Reisprogramma, deel 1

 Dag 1: Amsterdam – Agadir

Aankomst bij vliegveld Agadir Al Massira en transfer verzorgd door onze gids Said naar hotel Tivoli in Agadir.

Agadir

Dag 2: Agadir

Na het ontbijt vertrek naar Immouzer des Ida Outanna via een prachtige route door de bergen van de Hoge Atlas. Onderweg maken we een wandeling door La Vallée du Paradis (het dal van het paradijs) en plukken we tijm, lavendel en oregano.

Het dal van het paradijs

Lunch in hotel des Cascades van waaruit we van een grandioos uitzicht kunnen genieten.

Na het bezoek aan de waterval rijden we via Tiqqi en de stuwdam Abd El Moumen terug naar Agadir.

Dag 3: Agadir – Ouarzazate

Koffiepauze in Taroudant. Lunch in een riad in Ouled Berhil. De route brengt ons via Talioune, de kapitaal van de saffraan, en Tazenakht op een bergpas op 1886 m.

Taroudant

Bezoek aan een Troglodieten dorp, grotten die nu nog bewoond worden door nomaden.

Overnachting in hotel Club Hanane in Ouarzazate.

Dag 4: Ouarzazate – Zagora

Bezoek aan de waterval van Tizgui, bij de bron van de Oued (rivier) Draa. We drinken thee met Omar, de beheerder van de waterval.

  

Bij Tansikht stappen over in een Landrover. Lunch in N'Qob (Nekob) in de auberge Ennakhile Sargho.

N'Qob

Via de Jbel Sargho, het leefgebied van de stam Ait Atta, gaan we tot Bab (poort) N'Ali, zeer grillig gevormde rotsen, en de daarbij gelegen waterval. Onderweg delen we sinaasappelen uit aan kinderen.

Bab N'Ali bij zonsondergang

Hierna vervolgen we onze weg door de vallei van de Draa tot Zagora, de tweede poort naar de woestijn. Vanuit dit voormalige karavaancentrum vertrokken vroeger de nomaden met hun dromedarissen naar Timboektoe in Mali.

Diner en overnachting in hotel Palais Asmaa.

Dag 5: Zagora – Chgaga

Zagora

In Tamegroute bezoeken we de koraanbibliotheek met een collectie van 4000 manuscripten waaronder een 11de-eeuwse gebonden koran van gazellenleer en gekalligrafeerde boeken verlucht met goudstof en saffraan.

Koffiepauze in Tagounite waar we een sjaal kopen om ons gezicht te beschermen tegen het zand. Lunch in M'Hamid. Vanuit hier einde asfalt, de echte woestijn in.

Tagounite

M'Hamid

Einde asfalt

Erg Chgaga (Chigaga) is een zandwoestijn ten zuidwesten van M'Hamid, in de vallei van de Draa, vlak tegen de Algerijnse grens. We maken een rondrit door de woestijn en komen veel nomaden tegen. In het droge Iriki meer genieten we van de zonsondergang.

Chgaga

Zonsondergang bij Iriki meer

Diner en overnachting in een comfortabele nomadentent.