HOME

BIOGRAFIE


CONCERTAGENDA

CD'S

LUISTERVOORBEELDEN

LINKS

 

     

 Marina Eckhardt - mandoline
 Monty van Belzen - accordeon

 

 

Follie à deux is gevormd in december 2003 en brengt op geheel eigen en originele wijze muziek ten gehore van o.a. Astor Piazzolla, Malando, maar ook Russische en Zuid-Europese volksmuziek evenals eigen arrangementen van musical- en filmmuziek.

Mandoliniste Marina Eckhardt (1960) behaalde in 2003 het diploma Docerend Musicus, en in 2006 het diploma Uitvoerend Musicus aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij volgde lessen van Benny Ludemann en Ad van Sleuwen en gastlessen bij Keith Harris, Gertrud Weyhofen, Detlef Tewes en Caterina Lichtenberg.
Ze speelt in het Duo Mandolino met Svetlana Tratch (mandoline, mandola) dat regelmatig samenwerkt met Willie den Hollander (orgel en piano). Samen met haar echtgenoot Monty van Belzen vormt ze het mandoline-accordeonduo Follie à deux. De samenwerking van Follie à deux met Ron Leenderse op gitaar levert het trio Les Amis op. Ze speelt samen met pianist Ad van Sleuwen.
Het duo Eckhardt/van Sleuwen bracht in 2007 een CD uit met originele werken uit het Wenen rond 1800, uitgevoerd op historische instrumenten of kopieën daarvan. 
Follie à deux heeft inmiddels twee CD’s op haar naam staan, Passionata en Passionata deux. In 2012 verscheen van het Follia Duo (mandoline en gitaar) de CD “Hier et demain”. In 2016 verscheen de eerste CD van Trio Les Amis en in 2018 de eerste CD van Duo Mandolino met Willie den Hollander.

Accordeonist Monty van Belzen (1959) heeft zich na enkele jaren les ontwikkeld tot een veelzijdige muzikant. Behalve muzikaal partner van Marina Eckhardt is hij begeleider van diverse koren waarmee hij een aantal CD's opnam en concertreizen maakt naar o.a. Amerika, Australië en Rusland. Tot de hoogtepunten behoren de samenwerking met Gregor Bak en zijn Oeral Kozakkenkoor en een aantal solo-optredens met Het Zeeuws Orkest.