Inhoud gebeurtenisboek deel 2   Gebeurtenisboek

deel 2                               

Home
 

Vijdag 23 Februari 2007

Zaterdag 24 Februari

Donderdag 1 Maart

Dinsdag 6 Maart

Woensdag 7 Maart

Donderdag 8 Maart

Dinsdag 13 Maart 

Maandag 19 Maart

Woensdag 21 Maart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Naar boven


Vrijdag 23 Februari,

Het is al een tijdje geleden dat ik in mijn gebeurtenisboek geschreven heb, dat komt omdat ik bijna niets beleefd heb. De afgelopen weken moest ik natuurlijk naar school en daarna naar het Boddaertcentrum, dan ben ik pas om half 8 's avonds thuis en heb geen kans meer om naar buiten te gaan om lekker te rotzooien. Wel heb ik eindelijk mijn taxi pasje gekregen van de gemeente, dat hebben mijn ouders toch maar eens voor elkaar gekregen.Eigenlijk ook wel weer jammer want nu is het vakantie en moet ik nog naar het Boddaertcentrum. Toen ik het taxi pasje nog niet had ging ik niet in de vakantie (eigenlijk is het wel verplicht omdat ik de routine moet vasthouden, anders ontspoor ik weer).Omdat het Boddaertcentrum een aardig eindje rijden is hadden mijn ouders gezegd dat ik in de vakanties niet kwam, want dan moesten ze me brengen en halen en das een beetje duur. Nu heb ik dat taxi pasje en kan ik wel naar het Boddaert in de vakanties, nou dat hebben mijn ouders wel geweten, ik vind dat helemaal niet leuk. Ik heb nu carnavalsvakantie (voorjaars) en heb 3 dagen bij opa & oma gelogeerd wat leuk was en sommige dingen weer niet. Gister en vandaag moest ik naar het Boddaert wat echt niet leuk is, de taxi is wel leuk.Morgen ga ik naar mijn nichtje Mélanie omdat ze dan haar verjaardag viert en daar heb ik ongelofelijk veel zin in.

Zaterdag 24 Februari,

Vandaag ben ik met mijn ouders en broertje naar mijn nichtje Mélanie geweest. Het is harstikke goed gegaan, ik heb mijn ouders niet horen schreeuwen op me, dus ik zal me wel gedragen hebben. Wat ook erg leuk was was dat we Snowey (een kater) mee naar huis mochten nemen. Snowey werd door de andere katten van mijn tante en oom gepest en dat vonden ze zo zielig voor hem dat ze voorstelde of wij hem mee wilde nemen. Nou dat wilde ik wel en mijn ouders gelukkig ook. Onze andere poes (Noisy) is heel erg ziek en ik denk niet dat ze nog lang leeft dus ben ik erg blij dat we nu nog een kat hebben.

Donderdag 1 Maart,

Vandaag reed ik met Desiree (leidster boddaertcentrum) mee naar huis vanaf het boddaertcentrum omdat ze een gesprek had met mijn ouders en mij daarom meteen een lift naar huis gaf. Normaal word ik thuis gebracht door de taxi wat heel goed gaat. Mijn ouders zijn echt heel blij met de taxi want zo hoeven ze zich niet elke keer zo te haasten om maar op tijd te zijn om mij op te halen. Mijn ouders hebben met Desiree besproken dat ik naar de andere groep op het boddaertcentrum ga omdat die groep meer gericht is op psychologisch gedoe. Het mishandelen van mijn ex-leraar op "de Luyster" zit dieper in mijn hoofd dan dat ze in eerste instantie hadden gedacht. De nieuwe groep heeft meer leidsters en hier kan ik beter mijn verhaal kwijt. Hier hebben ze net iets meer tijd voor me.Ook op school gaan ze me verder onderzoeken. Op school gaat het trouwens iets beter met me, ik mag weer naar buiten in de pauzes. Ik moest binnen blijven als ik te langzaam mijn werk deed. Nu gaat dat dus ietsje beter.

Dinsdag 6 Maart,

Vanavond heb ik een ontdekking gedaan waar mijn ouders niet echt blij mee waren. Ik had 2 muizen, Toedel (Toedeltje Jedeltje Janssen) en Mouse. Deze muizen heb ik gehad van onze overburen. Ik mocht muizen zolang het maar vrouwtjes waren, want mijn ouders wilde geen kleine babymuisjes. In December 2006 kwamen de buurkinderen om te vragen of ik nog 2 muizen wilde. Dit mocht van mijn moeder zolang het maar weer vrouwtjes waren. Nu had ik dus 4 muizen, Toedel,Mouse,Wit-staart en Salmiak, na een tijdje ging Mouse dood (ouderdom). Dat was heel vervelend. Nu ging ik vanavond mijn muizen eten en drinken geven en schrok me een ongeluk, want in het huisje zag ik iets bewegen en mijn 3 muizen waren het niet want die zaten bovenop het eten. Ik keek verder en zag 2 KLEINE BABYMUISJES, aaaaaaaaahhhhhhhhhh. Ik vind ze wel leuk, alleen mijn moeder is hier niet blij mee. Nu moet ik morgen naar mijn overburen zodat ze het mannetje weer terugnemen. We denken dat dat wit-staart is want mijn moeder had Salmiak al een tijdje niet gezien, dus ze denkt dat die prinsheerlijk van die muisjes lag te bevallen. De babymuisjes zullen we nog ff moeten houden want die mogen niet zo vroeg bij hun moeder weg. Als de kleintjes vrouwtjes zijn mogen ze blijven anders gaan ze ala direct naar onze overburen. Voorlopig heb ik nu dus 6 muizen,heh heh.

Woensdag 8 Maart,

Vandaag ben ik naar mijn overburen geweest om te vragen of Janneke ( buurmeisje waar ik mijn muizen van heb gekregen) thuis was.Ze zou om half 5 thuis wezen. Om 4 uur moest ik met mijn moeder  en broertje mee naar de dokter. Mijn broertje heeft elke keer hele schalen wangen en neus en mijn moeder wilde nu toch wel eens weten wat het was omdat hij dit al maanden heeft en ze het met geen zalfje wegkreeg. De dokter zei dat het een soort eczeem was en dat kon weken soms maanden duren tot het een beetje weg ging. De dokter gaf mijn moeder een receptje en we gingen dit meteen halen (lekker makkelijk omdat de apotheek in de dokterspraktijk zit). Het zalfje was op en nu moeten we het vrijdag ophalen, het duurt zo lang omdat het zalfje uit België moet komen. Toen we terug kwamen was Janneke ook thuis en toen is ze komen kijken welke het mannetje was. Je kon duidelijk zien aan de tepeltjes van wit-staart dat zij net was bevallen, dus toen bleek Salmiak het mannetje te zijn. Dit vond mijn moeder niet zo leuk omdat ze Salmiak leuker vind dan Wit-staart. Aan Toedel haar buikje te zien verwachten we nog meer babymuisjes, vind mijn moeder ook erg fijn,ahum.Janneke kwam met een raar verhaal dat als er veel vrouwtjes muizen bij elkaar zitten ze kunnen veranderen van geslacht, mijn moeder zei dat ze daar niets van geloofde en dat dat wel zo bij kikkers enzo was maar bij muizen daar had ze nog nooit over gehoord. Ze zei tegen Janneke dat ze gewoon verkeerd had gekeken, vergissen kan. Janneke nam Salmiak mee naar huis en toen had ik weer 4 muizen.

Donderdag 9 Maart,

Vanavond kwam ik vanuit het Boddaert thuis zonder tas, die was ik vergeten. Daar zitten al mijn spullen in voor school. Bekers,broodtrommel,thuisschriftje enz. Nu moet mijn moeder allemaal bekers en trommels bij elkaar rapen zodat ik morgen wel drinken en eten op school heb. Ze was niet echt blij, normaal is het niet zo erg als ik eens wat vergeet, maar deze week vergeet ik echt alles. Vorige keer was ik mijn porto met taxipas en geld vergeten, die had ik afgedaan in de taxibus van school naar het boddaert en daar laten liggen. Gelukkig heb ik elke dag dezelfde taxichauffeuse die me naar school brengt en zo kreeg ik mijn porto terug. Morgen moeten we dus ff langs het boddaert om mijn tas op te halen want mijn moeder is niet zo gek om ff naar bergen heen en weer te tuffen om mijn tas op te halen.

Dinsdag 13 Maart,

Vandaag heb ik een goede dag op school en het Boddaert gehad. Maar toen ik 's avonds thuis kwam was mijn bui geen goede meer. Ik kwam binnen en ben meteen bij mijn muisjes gaan kijken of er alweer nieuwe babymuisjes waren (nog niet), toen heb ik Snowey een aai gegeven want die stond om me heen te dansen en voor het eerst in mijn leven vroeg ik aan mijn moeder waar Noisy was (onze poes). Mijn moeder vertelde dat ze Noisy vanmiddag heeft moeten laten inslapen omdat ze te erg ziek was. Ik heb heel veel gehuild en mijn moeder heeft me uitgelegd dat dit het beste was voor Noisy en dat ze nu geen pijn meer heeft en heerlijk in een eeuwige slaap ligt uit te rusten. Ik heb op mijn bureaublad (computer) een afbeelding van Noisy gezet en een foto uitgeprint zodat ze toch nog bij me is. Op de begin pagina van mijn site staat ook een foto van Noisy (foto is 3 weken geleden genomen). Noisy is 18 jaar oud geworden.

Maandag 19 Maart,

Vanochtend is niet zo goed verlopen thuis, ik had constant ruzie met mijn broertje en in plaats van niet op hem te reageren deed ik het toch en zo werd het een fikse ruzie. Mijn moeder zegt elke keer dat ik niet op mijn broertje moet reageren en dit willen ze me ook leren op het boddaert, niet bemoeien met andere mensen, maar dit is heel moeilijk voor mij omdat ik altijd alles van iedereen wil weten en wil meepraten. Mijn moeder werd er vanochtend helemaal tureluurs van en heeft mijn broertje en mij straf gegeven omdat dit namelijk bijna elke ochtend gebeurt. We mogen een week niet naar buiten en er mogen ook geen vriendjes komen spelen of bij een vriendje spelen. Nu moeten we wel een week samen spelen en leren met elkaar om te gaan. Dit is dus echt niet leuk omdat ik verslaafd ben aan buitenspelen.

Woensdag 21 Maart,

Vandaag mocht ik niets van zwarte of witte kleding aan naar school omdat de schoolfotograaf kwam. Heel leuk want het is vandaag een half dagje school en we hebben bijna geen les gehad door de fotograaf, JAHOE. Toen ik 's middags thuis kwam ben ik even naar mijn muizen gaan kijken en toen riep ik oh joh, dit roep ik altijd als er iets aan de hand is. Mijn moeder vroeg meteen wat er was en ik zei dat we weer een hoopje babymuisjes hadden. Mijn moeder kwam kijken en vond het ECHT  NIET LEUK, want onderin het huisje lagen echt heel veel babymuisjes, mijn moeder telde er 10 en het kunnen er nog meer zijn want ze krioelen door elkaar heen. Dus nu heb ik 14 muizen, JAHOE. Ze zijn vannacht of vanmorgen geboren want gisteravond waren ze er nog niet. Mijn andere 2 babymuisjes groeien als kool en het gaat harstikke goed met ze, de ene is zwart en de andere is zwart met een witte vlek op zijn buik. Als iemand muisjes wilt hebben dan mag je ze komen halen zegt mijn moeder, helemaal gratis. Snowey onze poes vind de muisjes ook leuk en zit elke keer boven op de kooi, mijn moeder zegt dan voor de grap, kom maar Snowey lekkere hapjes voor je. Maar dat mag niet van mij hoor, want ze zijn echt snoezig.