wp5b1ab06f.png
Oma’s tomatensoep:


Benodigdheden:
- 3 ons rundergehakt
- 2 blikken grand Italia passat traditional gezeefde tomaten
- 1 pakje soepgroente
- 1 kruidenbuiltje van Honig voor tomatensoep
- pakje room culinair
- 2 a 3 blokjes runderbouillon
- 1 ui
- tijm
- oregano
- basilicum
- gehaktkruiden
- 1 ei
- allesbinder

Bereidingswijze:
Gehaktballetje draaien met gehaktkruiden en ongeveer een half geklutst ei.
Balletjes heel zachtjes 15 minuten laten koken met het kruidenbuiltje, laurierblad en 1 rundvleesbouillontablet. (als er schuim op zit moet je hem afschuimen.)
Zachtjes de ui fruiten.
Soepgroente erbij en even roerbakken.
Blikken tomaten erbij.
Beetje tijm, oregano en basilicum erbij.
Heel zachtjes 15 minuten laten pruttelen.
Met staafmixer fijnmalen.
Bij de bouillon met balletjes doen.
Pakje room culinair erbij doen.
Nog een bouillontablet bij de soep doen en proeven of hij op smaak is anders eventueel nog een tablet erbij doen.
Om te binden doe je er allesbinder bij.

Te zuur?  Doe er een paar druppeltjes ketjap bij.

 Klik op deze afbeelding om dit recept te downloaden.
wp0a7c4aff.png