de winnende nummers van de Bathse rommelmarkt loterij zijn: 880-196-111-394-588-5-601-500-662-524-555-32-775-188-574-20-669-478-298-685-123-580                   

     Welkom in

                                              

                                                      

 

 

              Start                Buurtvereniging                 Vroeger                   Nieuws                   E-mail   

Op deze pagina wil ik u iets vertellen over het dorpje Bath.

Bath vanuit de lucht

 

 

Als U via Zuid-Beveland Zeeland verlaat en richting Noord-Brabant rijdt is Bath het laatste dorpje van Zeeland, een gehuchtje met ongeveer 100 inwoners. Het telt 4 straten, 51 woningen, een cafeetje en een kerkje. Achter het dorp ligt de Westerschelde, met daarin het "Nauw van Bath" en wie kent dat niet. Bij ons komen de schepen dan ook heel dicht langs de dijk gevaren, je kunt ze bijna aanraken. In de zomer en als het stormt is het altijd vrij druk aan de dijk. Als het hoog water is kun je er lekker zwemmen, of zonnen en wandelen, en natuurlijk bootjes kijken.

 

 

                                                       

Bath vanaf de dijk Ik woon nu 33 jaar in Bath, en ik zou nergens anders meer willen wonen. Mijn man is een echte Bathsenaar, ook onze 2 kinderen zijn er geboren. In Bath kent iedereen elkaar, en dat is vooral in de zomer erg gezellig, als iedereen bij elkaar op de stoep zit. Bijna alles kan hier b.v. je verjaardag vieren op straat, je nodigt dan gewoon het hele dorp uit, of met zijn allen het Bathse bos opruimen. Verder is er een kerk en een buurthuis. Winkels hebben we niet, maar iedereen heeft een auto. Ook hebben we nog een Buurtvereniging, maar daar kunt U alles over lezen op mijn tweede pagina.

                                                                             Enige uitleg over de  vlag, de blauwe golven staan voor het water waaraan wij wonen. De reddingsboei met daarin de handen van "Onderlinge Vriendschap" (de naam van onze buurtvereniging). Iedereen staat hier voor elkander klaar, dus de een red de ander als die in nood zit. Dan in het midden het wapen van Bath, de badkuip  is een sprekend symbool. de boom staat voor vruchtbaarheid en de duiven voor vrede. De vlag is door 1 van bewoners zelf ontworpen.                  

 

Het Gemeentewapen van      

Bath     

De Arsenaalstraat  Bath vanaf de dijkDe Walstraat  Buurthuis "De Tobbe"

                                                                                   

 

De in en uitgang van Bath.

   Komt u dit bordje tegen rijdt dan eens een rondje Bath en neem eens een kijkje in dit mooie rustige dorpje.

 

Free counter and web stats