Afdeling Veere

stormvloedkering.jpg (29172 bytes)

de Klaproos

bestuur

raadsfractie

programma

links

foto's in Veere

loesje3.gif (1487 bytes)

de Klaproos        (oude versies)

Deze website blijft in ontwikkeling. We horen daarom graag wat er kan worden verbeterd.

Door op de roosjes bij de genoemde onderwerpen te klikken kunt u informatie over onze afdeling verkrijgen.

Indien u contact met ons wilt zoeken, dan kunt u naar ťťn van de bestuurleden een e-mail sturen. De e-mail adressen staan op de pagina bestuur.

De door het huidige kabinet genomen maatregelen in de zorgsector treffen veel mensen. De eigen bijdrage voor de thuiszorg is fors verhoogd. Het ziekenfondspakket is verkleind en veel mensen krijgen het aanbod zich breder aanvullend te verzekeren.

De PvdA Tweede Kamerfractie heeft zich verzet tegen de maatregelen. Volgens ons bezuinigt het kabinet niet echt, maar verschuift het de kosten van ons allemaal naar vooral chronisch zieken en gehandicapten en de lagere inkomens. Wij maken ons zorgen over de gevolgen. Die kunnen ertoe leiden dat mensen afzien van thuiszorg waar dat niet altijd verantwoord is. Het is ook de vraag of mensen zich aanvullend kunnen verzekeren, niet zozeer vanwege de kosten, maar omdat ze worden geweigerd vanwege hun handicaps of ziekte. Daarnaast wordt ook sterk bezuinigd op voorzieningen gehandicapten (WVG) in veel gemeenten omdat de inkomsten van gemeenten teruglopen.  

  • De PvdA-fractie wil dit kabinet blijven wijzen op de consequenties van deze maatregelen. Door te laten zien wat de gevolgen zijn Wij vragen daarom aan alle PvdA afdelingen om zoveel mogelijk ervaringen van cliŽnten en patiŽnten aan ons door te (laten) geven.
  • Dat kan bijvoorbeeld door middel van het organiseren van bijeenkomsten en het vergaren van informatie. Die informatie kan op eenvoudige wijze op de juiste plek van bestemming komen: In bijgevoegde link treft u een artikel aan dat op de website van pvda.nl staat. Als jullie dit artikel overnemen op de website van je eigen afdeling, inclusief de link naar het emailadres van Josť Smits, biedt dat de mogelijkheid om in zeer korte tijd veel informatie te vergaren. En die informatie hebben we hard nodig.