Désirée's World Désirée's World Désirée's World
design by MicroMacro
  

                  Hier vind je uitleg over:

* Het opslaan van foto's als je wel in het bezit bent van een      scanner 

* Het opslaan van foto's zonder scanner. 

* Het versturen van foto's per e-mail

* Hoe stel je outlook expres zo in dat je kunt zien hoe zwaar een mailtje is.

Hoe sla je een foto op?

Dit kan bijvoorbeeld met een scanner. Kies bij "opslaan uitvoerformaat" wel voor bijvoorbeeld 50% of kleiner anders wordt hij erg groot om te versturen (per e-mail). Ook moet je foto’s altijd als jpg of jpeg-formaat opslaan, als bitmap afbeelding zijn ze teveel kb om te kunnen verzenden.      Eventueel kun je dit nog veranderen (bitmap in jpg/jpeg formaat) door hem te openen in een grafisch programma bijvoorbeeld paint of Paint Shop Pro (als je belangstelling hebt voor Nederlandse versie van Psp 7.0 kun je contact met mij opnemen voor meer info.)                                                                                            Na het openen (via bestand/openen) in dit programma, sla je hem opnieuw op in de map die je wilt (bijvoorbeeld foto’s in je documenten) door bestand  en dan opslaan aan te klikken.         Bij “ opslaan als type” klik je op het pijltje om in plaats van bitmap te kiezen voor jpeg indeling (jpg/jpeg).

 

Nadat je alle foto’s hebt opgeslagen als jpg-bestand kun je ze versturen per e-mail. Voor uitleg hierover zie verderop op deze pagina.

 

Hoe kun je een foto opslaan zonder scanner?

Dit kan bijvoorbeeld bij een fotospeciaalzaak of diverse drogisten door je rolletje af te laten drukken op cd-rom.

Of bij een “copy-shop” daar kun je foto’s in laten scannen en op schijf laten zetten.

 

Hoe verstuur je een foto per e-mail?

Dit kan als bijlage (paperclip) bij een e-mailtje in outlook expres.

Open een nieuw bericht.

Kies daarna bij invoegen, bijlage (ofwel klik op de paperclip bovenaan in beeld) en kies bij “zoeken in” de map waar je de foto’s hebt opgeslagen (bijvoorbeeld: foto’s in de map mijn documenten).

Wil je meerder foto’s invoegen dan selecteer je een foto (nog steeds in bovenstaande schermpje) en houdt de control knop ingedrukt terwijl je de andere foto’s selecteert. Zo kun je al je foto’s bijvoegen.

 

 

LET OP!!!!!

Een foto versturen kost vaak redelijk wat kb. Dit kun je beperken door te zorgen dat je ze dus ALLEEN als jpg/jpeg bestand verstuurd en ZEKER NIET als bitmap. En door de foto’s niet al te groot op te slaan kun je ook het kb-verbruik beperken.

Stuur maximaal een foto of tien per mailtje mee, en dus liever in een paar keer verzenden dan alles ineens. Dit omdat het voor zowel de verzender als de ontvanger anders een flinke brok voor de computer is om het te verwerken!

HOE STEL JE OUTLOOK EXPRES ZO IN DAT JE KUNT ZIEN HOE ZWAAR JE MAILTJE IS?

In outlook expres kun je je instellingen zo zetten dat je kunt zien hoeveel kb je mail is wat je verstuurt en/of ontvangt.

Dit doe je heel eenvoudig door outlook expres te openen en dan bij beeld, kolommen te kiezen. Daar zet je een vinkje voor “grootte”. Als je daarna op omhoog klikt tot het bovenaan staat en op OK dan zul je zien dat voor ieder bericht een getal komt te staan. Dit geeft dus de “zwaarte” ofwel het aantal kb per mailtje aan. Een berichtje met alleen tekst is meestal maar 1 of 2 kb. Een foto in een berichtje zorgt er al snel voor dat het berichtje 80 ŕ 100 kb zwaar is. Zorg ervoor dat het mailtje maximaal rond de 1000 kb zwaar is dan is het voor de computers prima te verhapstukken!!!  

 
  
[ HOME | IVF-DAGBOEK | COLUMNS | FOTOBOEK | GEDICHTENTUIN ]
[ GEBOORTEKAARTJES | GASTENBOEK | WINKELTJE | E-MAIL | LINKS ]