Hij leerde wat hij had ontdekt aan andere mensen en zo kwam het dat de Reiki energie de wereld in kwam. Nu moet je wel weten dat Jezus het wel heel erg goed kon hoor! Net als Boedda die honderden jaren eerder leefde. Ze konden allebei heel goed mensen helpen genezen.Het ware verhaal moet je weten is heel anders, maar ja zo gaat dat met verhalen. Dat weet jij misschien ook wel als je de bijbel een beetje kent. Dokter Usui was een Boeddist (en geen Christen wat sommige mensen beweren). Dat is iemand die leert om in zichzelf te kunnen kijken. Dat leer je ook een beetje met Reiki. Door in jezelf te kijken en aandacht aan jezelf te geven, leer je van jezelf te houden. Daardoor kan je op den duur andere mensen beter helpen.


"Je goede acties zo zuiver als goud, komen bij je terug in duizendvoud".
Er bestaat geen wezen zoals de duivel, zoals sommige mensen denken.
Dat is alleen maar om je bang te maken! Dat deden ze in de middeleeuwen! Jij bepaalt zelf welke keuzes je maakt, er is geen duiveltje die je dwars zal zitten, want je vrije wil is het hoogste goed wat je hebt meegekregen!
Je geluk zit hem niet in speelgoed of in gameboys! Dat is slechts voor een tijdje! Natuurlijk is het vet zo'n gameboy,
maar je zal wel meer geluk tegenkomen als je samenspeelt met anderen en deelt met andere kinderen....
Probeer het maar eens een tijdje....slijm.... Ik zeg jou man, dat gaat werken!

Maar wat er ook gebeurd: Alles heeft een reden! Hahaaa, Niets gebeurd zomaar of toevallig, later zal misschien blijken wat je ervan hebt geleerd of wat je ervan moest leren. Tegenslagen kunnen je misschien wel een sterker mens maken.
Als je hier nu al naar leert kijken kan dat misschien wel wat ellende besparen voor later.
 
Gandalf zei tegen Frodo:  "Het besluit om dingen te doen ligt in de tijd die je is gegeven". En Frodo vervolgde zijn zware opdracht om de ring te vernietigen
 
Deze leefregels heeft die Usui gozer overgenomen van een Japanse keizer (omdat hij die keizer zo cool vond):

- Wees vandaag niet boos.

- Maak je vandaag geen zorgen

- Wees aardig voor je ouders en de ouderen.

- Verdien je brood eerlijk.

- Wees dankbaar tegen over alles wat leeft.(mep dus geen beesten dood)
 
Erg eenvoudig zul je denken, maar doe het maar eens een dag, puf, zweet....Ok, lekker tekeer gaan en vergeet vooral niet om te genieten van je leven! 

Ciao for Now! En de groente,
 
Oscar.

terug naar de HOMEpage