Fibromyalgie

 De risico's van amalgaamvullingen  klik  HIER

 

Home Pararealm  Spiritualiteit Katten Malaysia Mijn stamboom
E-Mail Friends Nieuwetijdskinderen   Tong Sing  


Na een jaar van vreselijke spierpijnen , na het werk , kwam de reumatoloog erachter dat ik fibromyalgie had.  Het enige wat ik ervan wist was dat er geen medicijn voor was , want een vriendin van mij had het 8 jaar ervoor ook gekregen .  Ik kreeg een boekje mee naar huis , met de mededeling lees dat maar eens door....  Een week later vroeg hij me : en , kon U zich erin vinden ?  Ik zei ; ja , alles wat erin stond klopte , samen met al die andere klachten , die ik voor vage klachten aanzag , bleek dus allemaal erbij te horen. Nou , das fijn zei hij , en ik kon gaan , Dag mevrouw , als er nog wat is hoor ik het wel.   Eenmaal thuis gekomen begint het dokteren pas , want je moet het toch allemaal zelf oplossen , voor  zover dat gaat dan .  Het acceptatie proces duurt meestal erg lang, vooral in mijn geval  zeker als je beseft dat je met 37 jaar uitgewerkt bent. Je hoofd wilt nog zoveel maar je lichaam zegt vanzelf wanneer 't genoeg is geweest.
Dit alles gebeurde 9 jaar geleden met mij.
Weet wel dat
ieder persoon met fibro anders is.
Gelukkig kun je op het internet heel veel vinden , o . a . op de site van de  Fibromyalgie stichting de 
F E S.

 Wat is Fibromyalgie, wat zijn de klachten, dat lees je hieronder;

De officiële lijst van de algemeen voorkomende klachten bij Fibromyalgie patiënten:

* Chronisch wil zeggen: langer dan 3 maanden achtereenvolgens.

                     Afbeelding van de Tenderpoints ( pijnlijke drukpunten).

De punten zijn hier aan slechts één zijde van het
lichaam aangegeven i.v.m. de duidelijkheid. Ze
kunnen zich dus zowel rechts als links
van het lichaam bevinden.

Deze tenderpoints dienen bij een druk van 4 kg . als pijnlijk te worden ervaren. Niet als hinderlijk of irritant maar echt pijnlijk. Een druk van 4 kg . is voor de thuisonderzoeker te vergelijken met het volgende: je drukt met je duim op een punt, als de huid onder de nagel wit kleurt (het bloed wordt er uit geperst) dan is dat ongeveer 4 kg .

Lijst van (via email gemelde) individueel voorkomende klachten bij Fibromyalgie patiënten. Let op: dit is geen officiële lijst!

 

Fibromyalgie is vervelend. Je bent altijd moe, je hebt zeer geregeld pijn in spieren of gewrichten. Niemand begrijpt je want er is niks aan je te zien en er is geen enkele laboratoriumproef die Fibromyalgie kan aantonen. Je bent zogezegd overgeleverd aan de goedheid van de medemens die je hopelijk gelooft.
De ene dag is er niks aan de hand en kan je bijna alles doen wat een ander kan, de andere dag ben je een wrak en ben je tot zo goed als niks in staat. Je dokter zal je, als je pech hebt, vertellen dat je last hebt van stress of nog grover: het zit tussen je oren! Ja, er zijn nog zat doktoren die Fibromyalgie niet erkennen... Heb je zo een dokter dan heb je een probleem. Oplossing: vecht door, zoek een andere dokter die deze ziekte wel kent en erkent, of ga naar een reumatoloog, deze zijn vaak beter op de hoogte van Fibromyalgie. Bovendien wordt Fibromyalgie geschaard onder de noemer "weke delen reuma", omdat het qua klachten op reuma lijkt, maar er zijn geen zichtbare reumaverschijnselen in de zogenaamde harde delen; het skelet.
Door deze stelling van doktoren is de patiënt vaak jaren bezig om te zoeken wat hij/zij nou eigenlijk heeft.
Heb je dergelijke klachten, en helpen de medicijnen van je huisarts niet, vraag om een verwijzing naar een specialist , je voelt meestal zelf wel wat het beste voor je is. Leer te luisteren naar je eigen lichaam !!

Eigenlijk zou je als patiënt het recht moeten hebben om jezelf invalide te noemen, want dat houdt het dagelijkse leven van een Fibromyalgiepatiënt namelijk wel degelijk in! Je moet overal rekening mee houden, vooral met de hoeveelheid energie die je tot je beschikking hebt. Die is op slechte dagen 0,0 en op betere dagen waarschijnlijk rond de 7 op een schaal van 10, vergeleken met gezonde mensen. 


Een dagje uit is voor de meeste mensen een plezierige aangelegenheid. Voor de Fibromyalgie patiënt is het geestelijk ook heel erg leuk, lichamelijk echter niet! Rondjes lopen  op één of ander pretpark of dierentuin is voor een Fibromyalgie patiënt uitputtend.
Gezonde mensen zeggen na zo'n dag: Pffffff, effe zitten... 
Fibromyalgie patiënten zeggen na (en tijdens) zo'n dag: Ik ben gesloopt, ik wil nu een paar dagen helemaal niks meer doen en mijn lichaam de rust geven waar het nu om vraagt.


Dus een Fibromyalgiepatiënt is zielig?
NEE! Alleen moet de patiënt er rekening mee houden dat hij/zij niet hetzelfde kan als een gezond mens en het helpt enorm  als de omgeving hier zonder vragen ook rekening mee houdt (praktijkervaring van mijzelf). De mensen hebben snel de neiging om te zeggen:  jij  ziek?... je ziet er toch goed uit...!!! De meeste fibro patiënten die ik ken hebben zelf al gebroken met dat soort mensen, want die zijn  niet echt opbeurend , en als je steeds het gevoel hebt niet begrepen te worden, dan trek je  je conclusies en neem je heus voor jezelf wel een beslissing. 

Voor alle fibro patiënten en hun naasten , die dit lezen, veel sterkte en ik weet dat het soms moeilijk is maar :
"keep smiling ".


For  English  speaking people who wish to know more about my disease, check out the website below !!

   http://ukfibromyalgia.com/

 

De gevolgen van Amalgaamvullingen: 

Note :  

Bij deze wil ik u even wijzen op het volgende : Er zijn verschillende fibromyalgie patiënten  die baat hebben gehad bij het verwijderen van hun amalgaam ( kwik) vullingen in hun tanden/kiezen, doordat kwik o.a.  je bindweefsel en immuunsysteem aantast. ( Een goede ontgifting daarna is aan te raden ! )
Bij mij is door een Orthomoleculaire arts de diagnose gesteld dat ik overgevoelig ben voor zware metalen en dat heeft mij op een zoektocht gezet via internet over kwik/amalgaam vullingen. Gezien het feit dat ik er 8 heb en dat deze er al ruim 20 jaar in zitten kan het dus zo maar zijn dat veel van mijn klachten hier vandaan komen. 
Met medewerking van mijn tandarts , om de juiste afzuigapparatuur te gebruiken ( heel belangrijk) laat ik ze dus eruit halen, mede onder het motto: Niet geschoten is altijd mis !!

Kijk op deze site voor informatie en verhalen van patiënten :  http://www.nvbt.nl/DATA/jdvriesboek.htm

   

 

TOP