PE1MWB projecten
 
    © PE1MWB Overname van artikelen alleen NA toestemming
  (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)

 

 

 

 

 

 

PP30 Verdeeldoos

Zo'n verdeeldoos met PP30 connectoren heeft meer in zich dan je in eerste instantie bedenkt. Natuurlijk kun je met één voedingsbron meerdere afnemers van voeding voorzien. Maar al eens gedacht aan voedingen parallel zetten? Door dat PP30 connectoren zowel in- als uitgang zijn kan dat op een veilige manier. Zou je dat met banaanpluggen doen, bijvoorbeeld een Y-kabel, dan is dat onveilig! Met de PP30 verdeeldoos kun je bijvoorbeeld een voeding/lader combineren met een loodaccu of meerdere loodaccu's parallel bedrijven. 

Jan, PA3BKZ, heeft een mooie oplossing gemaakt. De behuizing is in een ABS-kunststofkastje 100 x 50mm. Met enig zagen en vijlen maak je gemakkelijk uitsparingen voor de connectoren. Het venijn zit in het monteren. De contacten moeten op de juiste afstand op stukjes koperen installatiedraad worden gesoldeerd. Maak goede solderingen, want er moet heel wat stroom door de lassen kunnen gaan!

Klik voor een uitvergroting

Hiernaast een afbeelding met de draadstukken en bij een tweetal met gesoldeerde kontakten. De afbeelding heeft een resolutie van 300 dpi en is voorzien van een 5mm raster. Je kunt hem apart afdrukken op 200% met een 600 dpi printer of de maten overzetten op 5 mm ruitjespapier.

 

 

 

 

 

 

 

 

73 Jeroen, PE1MWB

Uhh ja, heeft u alles eigenlijk wel gezien? Of wilt u toch nog even terug naar het begin?   Of toch nog even kijken naar de andere projecten?   Link

Download

 

© Overname van artikelen alleen NA toestemming (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)