Zienema - filmavonden in Kruiningen

Aankondiging filmgesprekken    -    24 september 2013

regisseur (21K)Cinema is het ouderwetse woord voor bioscoop. Zien is meer dan kijken: het is de manier waarop je kijkt naar de wereld om je heen. Met die woordcombinatie krijg je: Zienema. Films of filmfragmenten kunnen je manier van kijken aanscherpen: naar de wereld en naar de mensen om je heen. Om een verdiepend gesprek te houden rond actuele thema's kunnen films heel goed worden ingezet.

In het najaar zullen in Kruiningen twee filmavonden worden aangeboden. Daarbij is gekozen voor de thema's 'Deuren gaan open' en 'Koerswijziging'.
      Het eerste thema wordt aan de orde gesteld op maandag 14 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Aan de hand van langere fragmenten van de film Il y a longtemps que je t'aime (2008) wordt het onderwerp verkend en besproken.
      De vraag rond 'Koerswijziging' komt aan de orde aan de hand van Le Huitième Jour (1996). Deze avond wordt gehouden op woensdag 20 november, eveneens van 20.00 tot 22.00 uur.
      Beide bijeenkomsten vinden plaats in het Verenigingsgebouw Rond-Inn, Hoofdstraat 77A in Kruiningen. Toegang is gratis.

De filmavonden gaan uit van de Protestantse Kerk Kruiningen, de Protestantse Gemeente Hansweert-Schore en de Katholieke Parochie Oost-Zuid-Beveland.

Terug naar het overzicht -- Reageren? Ga naar de contactpagina --

© 2005- Wiel Hacking