Over Ons

Onze cattery
Five Islands is een kleine cattery in de provincie Zeeland.
Mijn belangrijkste doelstellingen zijn:
Gezonde katten fokken met een lief karakter.
Een bijdrage leveren aan het verbreden van de genenpoel, door te fokken met foundationlijnen en deze te kruisen met mijn showlijnen.
Al mijn katten worden voordat ik met ze fok, getest op HCM, een hartspieraandoening, (echo en DNA bloedtest MyBPC3), PKD (niercysten), HD, PL (losse knieschijven), FeLV (leukemievirus) en FIV (kattenaids). Op mijn linkenpagina vindt u websiteadressen die hierover meer informatie geven.

Ook ben ik geinteresseerd in polydactyl Maine Coons. Silverfoot P was onze eerste poly kater. Op mijn polydactyl pagina kunt u meer over poly Maine Coons lezen.
Mijn katten zijn in de eerste plaats mijn huisdieren en mogen in het hele huis rond lopen. Hun lievelingsplek is de tuin, die helemaal afgezet is.
Ze worden regelmatig door onze dierenarts gecontroleerd en krijgen uitstekende medische hulp als dit nodig is.

Kittens in boom Onze kittens worden samen met de moederpoes direkt na de geboorte door onze dierenarts gecontroleerd.
We brengen de kittens met veel liefde en samen met onze andere katten in huiselijke kring groot. De eerste paar weken verblijven de kittens samen met hun moeder in onze slaapkamer. Daarna gaan ze overdag naar de huiskamer en mogen ze als ze oud genoeg zijn, vrij rond lopen.
Omdat ik de socialisering erg belangrijk vinden, geef ik de kittens zo veel mogelijk aandacht. Ook laten we ze zo vroeg mogelijk aan allerlei geluiden en situaties wennen. Als ze 14 - 16 weken oud zijn, mogen de kittens naar hun nieuwe huis. Ze zijn dan natuurlijk volledig ingeënt, ontwormd en gechipped.
We verkopen al onze kittens met een verkoopcontract en brengen ze zelf naar hun nieuwe huis.

Hoe het begon
Na een tijd zonder huisdieren, dachten we er over weer een huisdier te nemen.
Aanvankelijk dacht ik dat ik meer een hondenmens was. Maar de kater, van één van onze buren, die elke dag op visite kwam overtuigde mij er van dat katten ook leuk zijn. Dus besloten we in 2000 twee raskatten aan te schaffen. Onze voorkeur ging uit naar een grote kat met een natuurlijk uiterlijk, waaraan door fokkers nog niet te veel gesleuteld was.
Na het lezen van de verschillende rasbeschrijvingen, kwamen we tot de conclusie dat de Maine Coon met zijn sociale, aanhankelijke, lieve, tolerante en stabiele karakter het best bij ons paste.

Show Schiedam Eerst zijn we lid geworden van de Rasclub Maine Coon. Daarna zijn we ons door lezen, showbezoek en gesprekken met fokkers, in het ras gaan verdiepen en raakten steeds meer in de ban van Maine Coons. Ook zagen we op een show een Maine Coon waarvan we heel erg onder de indruk waren.
We zijn toen op zoek gegaan naar onze Maine Coons. We besloten twee kittens aan te schaffen, zodat ze elkaar dan gezelschap konden houden. Omdat we er over dachten in de toekomst te gaan fokken, hebben we als tweede kitten een poesje genomen.
Zo kwamen Dakotah en Désirée in ons leven. Daar hebben we nog geen moment spijt gehad. De Maine Coon is voor ons gewoon de ideale kat!

Onze catterynaam
Na een grondige voorbereiding besloten we ons eerste nestje te gaan fokken. Eén van de eerste zaken die we hebben gedaan was het bedenken en aanvragen van een naam voor onze cattery.
We wilden met de naam verwijzen naar de waterrijke omgeving waarin we wonen en naar een plaats of streek in Maine. Het zou dus iets met eiland of water moeten worden.
Op internet zagen we op een kaart van Maine het vissersdorpje Five Islands. Omdat we wisten dat Zeeland vroeger eens uit vijf eilanden bestond, besloten we onze cattery Five Islands te noemen.