Philippine

De Mosselstad

 

Korte geschiedenis van Philippine

Ridder Jeronymus Laurijn kreeg in 1505 toestemming van Philips de Schone om een stad te stichten. Hij noemde de vestiging " Philippine "

Rond 1583 ( tijdens de 80 jarige oorlog) werd hier door Parma een schans of fort ontworpen. Rond 1635 begon philippine aan haar ontwikkeling tot handelstad.

Het haventje van Philippine was rond 1676 erg belangrijk als aanvoerroute vanaf de westerschelde. Vooral de aanvoer van mosselen

In 1900 werd het kanaal naar Philippine feestelijk geopend en werd de handel in mosselen een bloeiend bedrijf. Op 30 juni 1952 werd de braakman afgesloten en had Philippine geen verbinding meer met de Westerschelde.De handel in mosselen bleef echter bestaan, en is tot vandaag de dag zeer succesvol

 

Philippine zoals het nu is

Philippine vormt nu ,samen met Westdorpe en Sas van Gent, de Gemeente Sas van Gent. Het is uitgegroeid tot een jonge en groene gemeente. Er worden volop nieuwe woningen gebouwd, denk bijvoorbeeld maar aan het Kanaalpark en aan het plan Waterdijk . De mossel-sector is nog steeds een grote trekpleister, met als klapper de jaarlijkse mosselfeesten.

Meer over Philippine ? Kijk ook op mijn startkabel pagina over Philippine

Philippine Startkabel

Aanmelden bij msn community Mosselstad ?

Community Mosselstad

plattegrond philippine.

terug naar index.