Lasagne met zalmfilet

Voor 2 personen heeft u nodig:

4 groene lasagnevellen
2 tomaten, ontveld en zaad verwijderd
200 gram zalmfilet
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel tijm
40 gram parmezaanse kaas
2 dl room culinair

Kook de lasagne in ruim kokend water in ca. 8 minuten gaar. Laat de vellen over de rand van de vergiet uitlekken. Snijd het tomatenvlees in blokjes en de zalmfilets in reepjes. Schep zalm, tomaat, cayennepeper en tijm door elkaar.
Leg in een ingevette ovenschaal 2 lasagnevellen naast elkaar, verdeel er het zalmmengsel over en dek af met de 2 resterende lasagnevellen.
Roer de kaas door de room en schep dit mengsel over de lasagne.

Laat de lasagne in een op 200°C voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar worden.

Geef hier gesmoorde Italiaanse venkel bij. Werkelijk een verrukkelijke combinatie.

Tip:
Van deze lasagne met gesmoorde venkel maakt u een fantastisch dineetje wanneer u als voorgerecht spaghettinestjes met basilicumsaus en gerookte zalm serveert, en als toetje Mascarponemousse met perzik op tafel zet.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor