René (M.A.) van de Zande, Wissenkerke
 Home


De hokken van René staan aan de rand van Wissenkerke

Volledige UPDATE febr.2008

Wissenkerke is gelegen op het eiland Noord-Beveland wat geografisch vrijwel in het midden van de provincie Zeeland ligt, en dus ook midden in het werkgebied van de afdeling Zeeland'96.

Noord-Beveland heeft tegenwoordig nog slechts één vereniging, gevestigd te Kortgene, waarvan zo'n 35 leden deel uitmaken. Vereniging Kortgene is één van de toonaangevende verenigingen in het rayon 4 van de afdeling Zeeland wat zo'n 225 leden telt en leverde de afgelopen jaren regelmatig kampioenen op de diverse spelonderdelen.

De centrale ligging in de afdeling betekent nooit een gunstige of echt ongunstige ligging bij de diverse windrichtingen, echter aan de top van de afdelingsuitslag spelen is vaak moeilijk omdat men altijd concurrenten heeft welke wél uitgesproken gunstig wonen bij een bepaalde windrichting en dit voordeel vanzelfsprekend uitbuiten. Mogelijk dat steeds meer spelers daarom de uitdaging zoeken in de eendaagse- en overnachtfond waarin deze windinvloeden geringer (kunnen) zijn.

 Update
 Methode
 Kweekduiven
 Vliegduiven
 Prestaties
 Liefhebbers
 Links
 Contact
 E-mail
Webmaster

 

 

Najarenlang de duivensport van de zijlijn te hebben gevolgd werd er door René in 1989 voor het eerst zelfstandig gespeeld vanaf twee tuinhokjes van 2,5 meter. Vanaf het allereerste begin werd er zeker ook naar de overnachtvluchten gelonkt, weliswaar met een gering aantal duiven, maar doordat de verliezen minimaal waren konden toch leuke uitslagen worden gemaakt.

Na gesetteld te zijn werd er vanaf toen serieuzer gekeken naar versterkingen en gebouwd aan een betere vliegploeg, waarin de nadruk moest komen liggen op de overnachtvluchten.

Tevens werd de accommodatie verbeterd en uitgebouwd tot zo'n 15 meter, zodat er uiteindelijk in 2002 naast een kleine ploeg voor de vluchten tot en met de dagfond (10 stuks incl. 2 laten) een ruime ploeg voor de overnacht (50 stuks incl. jaarlingen) kon worden gehuisvest.


Uitzicht in de polder van Wissenkerke

 
Linkergedeelte van de accomodatie van René


Rechtergedeelte van de accomodatie