CD CD CD Mijn muziek CD CD CD

Ik heb een behoorlijk brede muzieksmaak: Van Kate Bush tot Ministry...
Daar valt nogal wat tussen dacht ik zo.
Laat ik eens beginnen met een rijtje van mijn favoriete artiesten:

P.J. Harvey
Ministry en Jim Thirwell a.k.a. Foetus

Dit geeft denk ik wel aardig weer wat voor muziek ik leuk vind....en dat is dus geen top 40 muziek.
Helaas, zou ik haast zeggen want ik hoor mij favorieten dus niet vaak op de radio! Zeker niet overdag op een zender als 3FM waar de radio op kantoor op afgestemd staat.
's Avonds bij de VPRO heb ik er meer kans op of anders bij Studio Brussel of KinK FM.
De platenspeler en de CD-speler zijn dus belangrijk bij ons in huis! =;-)


Vanaf mijn 14e/15e jaar ga ik regelmatig naar concerten maar sinds de komst van ons zoontje is de frequentie drastisch gedaald. Maar dat vind ik absoluut niet erg. [Bijna] Al mijn favoriete bandjes heb ik toch al minstens één keer gezien. Helaas de Dead Kennedys nooit gezien en dat kan dus ook nooit meer.
Ik ging vaak naar Het Noorderligt[Tilburg, tegenwoordig opgegaan in 013], Willem II [Den Bosch] en de Melkweg [Amsterdam] voor concerten van de grotere bands. Voor zover je een alternatieve band groot kan noemen =;-)

En verder ging ik natuurlijk bijna elke week naar 't Beest, hier in Goes. Oorspronkelijk was dat een soort jongerencentrum, in de volksmond een punk- of drugshol genoemd... Dat eerste klopte aardig maar dat laatste is overdreven.
Daar zag ik bands als Dinosaur [voordat ze er Jr. achter zetten], Gore, Killdozer, Lauging Hyena's Tex & the Horse Heads en meer van dat soort gitaarbandjes... Claw Boys Claw, UDS, ze kwamen er allemaal. Na twee verbouwingen werd de zaal er mooier en groter op zodat er nu ook wat grotere bands kunnen optreden zoals Dead Moon, Osdorp Posse enz...

Maart 91 met Gorefest naar Duitsland
Van april 1990 tot april 1992 ben ik chauffeur/roadie/t-shirtverkoper en af en toe stagebouncer geweest bij Gorefest. Tijdens die twee jaar heb ik dus ook de nodige zalen en bandjes gezien, vooral dus Death Metal [wat niet echt mijn stijl is....]
Nietemin waren dat twee leuke jaren waarin ik ook hun eerste europese tour mee mocht maken.

Een ander Goes bandje waarvoor ik een paar keer heb geroadied [wat een woord...] is Sjølmord. Dit was toendertijd zelfs één van mijn favoriete bandjes wereldwijd. Het was een hardcore-punk-band die helaas niet verder zijn gekomen dan een aantal demo's en één singletje. De band bestond uit Jan Chris [bass, tevens zanger/bassist van Gorefest], Joosse [zang], Schijf [gitaar] en Stefan [drøms, nu bassist bij Racoon. Toen Jan Chris de band verliet om zich helemaal op Gorefest te storten is Robert verder gaan bassen.

Zie ook de foto-gallery voor foto´s van Gorefest en Sjølmord.

Eerste europese tour met Gorefest als support voor Revenant, Berlijn, 13 nov 1991
Bij blijven op het gebied van nieuwe leuke bandjes en CD's is nu een stuk lastiger maar door de radio [KinK FM, Studio Brussel, VPRO] kunnen we het aardig volgen. En dan is er natuurlijk ook nog de muziek-newsgroup van Nederland: nl.muziek, waar gelukkig een heleboel muziekliefhebbers posten die ook een afwijkende mening over muziek hebben dan de massa.