Désirée's World Désirée's World Désirée's World
design by MicroMacro
  

Feestdagen

Op het moment dat dit stukje geplaatst wordt zitten we midden in de kerstbomen, kaarsjes en oliebollentijd. De tweede keer dat Mike dit meemaakt. Vorig jaar was hij net vier maanden en ging er nog veel van het Sinterklaas- en kerstgedruis aan hem voorbij, alhoewel hij de lampjes in de boom en de kerstman met muziek al prachtig vond. Ik verheug me er al op dit jaar zín oogjes te zien bij al dat moois en glimmends. Tegelijkertijd vrees ik voor al die breekbare spulletjes die niet voor de mollige handjes van een jochie van zijn leeftijd zijn gemaakt. Ik wil ook niet de hele vredige kerstsfeer bederven door alles te moeten verbieden.

Maar goed, we zullen wel zien hoe het afloopt. Meestal is hij vrij gehoorzaam dus als we hem een eigen kersthoekje geven waar hij wel aan mag zitten zal ít best wel meevallen. Eigenlijk is het nu Mike zín derde kerst, want in 1996 hoorden we op 20 december dat ik zwanger was. Ongelooflijk, dat is al twee jaar geleden! De nieuwe baby maakt deze kerst hopelijk ook nog íbinnenbuiksí mee. Ik ben uitgerekend voor eind januari, maar omdat Mike twintig dagen (helemaal volgroeid en bijna 7 pond) voor de uitgerekende datum werd geboren, houden we er nu ook rekening mee eerder verrast te worden. Niet dat we daar ook op hopen, want als ik me goed voel zou ik het fijner vinden dat ít niet vlak na de feestdagen wordt geboren, dat lijkt me later voor de verjaardag niet leuk voor het kindje zelf.

Bij mín eerste zwangerschap had ik vanaf het begin al heel sterk het gevoel dat de baby vroeger zou komen. Ik was 28 augustus uitgerekend, maar naar mijn idee zou het 15 augustus komen. Nu heb ik helemaal geen idee (of gevoel) wanneer het zal komen, hoewel 15 januari wel in mín hoofd zit (het zal wel aan het getal 15 liggen). Patrick heeft een neef die is kapitein/stuurman op zín eigen binnenvaartschip en is dus totaal geen zweverig type. Maar af en toe weet hij onverklaarbare dingen. Toen ik Mike verwachtte vertelde hij me ongevraagd dat ik een zoon kreeg en wel op 9 augustus. Dit was dus negentien dagen voor de uitgerekende datum. Nou kwam de zoon op 8 augustus, dus dat klopte toch aardig. Een aantal maanden geleden vertelde hij dat het deze keer een dochter wordt en wel op 3 januari. Dus ik ben benieuwd of de eerste keer een toevalstreffer was of klopt het weer?


  
[ HOME | IVF-DAGBOEK | COLUMNS | FOTOBOEK | GEDICHTENTUIN ]
[ GEBOORTEKAARTJES | GASTENBOEK | WINKELTJE | E-MAIL | LINKS ]